8. den na Turnaji mistrů: Očekávané finále Djokovič - Federer

16. 11. 2014, 12:30
Previews 214
Jen jeden zápas dělí Novaka Djokoviče od hattricku na Turnaji mistrů. O třetí titul v řadě zkusí prvního hráče světa připravit v dnešním očekávaném finále v Londýně Švýcar Roger Federer, který může získat už sedmý titul z vrcholu sezony. Zápas v O2 areně začne od 19:00 SEČ.
Profily hráčů

Novak Djokovič i Roger Federer letos prošli svými skupinami suverénními výhrami. Nejprve Švýcar ztratil se třemi soupeři pouze 13 gamů a překonal rekord, Srb ho pak o den později ještě vylepšil, když s triem Čilič, Wawrinka a Berdych prohrál pouhých devět her.

Oba ztratili set až ve včerejším semifinále. Djokovič odpoledne porazil 6-1 3-6 6-0 Japonce Nišikoriho, Federer pak ve večerním utkání utekl ze čtyř mečbolů proti krajanovi Wawrinkovi a vyhrál až po bezmála tříhodinovém boji 4-6 7-5 7-6.

Finálová historie:
Novak Djokovič
na Turnaji mistrů 4x (3-0)
v této sezoně 8x (6-1)
v kariéře 70x (47-22)
Roger Federer
na Turnaji mistrů 9x (6-2)
v této sezoně 11x (5-5)
v kariéře 124x (82-41)

"Je nádherné si tady znovu zahrát finále. Moc se na to těším," řekl třináctinásobný účastník Federer, kterého čeká už deváté finále. V nich má bilanci 6-2, tentokrát ho ale čeká nebezpečný a ve formě hrající Djokovič.

"Novak hraje skvěle. Proti němu ze sebe dostanu vždy to nejlepší. Bude to těžké, ale půjdu do toho," řekl třiatřicetiletý Švýcar, který s o šest let mladším Srbem odehrál už 36 zápasů a v bilanci vede těsně 19-17.

Djokovič, který v hale neprohrál už 31 zápasů v řadě (třetí nejdelší série v historii), s Federerem prohrál minulý měsíc Šanghaji. Obě letošní finále ale vyhrál a v hale ovládl čtyři ze šesti duelů, z toho už tři v řadě a dva na posledních dvou ročnících Turnaje mistrů - loni ve třech setech ve skupině, předloni 7-6 7-5 ve finále.



Šestinásobný šampion Federer a trojnásobný vítěz Djokovič už pět let vládnou Turnaji mistrů, od roku 2003 jejich dominanci narušili pouze Argentinec David Nalbandian v sezoně 2005 a Rus Nikolaj Davyděnko v roce 2009.

Švýcar na Turnaji mistrů zvítězil v letech 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. Srbský tenista po premiérovém triumfu v roce 2008 ovládl poslední dva ročníky a letos může být po 27 letech prvním s třemi výhrami v řadě. Třikrát za sebou se naposledy radoval Ivan Lendl, který podniku kraloval v letech 1985-1987.

Od 16:30 SEČ se o čtvrtý deblový titul utkají světové jedničky Bob a Mike Bryanovi s chorvatsko-brazilským párem Ivan Dodig a Marcelo Melo, kteří jsou ve finále Turnaje mistrů poprvé v kariéře.

• TURNAJI MISTRŮ 2014, LONDÝN •
PROGRAM 8. DNE
(neděle, 16. 11. 2014)
16:30
Bryan/Bryan (1-USA) - Dodig/Melo (7-Chorv./Braz.)
19:00 Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

214
Přidat komentář
smazaný uživatel
včera po zápase RF X SW bylo ve statistice uvedeno: distance run asi 2500 m, to uběhnou tak málo ? slyšel jsem, že můžou uběhnout až kolem 20 km, tak jak to je ?

Díky za odborný názory !
Reagovat
blixa
Je to tak. 2500 je takovej průměr. Největší "běhouni" urazí tak 4 km. 20 je naprostej nesmysl.
Reagovat
spaniel
2500 urcite neni průměr. Alespon ne tohoto TM. Stan - Roger sice meli 2612 a 2751, do te doby byli vsechny zapasy kolem 1000m, v nekterych se dokonce ani jeden z hracu nedostal na 900. Ale byli to jednoznačné výprasky. A jine je to urcite na GS kde se hraje na 3 vitezne a taky se to bude hodne lišit ve Wimbledonu a na RG.
Reagovat
blixa
2500 jako průměr jsem někde četl, ale možná je to průměr na GS.
Reagovat
a.magerova
Jj Roger ve svých zápasech na dva sety na TM přes kilometr šel málokdy.
Reagovat
spaniel
On to muze byt průměr pomalejsich povrchu, kdyz se odehrají 3 sety, nebo na ty GS krome W a USO by to sedelo. Vypada to, ze tady to bylo kolem 70m na game, ale obcas byva opakovacku s grafikou nabehanych metru a nekdy u delší vymeny daji treba 60 v jediném fiftynu.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není pravda, něco takovýho jsem absolutně nečekala, ještě teď nemůžu uvěřit, že jsem si šla přichystat pizzu a teď přijdu a dozvim se tuhle smutnou novinu :((( Obrovská škoda pro všechny fanoušky a RF fans ještě víc vzhledem k tomu, co Švýcary čeká za týden, fakt otřesnej Turnaj mistrů, spíš Turnaj hrůz, Standa si může poděkovat, vrchol sezony udělal z včerejšího mače, čímž parťáka vyřídil :((
Reagovat
Cico93
pizza? To neni dobre na postavu:)

A čo narobíme
Hlavne aby sa čoskoro uzdravil a tešíl nás ešte dlhé roky!
Reagovat
smazaný uživatel
Cico, domácí pizza je dobrá, ale teď má teda odpornou pachuť musím říct :(( snad to není tak vážný a Roger se dá co nejrychleji do kupy na Davis Cup, což mě ale straší ještě víc, tří-čtyř-pětiseťáky na antuce :( opravdu jak naschvál to nejhorší, co se mohlo stát
Reagovat
Cico93
Noo nebude to nič jednoduchého hrať dlhé výmeny na antuke s odýchnutým Monfilsom a Tsongom.
Reagovat
Mr.Pink
ja to naopak cekal, roger nevypadal vubec dobre. stan ho nevyridil, roger mel problemy uz pred zapasem. je to skoda
Reagovat
smazaný uživatel
měl problémy už před zápasem? co jsem tak koukala, tak mi bylo jasný, že během zápasu to nebylo moc dobrý a potom to už vůbec nevypadalo bůhvíjak, ale že až takhle... :(
Reagovat
Mr.Pink
ano, bylo to hodne spatne. urcite hral pod praskami. nevim, jestli sis toho vsimla, ale po zapase mu nesl bagy edberg, takze to muselo byt velmi bolestive.
Reagovat
smazaný uživatel
všimla jsem si jen toho, že šel do šatny bez tašek, neviděla jsem Edberga je nést, teď když se podívám na záznam z konce tiebreaku, bylo znát ve tvářích Mirky a koučů, že vědí, co se děje, proto byli na nohou a připravení na rychlej odchod, achjo to to dopadlo :(
Reagovat
Mr.Pink
ano, vedeli, co se deje. kdyz jsem prave videl edberga, tak mi bylo jasne, ze zitra asi nenastoupi
Reagovat
pockerface
ty jsi včera byla tak zabraná, že jsi neslyšela Bidrmana, že to říkal už během zápasu, že Roger už během tréninku vypadal, jako kdyby ho bolela záda.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi zase až moc zaujatý Bidrmanem, já totiž nemůžu koukat v televizi víš, já koukám na netu, případně na Fandovi, a protože jsou na Nově takoví experti, tak jsem toho v televizi moc neviděla ani tentokrát, a ono psát sem komenty během sledování, to se taky nedá stíhat všecko :D
Reagovat
Vojtiik
co to jsou za kecy, že ho vyřídil Stan, Federer má problemy se zady chronické a podle jeho vcerejsiho slabsiho pohybu uz od zacatku je proste jen videt, ze s emu to ozvalo v nejmene vhodnou chvili :/ neni se co divit, odehral toho vic, nez v poslednich letech a vek v tom taky hraje roli
Reagovat
smazaný uživatel
včera to bylo brutálně náročný, ještě ve čtvrtek byl Roger nabuzenej proti Murraymu jak mladík a najednou tohle, je to hrozná smůla :(
Reagovat
spaniel
Uz proti Murraymu podával nejhůř od roku 2007 a vrtalo mne hlavou co se deje.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger komentoval to zranění tak, že se cítil normálně až do toho TB, kdy se zničehonic ozvaly záda a ani sebevětší snaha fyzioterapeuta nepomohla za tak krátkej čas, možná kdyby ho Stan netlačil pořád do defenzívy, sám říkal, že ho nechtěl pustit k útočné hře, tak byl ještě agresivnější, tak by to třeba mohlo být jinak, to co Rogera během zápasu frustrovalo, byla to že se nemohl dostat ke své útočné hře, protože ho Stan přestřílel, myslím, že to má taky svůj podíl, stejně jako únava na konci náročné sezony
Reagovat
smazaný uživatel
His opponent, Novak Djokovic, will play a pro set (first to eight) against Andy Murray. Murray will then team with John McEnroe in a doubles exhibition against Tim Henman and Pat Cash.
Reagovat
smazaný uživatel
To je program,vau!
Reagovat
pockerface
tak ani nevíme o jaké zranění se vlastně jedná nebo to někde Roger blíže specifikoval? Už určitě včera a dneska byl v péči fyzioterapeutů a bude dál, ty ho dají do pátku do kupy. Já tomu věřím. Týden je celkem dlouhá doba a sportovci se léčí a uzdravují mnohem rychleji než "obyčejní" smrtelníci.
Reagovat
pockerface
už je to v článku. Tak tedy opravdu ty záda.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj blbec
Reagovat
smazaný uživatel
To je zlééé, za týden finále DC, co bude??!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda, zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani špetka radosti.. hořkosladká pachuť ´vítězství´. Chudák Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si řikám, že to měl nechat stanovi
Reagovat
pockerface
získal i dost bodů do žebříčku za postup do finále, ty se mu určitě hodí.
Reagovat
d@ve
Stan si to měl určitě vybojovat sám. Zvlášť když nebyl Roger zcela fit, tu šanci měl..
Reagovat
Sonja
Federerovi přeju brzké uzdravení.

A i Nole si zasloužil titul vybojovat ve finále:-(
Reagovat
Roger_Federer
souhlas
Reagovat
pockerface
Možná tohle finále odpískal, aby si ještě víc neuškodil, protože jestli není fit, tak ví, že by ho Novak rozmázl třeba 2x 6:1 a to tam opravdu nemusí na ten kurt chodit. Mohl by si ještě víc uškodit, kdyby nebyl ten DC, tak si myslím, že by to zkusil, ale takhle nechce riskovat.
Reagovat
Jan
Myslím, že by ho Novak rozmázl i kdyby byl zdravý.
Reagovat
pockerface
to by sice mohl, to bohužel nezjistíme, ale takhle by si zranění ještě zhoršil a odstoupil podle mě hlavně kvůli DC.
Reagovat
d@ve
Čiré spekulace. :)
Reagovat
Fandina
před měsícem vyhrál Roger ve dvou setech.
Reagovat
Cico93
O to by to bolo smutnejšie ak by Roger ešte hral o 1:(
Ale hlavné je zdravie.
Reagovat
UnrealTom
no to je v prdeli
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem teda nezažil. :-( To mohl teda postoupit ten Stan včera snad. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ne..
Reagovat
pockerface
ty vogo a já se na tenhle zápas těšil celý týden a přetrpěl jsem i ty jednoznačné zápasy a když má dojít na poslední mač sezony, tak Rogera zradí zdraví?? Ach jo.
Reagovat
PetaM
Tomu se říká závěr sezóny ...
Reagovat
smazaný uživatel
hm, proč i na to nejsou náhradníci? ach jo..
Reagovat
Cico93
a čo daju náhradnika rovno do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
no a? Pořád lepší než dát exhibici, která nikoho stejně asi moc zajímat nebude :) udělala bych jiná pravidla :D
Reagovat
Cico93
A čo ako? náhradnik prijde na 1 zápas a vyhra titul? toje blbosť
Reagovat
PetaM
Prý má hrát Murray :D Ale někdo zase říká, že Kyrgios :D
Reagovat
a.magerova
Andy bude hrát.
Reagovat
pockerface
hm, tak to se koukat nebudu. Mě by se tam líbil nějaký talent, nějaká naděje budoucnosti. Nebo bratři Bryanovi proti Novakovi. Ale vždy by hrál jen jeden a střídali by se po gamech :)
Reagovat
vrabejka
To je máčka, to to nemohl aspon zkusit?
Reagovat
kada.tom
... tak to mohl tedy včera nechat Stana vyhrát, alespoň bychom viděli nějaký finále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger Federer has withdrawn from today's match against Novak Djokovic at the ATP Finals in London. "I am not match fit," Federer said.
Reagovat
gigin
Blesk z Cypogradu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš citaci cype :D
Reagovat
a.magerova
Tak pokud není zdravý, tak je to rozumné rozhodnutí !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Who fancies a game? Anyone? Ah you, yes you, you?ve not had a hiding in what, four days? Andy Murray will play Djokovic in a first to eight, then partner John McEnroe for a doubles match against Tim Henman and Pat Cash. Musical interludes to be provided by Cliff Richard.
Reagovat
gigin
According to French Tv,Federer withdrew from today final and will be replaced by an exhibition between Djokovic and Krygios.
Reagovat
Cico93
to snáď nie preBoha:(
Reagovat
steve79
To je v prdeli!
Reagovat
Cico93
a už to oznamuje sám Roger na kurte.
Reagovat
pockerface
jestli je to pravda, kurňa, tak to měl včera nechat tomu Stanovi. Na druhou stranu body do žebříčku se hodí.
Reagovat
Cico93
Ak som dobre rozumel ang, komentátora bude exibicia Novak - Andy
Reagovat
pockerface
no tak to bude tedy exibice, Andy toho jsme si už užili dost a dost. Měli tam dát nějakého mlaďocha, nějakou naději budoucnosti.
Reagovat
rod_laver
Hlavně aby hrál příští týden finále DC.
Reagovat
steve79
To je i po davis cupu! Zada za pet dnu dohromady neda. Nebudem si nic nalhavat
Reagovat
rod_laver
Tak to jsem rád, že si udělám výlet do Francie výlet, abych viděl vyhrát Frantíky proti Stanovi a Lammerem..
Reagovat
gigin
Teď jsem si na tebe myslel :(
Reagovat
rod_laver
To je v prdeli.. vůbec se mi tam teď nechce jet, pokud hrát nebude. Myslím, že by byl výsledek předem znám a nemusel jsem tak pracně shánět lístky. Co se dá dělat.
Reagovat
pockerface
neházej flintu do žita. Dnes podle mě odstoupil právě kvůli finále DC, aby se stačil dát do kupy. Nějaký dobrý fyzioterapeut na něm zapracuje, trochu si odpočine a v pátek na Francouze vlítne. A i kdyby to nebylo ono, tak to alespoň zkusí. Ale já stejně věřím, že budou se Stanem v plné síle.
Reagovat
rod_laver
Doufejme, záleží, jak moc vážné to je.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud Federer nebude hrat DC, bude z toho fraska, polovina divaku nedojde.
Reagovat
rod_laver
Těm, kteří prodali na netu lístky za desetinásobek nákupu, se musí smát huba. Já mám oči pro pláč :) Ale asi poletím, vše je zařízeno..
Reagovat
Roger_Federer
jasne, vem babu, podzim v Paris je fajn.
Reagovat
rod_laver
Do toho všeho je to v Lille :) Takže tak max do Bruselu, vlakem je to 30 minut.
Reagovat
Roger_Federer
Vydis..to me nedocvaklo.
Reagovat
a.magerova
Uvidíme, jestli se dá dokupy !!!
Reagovat
pockerface
možná proto tohle finále odpískal, aby si ještě víc neuškodil, protože jestli není fit, tak ví, že by ho Novak rozmázl třeba 2x 6:1 a to tam opravdu nemusí na ten kurt chodit. Mohl by si ještě víc uškodit, kdyby nebyl ten DC, tak si myslím, že by to zkusil, ale takhle nechce riskovat.
Reagovat
gigin
Omlouvám se, bude exhíba s Můrou... to je nakonec stejně jedno.. Škoda, že není ta Ordinačka, tvl..
Reagovat
smazaný uživatel
Je kriminálka anděl a pak fotbal :-)
Reagovat
gigin
Jj, Taclíka možu :)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak kdo je blesk cype :D
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDD
Reagovat
kada.tom
Paráda, mám radost, že vyhráli :-)
Opět hezký tenis :-)
Reagovat
Cico93
Bryan Bryan!!!!!!!!!
Perfect
Reagovat
Cico93
a Ta výmena v 2 sete!
Reagovat
steve79
Jsou nějaké důkazy o tom, že by dnes Roger nehrál?? Nebo to jen fáma
Reagovat
a.magerova
Zatím nic ofi, ale důvod k jásání taky zatím nemáme :-/
Reagovat
steve79
Tak to je spatny. Myslel jsem, ze se da dohromady.
Reagovat
a.magerova
Uvidíme, nebudeme dělat paniku... dnešek třeba i čert vem, ale za týden by to chtělo nastoupit v plném zdraví !!!
Reagovat
steve79
Zada jsou na tyden az 10 dni. Jestli ma fakt tyto zdravotni problemy, tak je po davis cupu.
Reagovat
pockerface
hele nepanikař. To je taktika, musí Noleho nějak rozhodit nebo ukolébat a pak Roger na Noleho vlítne, protože včerejší noční mega trénink mu bohatě stačil a dnes si dal volno. Musí trošku soupeře před zápase zastrašit, Roger na Novaka vlétne a za hoďku a půl bude zvedat pohár nad hlavu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte někdo, proč nova sport nedává finále čtyřhry ? Běží tam nějaká házená, tenhle sportovní program chápe asi málokdo, myslim si, že p. Bidrman by nám to měl tady vysvětlit a zalobovat za nás ...

díky ...
Reagovat
ta-dah
Prave hlasili na BBC News, ze Roger se dnes nedostavil na trenink pred finale a objevuji se spekulace, ze mozna vubec nenastoupi, prestoze zatim nebylo oficialne nic potvrzeno!
Reagovat
misa
Šetří síly
Reagovat
kada.tom
klidně, ať nenastupuje :-)
Reagovat
Cico93
fňuk fňuk
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, se převlíká za Batmana, aby Jokera vykolejil. Přeci neodhalí karty dopředu...
Reagovat
steve79
Jako vážně??
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem četla, že Nole nemůže nastoupit, protože shání plenky pro malého, ty jejich s vlastním logem už došly a do jiných malý Djok čůrat prostě nebude :P
Reagovat
steve79
Aha :D
Reagovat
pockerface
včera se natrénoval dost, tak proč chodit na trénink ještě dnes. Ze včerejška je Roger možná až přetrénovaný, takže dnes odpočinek a pak vlítne na Djokouše a zvedne po sedmé pohár pro vítěze TM :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten set Nišimu pustil úmyslně aby pobavil diváky.Ve třetím opět ukázal kdo tam je pánem.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale bohužel od 19:00 dávají také finále čtyřhry Marchenko I./Molchanov D. vs. Jebavý R./Koniusz B., na challengeru v Brescii, což slibuje ve streamu na 3D obrazovce o úhlopřičce 200 palců (502 cm) skvělý zážitek, takže Roger s Novakem až ze záznamu. Nebo si je pustím v režimu P-in-P na 50 palců někde v levém dolním rohu.
Reagovat
gigin
Ještě, že není dnes Ordinačka. Bych měl po prdeli...
Reagovat
a.magerova
Na PIP nedám dopustit, jen nechápu, proč to na starých televizorech šlo a na nový dělaj ciráty :-/
Reagovat
VlS
A dyť říkáš, že nemáš manželku! Terorizuje te pes, nebo kocour?
Reagovat
gigin
Přítelkyně :DDD
Ale né, ona je taky tenisový fan. Akorát ve čtvrtek jsem jí povolil uzdičku, že jako Ordinačka, říkám si, Můra s Rogerem se budou teprvá zahřívat, přepnu to po skončení seriálu a oni si už pomalu třepali rukama :)))))
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat
a.magerova
Základem pohodového rodinného života je....
Kolik členů domácnosti, tolik televizorů a stejný počet počítačů !!! ;-)
Reagovat
gigin
Magu jsme spolu chvílu, víš jak :))))) Ale notebook už si kůpila, to je fakt :DDD
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš, tak omezím kůření (jednostranně) a za měsíc mám na telku pro ni i pro svůj klid :-P
Reagovat
gigin
Zítra to idu kůpit :DDDD
Reagovat
a.magerova
No ale dnes jsou Vinaři.... vy sakra nemáte někde poblíž TESCO či něco podobného?!!! Jakože bys kůpil teď, znáš přece ten slogan: "Kup teď, zaplať až po vánocích." :-P
Reagovat
gigin
U nás v opičích horách sů ted otevřené akorát hospody.
Reagovat
panzer.dragon
na čem koukáš?
Reagovat
panzer.dragon
myslim zobrazovadlo
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem přítelkyni, že dnes bude v tenisovém světě vražedná atmosféra a ona mi napsala "no jo, zápas dvou jedniček".. Asi to tak vážně je.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé čisla, čo sa matchballov týka..Akurát som dnes na to pomyslel, že hoci staříka nemám rád, od USO zvládol ozaj krízové situácie vo svoj prospech..

Osobne si nepamatám, kedy Rafa vyhral zápas po MB súpera, no na druhú stranu si ani nepamatám, kedy taký zápas stratil a či vobec..
Reagovat
Matti
Tak to já si hned vzpomenu, jak proti Nalbovi vyhrál snad ze 4 mečbolu. Ale je to už několik let. Nalba tehdy byl ve formě.
Reagovat
gigin
To byl ještě Šemík hříbě..
Reagovat
Matti
No jo, jsem pamětník.
Reagovat
smazaný uživatel
A mám pocit, že aj proti Djokovicovi v Madride vyhral v tom bájnom 4hodinovom finále po MB súpera..Ale ruku do ohňa za to nedám..:)
Reagovat
skott
Nadal například letos v semifinále Ria proti Andujarovi odvrátil dva mečboly.

jinak během kariéry vyhrál deset utkání z mečbolů soupeře (naproti tomu jich jen pět ztratil..)

vyhrané:
2010 Tokio Troicki
2010 Cincinnati Benneteau
2009 Indian Wells Nalbandian
2009 Paříž Almagro
2009 Madrid Djokovic
2008 Čennaí Moya
2006 Řím Federer
2006 Marseille Rochus
2005 Australian Open Južnyj

prohrané:
2010 Dauhá Davydenko
2005 Cincinnati Berdych
2004 Stuttgart Ferrer
2004 Indian Wells Calleri
2003 Bastad Lappenti
Reagovat
smazaný uživatel
Super..Díky za info..
Reagovat
ta-dah
Dulezite bude, aby to Nole ustal psychicky, byl pripraveny na situaci, ze Roger tam bude mit vetsi podporu. Udrzet se v soustrdenem stavu cely zapas, jit si za svym. Pak ma velkou sanci...Dont be afraid, Nole,come on...
Reagovat
kada.tom
Pro mě je z fanouškovského hlediska mnohem přitažlivější finále čtyřhry, přičemž nikomu neberu natěšenost na večerní finále.

Dnešní finále čtyřhry by mohlo být pěkným předkrmem. Oba páry na TM hrají skvěle, především Bryani se s každým zápasem lepší a pokud by měli hrát tak, jak včera, tak se máme na co těšit :-)

Skrze celý týden byly asi až na včerejší švýcarské seminifinále lepší a dramatičtější zápasy čtyřher a já doufám, že to dnes chlapi potvrdí.

Fandit ... no, komu já budu fandit :-) Už od začátku turnaje jsem si přál, aby ve finále byly tyto dva páry. Jsem fandou bratrů Bryanovým, a tak jim dneska budu přát úspěch. Nicméně i výhra páru Dodig/Melo by mě nezklamala - naopak :-)

Takže - ať se hraje pěkný tenis a nechť vyhraje lepší dvojice. Mimochodem, myslím, že neuvidíme superTB :-)
Reagovat
gigin
Reagovat
Cico93
Môžem sa Ti najebat do vlákna?:)))
Roger vyhra!
Reagovat
gigin
Može vyhrať, prečo nie.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Za ty roky se to (ne)omrzelo. http://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY
Reagovat
blixa
Já se mám, já fandím oběma ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
14 - Monfils 2(US Open QF), Mayer 5(Shanghai SF), 4 Wawrinka (WTF SF)
2011 - F.Lopez 1(Madrid RD of 32)
2006 - O.Rochus 4(Halle QF), Roddick 3(Tennis Masters Cup RR)
2005 - Ferrero 2(Dubai SF)
2003 - Scott Draper 7(Cincinnati RD of 64), Martin Verkerk 4(Paris RD of 16), Agassi 2(TMC RR)
2001 - Massu 3(Vienna RD of 32), Johansson 1(Miami RD of 16)
2000 - Ljubicic 2(Marseille QF), Hewitt 1(Basel RD of 16), Peter Wessels 1(US Open 1st RD)
1999 - Guillaume Raoux 2(Rotterdam RD 32)

Total 16 Matches, 44 Match Points

Match Points lost:

2000 - Henmen 2(Vienna SF)
2001 - Rafter 1(Halle QF)
2002 - Haas 1(Australian Open RD of 16)
2003 - Albert Costa 3(Miami QF)
2005 - Safin 1(Australian Open 2005), Gasquet 3(Monte Carlo QF)
2006 - Nadal 2(Rome 2006)
2010 - Baghdatis 3(IndianWells RD of 32), Berdych 1(Miami RD of 16), Djokovic 2(US Open SF), Monfils 5(Paris SF)
2011 - Djokovic 2(US Open SF)
2013 - Berdych 3 (Dubai SF)
2014 - Chardy 1 (Rome 2nd RD)

Total 14 Matches, 30 Match Points

Titles won by Federer after saving Match Points early in the tournament : 5

2003 TMC Houston - saved 2 Match Points against Andre Agassi (RR)
2005 Dubai - saved 2 Match Points against Juan Carlos Ferrero (SF)
2006 Halle - saved 4 Match Points against Oliver Rochus (QF)
2006 TMS Shanghai - saved 3 Match Points against Andy Roddick (RR)
2014 Shanghai - saved 5 Match Points against Leanardo Mayer (RD of 32)
Reagovat
smazaný uživatel
ROGER FEDERER
Match Points saved:
Reagovat
misa
Dají se někde podobné statistiky sehnat i pro jiné hráče, nebo je to práce některého z Federerových fanoušků?
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to v komentáři pod Fedexovým mačem na ofiko stránkách ATP. Asi se to jen tak dohledat nedá. :(
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Top-Matchfacts.aspx
tam si klikneš na jednotlivého hrače
Reagovat
misa
Oproti stránkám WTA se na oficiálních stránkách ATP dá najít spousta dat. Holky tam nemají prakticky nic!
Reagovat
Mayo
Myslim si z par dovodov ze srb vyhra 2-0, ale kazdopadne komon Roger
Reagovat
gigin
Reagovat
gigin
Reagovat
VlS
Reagovat
ta-dah
...i ja se pridavam...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to gigin ať nepočítá s RFtheGOAT na nějaký techtle mechtle :P
Reagovat
Nola
Nola
Reagovat
panzer.dragon
jeho máma a manželka to je vše, je to smutný no :-(
Reagovat
gigin
Musíš se nám jebat do vlákna? Běž si přepočítat rekordy a neotravuj.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
panzer.dragon
soráč, nedošlo mi že je to vlákno myšlený vážně, taky by mě to vlastně zajímalo, tak snad sem to moc nerozříznul, jdu
Reagovat
smazaný uživatel
úplně vidím, jak sedí před zápasem na gauči a zamyšleně na prstech počítá..
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
kada.tom
100%ně já :-)
Reagovat
woody
Jaaa,vší silou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já na 100%!
Reagovat
Matti
Jsem s tebou berane :-)
Reagovat
gigin
Matti!!!!!!!!!!!! Aby ne, tvl :DDD Vitaj, brachu! IDEMOOO!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, nějak tu přesilu zmáknem :)
Reagovat
Sonja
Reagovat
gigin
HU!!! Tak to jsme za vodou :))) Vitaj!!
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMO!!!
Reagovat
gigin
Mut!! :DDDDDDDDD To je sestavička dneska :DDD
Reagovat
panzer.dragon
dneska dá Roger hodně es a přímých bodů a Novak bude bezradnej
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní výhodou Rogera bude, že ho bude hnat celá aréna, což určitě bude Novakovi proti srsti.
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji, že tu že tu už nad Fedexem vyhrál finále a vyhrál i letošní Wibledon..takže nic překvapivého a nepřekonatelného
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale nyní může Djokičovat pociťovat otevřené nesympatie za to svoje včerejší extempore. S tím se v tebou zmíněných zápasech popasovat nemusel.
Reagovat
panzer.dragon
diváci sou jednoznačně Rogerova zbraň
Reagovat
SwissMaestro
Co udělal? Slyšel jsem, že divákům zatleskal když jej moc nemuseli :D Ještě něco více?
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to jinak. Djokovič udělal za stavu 6:1 a 1:0 dvojchybu. Nišikori se dostal k brejku a konečně vyhrál druhý gem v zápasu. Lidi v tu chvíli začali burácet a motivovat Nišiho ať to trochu zdramatizuje. Nole si to vzal osobně, začal jim ironicky tleskat a ukazovat palec. Oni ale přitom neměli nic proti Noldovi (do té doby), ale chtěli za ty prachy vidět vyrovnaný mač. No a po zápase Djokovič udělal nějakou divnou tečku na kameru, přičemž narážel na diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
On tohle přece udělal i v Madridu při zápase s Babynem ne? Že zvedal ironicky ruce, když Dimimu tleskali. Ale jinak se Djok zklidnil, až na pár excesů, které má každý. Tomáš se zase někdy zbytečně hádá a pak rozhodí sám sebe... věřím, že dneska to budou nervy, vidím to, že Roger pokud bude hrát jako s Andym má šanci, pokud bude hrát jako včera tak jí nemá, snad to bude pěkný zápas jako v r. 2012. Fandím Rogerovi, ale ani výhra Djoka mi nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam jim k tomu řekl ať mu vykouří. :) Já mám Djokoviče rád, mně se jeho vášeň na kurtu líbí. Ale pak musí počítat s tím, že mu fanoušci moc fandit nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? To si nepamatuju.. by se divil, kdyby to někdo udělal :D:D:D Jako někdo má horší projevy, já jsem zpočátku odsuzovala když někdo mlátí raketou, ale když jsem ten pocit sama u sebe zažila, tak jsem to začala mnohem víc chápat. Člověk se stále učí :)
Reagovat
SwissMaestro
S tou raketou to naprosto chápu. Vždycky mě zadrží jen její cena a fakt, že má peněženka není bezedná :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. :D Tak jim se to mlátí, když je dostávají od sponzorů a nebo neřeší kolik stojí. :D
Reagovat
SwissMaestro
Přesně! Ale jináč bych to tam rozšrotoval jako Marcos tehdá na Aussie Open :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, sám jsem na kurtu hodně impulzivní. Když hraje se spanielem, tak jsou to hotové Hovory z lán. :D Ale hlavně se mi na Nolem líbí, jak si umí užít tu radost. Rozškube si tam tričko, udělá nějakou cypovinu a tak. :) Sport je o emocích.
Reagovat
SwissMaestro
Ale včera poté co jsem v každém setu vedl na začátku 2:0 abych je následně oba prohrál měl takovou chuť. Ale láska k Wilsonce vše předčila. Spíše jsem si začal říkat jestli bych měl s takovým výkonem mít vůbec dovoleno držet v ruce takovou raketu :D
Reagovat
SwissMaestro
* jsem měl takovou chuť to někam naprat :D
Reagovat
blixa
Pokud zjistíš, že neměl, tak se hlásím ! :D S Wilsonkou jsem už dlouho nehrál ;-)
Reagovat
gigin
Reagovat
a.magerova
Djokovičova tečka na kameře....
Jako chápu jeho rozladění při zápase a nasranost na diváky v hale, ale čmárání na kameru je přece pro diváky u televizí (a o jejich chování neměl Nole povědomí), takže nechápu proč to udělal, co tím chtěl světu mimo londýnskou arénu zvěstovat....
Reagovat
smazaný uživatel
třeba něco ve smyslu "zavřete huby, jsem borec a tečka"? i to je možný, on je tak trochu divoch na place
Reagovat
a.magerova
Tak to teda prrrrrr, tohle si ke mně dovolovat nebude !!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to po delší době bude v klidu pro Djokoviče. Líbil by se mi výsledek 6:3 6:3 viz. Dubai 2011. Federer by měl být unavenější a navíc těch vyrovnaných zápasů, už odehráli dost(mám jenom jedny nervy).
Reagovat
smazaný uživatel
Přát si to můžeme ;) hlavně ať vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak nevěřím, že by mi Nole ještě někdy dopřál velký zápas bez nervů :-) No, vyhrát by dnes měl, ale stát se může všechno. Kdyby dnes ztratil koncentraci jako včera, tak ho to bude stát víc než set. Naštěstí proti Rogerovi nehrozí, že by se rychle dostal do vedení o dva brejky...
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni fanoušci Fedexe, dnes to vidím takto. A všichni podporovat Rogeria. Možná je to jeho poslední šance na zisk zlatého grálu z TM. https://www.youtube.com/watch?v=76RbWuFll0Y&list=PLQTMlUVIjFgmVIoS2CL122Vq3x1tub1Xl
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Nolemu, ale song je to dobrej, to jo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
skvělá písnička, večer tam bude znít Let's go, Roger, let's go :) that's when we all win ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěknej zpěvák, pěknej hlas. :)
Reagovat
Cico93
Jeho žena krajšia.-)
Reagovat
SwissMaestro
Podpora Rogera je samozřejmá!!! Večer tady!! Chum jetze ROGER! Do it for one more time!!
Reagovat
Fandina
super. Moc mu přeji dneska výhru. Go Rogere go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dva nejlepší hráči sezony 2014 proti sobě v posledním zápase sezony. Co víc si přát. Go Roger go :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to konečně tady, to na co jsme se asi všichni nejvíc těšili, včera k tomu málem ani nemuselo dojít, jelikož Stan se rozhodl svému parťákovi pořádně zabrnkat na nervy, sám je ale v důležitých momentech ztratil a Roger s trochou štěstí přežil klinickou smrt. Jeho fanoušci včetně mě určitě oceňují nervydrásající podívanou, kdy nás polévá horko a měříme si tep :DD Jak jsem se moc těšila a nakonec to vyšlo, tak se teď docela bojím o fyzický stav Fedexe, jak se na to stihne připravit, protože sil mu to muselo ubrat strašně moc, tohle drámo si měli nechat na dnešek :) Jsem si vědoma, že Novak v této hale je pro něj největší výzvou a letos tu předvádí překypující sebevědomí, jak převálcoval jednoho soupeře za druhým, ale já stále věřím, že Roger nějak přijde na to, jak ho vyvést z rovnováhy a sebejistoty. Síla davu se ukázala v prvním semifinále a dnes tomu nebude jinak, Novak bude mít skoro všechny výhody, kromě jedné podstatné, a tou je podpora diváků, kteří budou hnát Federera proti němu. Děj se co děj, hlavně ať je to hlavně důstojné finále a to nejlepší nakonec :)) A dovolím si ještě odpověď na vzkaz Kozoroha, když už nám vyhlásil válku :D :P

http://imgup.cz/images/2014/11/16/1601253_649560828495916_6381318766991472533_n.jpg
http://imgup.cz/images/2014/11/16/10377366_638767542908578_2088129886180206606_n.jpg
Reagovat
Roger_Federer
2:1 Novak realita.
Reagovat
Cico93
To čo si za fandu?
Reagovat
smazaný uživatel
realita je realita, karty jsou na stole, ale to neznamená, že nemůžem fandit, může se stát cokoli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak se popral se sílou diváků na straně Fedexe jak na turnaji mistrů, tak i letos ve Wimblu..
Reagovat
mendrit
Tak ti fanoušci v posledním zápase moc fedexe nehnali kupředu, tak to bych do výhod raději nepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
to asi proto, že byli unešení skvělým tenisem Wawrinky a zápas dvou Švýcarů prostě táhne, nakonec v těch klíčových chvílích fandili přeci jen o něco víc Fedexovi bych řekla ;)
Reagovat
jackiec
tak kdo dneska?letos 5 zápasů, 3 semifinále vyhrál fedex a 2 finále djokovič...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
babolat.cz
Včera jsem shlédl jeden z nejlepších tenisu. Vidím,ze to jde i bez Rafy a Gaela. Pral jsem Stanoví,ale on proste neumí udělat poslední krok,jako třeba Roger temi stopvoleyi. Nicméně ve finále budu přát Nolemu a at to je co nejdelší,aby nestacil Roger zregenerovat na DC.
Reagovat
a.magerova
Takže si mám vyřídit dovolenou na úterý, středu i čtvrtek popřípadě pátek.... že to bude finále přes několik dnů?!!!
Reagovat
babolat.cz
Dest to asi neprodlouzi. Žádnou bombu necekam. Takže neděle bude stačit,ale nezapomeň ze Roger není nejmladší.
Reagovat
pockerface
Roger bude mít dnes den D, Novak den B a sedmé vítězství přijde. A pokud by náhodou ne, tak hlavně ať to je kvalitní tenisová podívaná. Tak hoši do toho!
Reagovat
Lina
Den D bude mít spíš Djokovič. Hraje mu do karet Rogerův 3 seťák, kratší Rogerův odpočinek, momentální forma a asi i povrch. Ale budu si přát, aby měl Djokovič den B a parádní podívanou.
Reagovat
pockerface
tak já ten adrenalin ze včerejší noci mám v sobě ještě teď. Třeba na tom bude Roger podobně a věřím, že na kurtu nechá všechno a o to vítězství se důstojně popere.
Reagovat
Cico93
Reagovat
Cico93
ComeoN Bryan/Bryan
Reagovat
blixa
ComeoN Čičo !!! ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist