5. den na Turnaji mistrů: Přímý souboj Raonice s Thiemem o semifinále

17. 11. 2016, 10:55
Previews 15
Na Turnaji mistrů v Londýně se dnes rozhodne o druhém hráči, který ze skupiny Ivana Lendla doprovodí Novaka Djokoviče do semifinále. O životní výsledek na vyvrcholení sezony si to rozdají Kanaďan Milos Raonic a nejmladší účastník letošního ročníku Rakušan Dominic Thiem.

V odpoledním zápase ve dvouhře z hlediska konečného umístění ve skupině Ivana Lendla o nic nepůjde. Zatímco Novak Djokovič má po výhrách nad Thiemem a Raonicem jisté první místo, David Goffin, jenž si jako alternativa za zraněného Gaëla Monfilse odbyde premiéru na Turnaji mistrů, logicky nemůže v jediném zápase vybojovat postup do semifinále.

Že by však šlo jen o nějaký 'pouťák', se fanoušci rozhodně bát nemusí. Pětadvacetiletý Goffin si bude chtít užít atmosféru londýnské O2 areny a připsat si 200 bodů do světového žebříčku, v němž by na konci sezony ztrácel jen osmdesát bodů na desátého Tomáše Berdycha.

Belgický náhradník bude také toužit po premiérovém skalpu o čtyři roky staršího Djokoviče, s nímž ve čtyřech vzájemných duelech uhrál jediný set. Pokud by se mu to na pátý pokus povedlo, připíše si proti světové dvojce nejcennější výhru kariéry. S hráči Top 5 má bilanci 1-19, když jedinou výhru zaznamenal letos v březnu proti tehdy čtvrtému hráči světa Stanu Wawrinkovi. 

A zanedbatelná není ani částka, kterou by za vítězství získal - 179.000 dolarů. Už za pouhou roli náhradníka obdrží 102.000 dolarů.

Djokovič bude chtít hlavně ušetřit síly před sobotním semifinále, v němž se utká s jedním z tria Stan Wawrinka, Kei Nišikori a Andy Murray. Ovšem právě s britským tenistou bojuje o post světové jedničky na konci sezony, aktuálně na něj ztrácí 130 bodů. A pokud by 21 zápasů neporažený Murray náhodou už letos nepřidal žádnou další výhru a Djokovič prohrál v semifinále, může Srbovi dnešní vítězství zajistit návrat do čela žebříčku.

Náboj z hlediska postupových ambic bude mít večerní souboj mezi dvěma nejmladšími účastníky letošního ročníku Milosem Raonicem a Dominicem Thiemem. Oba prohráli s Djokovičem a porazili Monfilse, a tak je před jejich teprve druhým vzájemných zápasem postupová matematika jasná - vítěz obsadí druhé místo ve skupině a v sobotu si zahraje poprvé v semifinále Turnaje mistrů. 

Třiadvacetiletý Rakušan na něm debutuje, pětadvacetiletý Kanaďan předloni po dvou porážkách odstoupil. Oba před turnajem laborovali se zraněním - Raonice trápil natržený stehenní sval, Thiem měl potíže s kolenem. Zatímco kanadský tenista se v Londýně zdát být bez potíží, rakouský mladík stoprocentně fit není. A tak je dnes i z hlediska předváděných výkonů mírným favoritem Raonic.

• TURNAJ MISTRŮ 2016, LONDÝN •
PROGRAM 5. DNE (čtvrtek, 17. 11. 2016)
13:00 Bryan/Bryan (3-USA) - Huey/Mirnyj (8-Fil./Běl.) ... h2h 2-0
15:00 Djokovič (2-Srb.) - Goffin (9-Belg.) ... h2h 4-1
19:00 J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) - Melo/Dodig (6-Braz./Chorv.) ... h2h 1-1
21:00 Raonic (4-Kan.) - Thiem (8-Rak.) ... h2h 1-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
Sleduje někdo debly? Ve většině případů je to zajímavější tenis, než ty pinkaný v singlech.
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší je sedmihra. Největší mrvič letí na lavičku a zbylých 6 pokryjí dokonale kurt, že míček nemá kam spadnout. To pak musíš napálit někomu do zadnice
Reagovat
Krisboy
Jo, sedma je taky dobrá. Ale ještě lepší je obíhačka.
Reagovat
Pedronegro
jejda, vy jste dobrá paka;)
Reagovat
smazaný uživatel
Všimli jste si, když trenér pedant opustí svoji svěřenkyni, tak ona(on) pak hraje lépe, i když do té doby to nefungovalo? Kvitová(Čermák), Caro(Kotyza), Veselý(Krupa). Takže , pokud máte dlouhodobé plány, tak vzít pedanta a pak ho propustit.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1484--stane-se-sampras-dalsim-supertrenerem-zajem-by-mel-o-kyrgiose-s-dimitrovem-sam-by-bral-lendla

Tato novinka mě překvapila, v minulosti Pistol Pete popíral, že by se chtěl vrhnout na trenérskou dráhu jako jeho rivalové Becker, Edberg nebo Ivaniševič.
Herní styly Peta a Gyrose jsou podobné, Pete coby mohl Gyrosovi ještě zlepšit (resp. zpřesnit) podání (první i druhé), na bekhendu zapracovat. Jinou věcí je, jestli by se snesli - introvertní, pracovitý Pete s extravagantním a frackovitým Gyrosem. Pokud jedinou Gyrosovou motivací je vydělávat prachy a mít vše ostatní na háku, tak ani Pistol Pete mu nemůže pomoct.
Reagovat
Krisboy
Zrovna jsem to četl. Dost mě to překvapilo, Pete totiž vždycky říkal, že o trénování nemá zájem. Máš pravdu - otázka je, jak by se tak rozdílné povahy (s Gyrosem) snesli dohromady, ale proč ne? Zato s Grigorem si je dovedu představit docela dobře.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Mayo
Noje 6-1, 6-1
Basketbalista 7-5, 6-4
Reagovat
Krisboy
Dobře ty! Že bych si podle tebe vsadil ten druhej zápas? :)
Reagovat
vrabejka
Snad Dom překvapí Raonice a vyhraje :)
Reagovat
bIbec
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1488--turnaj-mistru-do-21-let-nove-masters-se-bude-konat-v-milane
Reagovat
Krisboy
Proč ne? Mohlo by to bejt zajímavý.
Reagovat
Mayo
Další pseudoturnaj :(
Reagovat
Fandina
Tak to je super. A konečně dojde k uplatnění víc než jen přehled žebříček, který je roky veden u třech věkových kategorií. A jen pro zajímavost v té do 25 let je Jirka Veselý desátý a Adam Pavlásek dvanáctý.

http://live-tennis.eu/en/atp-ranking-under-25
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist