5. den na Roland Garros: Kvitová, Zakopalová a Rosol o 3. kolo

31. 5. 2012, 09:50
Previews 21
Do 3. kola Roland Garros zatím postoupil jen Tomáš Berdych a dnes ho mají šanci napodobit ještě další tři Češi. Lukáš Rosol se pokusí překvapit Mónaka, mezi ženami bude Petra Kvitová plnit roli favoritky proti Urszule Radwaňské a Klára Zakopalová vyzve nasazenou Rusku Kirilenkovou.

Wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou dnes čeká na Roland Garros zápas druhého kola proti polské tenistce Urszule Radwaňské, mladší sestře světové trojky Agnieszky. Nasazená čtyřka Kvitová bude jako jedna z favoritek turnaje hrát na druhém největším dvorci Suzanne Lenglenové a v 11:00 hodin na něm bude zahajovat program, stejně jako další dva čeští zástupci.

Klára Zakopalová vyzve na kurtu číslo dvě turnajovou šestnáctku Marii Kirilenkovou z Ruska, se kterou má bilanci 1-3. Poslední zápas sice česká tenistka vyhrála, už 4 roky se ale spolu neutkaly.

Lukáš Rosol se utká s 13. nasazeným Argentincem Juanem Mónakem, proti kterému bude usilovat o vyrovnání svého grandslamového maxima z loňského French Open.

Duel Kvitové bude předzápasem obhájců titulu. Rafael Nadal se na cestě za sedmým pařížským titulem utká s Uzbekem Denisem Istominem, kterého předloni porazil na trávě v Queensu i na US Open.

Loňská vítězka dvouhry žen Na Li se dnes střetne s domácí Stephanií Foretzovou-Gaconovou, jež v prvním kole vyřadila Češku Záhlavovou-Strýcovou.

Na centrálním dvorci Philippa Chatriera budou hrát tenisté z Top 10, kteří na French Open ještě nikdy nebyli ve finále. Světová čtyřka Andy Murray se utká s Finem Jarkkem Nieminenem, kterého ve všech třech vzájemných duelech porazil.

Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká byla ve finále grandslamového turnaje pouze před třemi lety na US Open, v Paříži byla nejdál ve čtvrtfinále. Letos má do něj ještě hodně daleko, další překážkou jednadvacetileté Dánky je Australanka Jarmila Gajdošová.

V pařížském finále dosud ještě nikdy nebyla ani Maria Šarapovová, jež jinak už ostatní grandslamy dokázala vyhrát. Ruska, jež letos patří mezi největší favoritky na triumf, se večer utká s Japonkou Ayumi Moritaovou.

- FRENCH OPEN 2012 -
program zápasů 5. hracího dne (čtvrtek, 31. 05. 2012)
začátky v 11:00 hodin

Kurt Philippa Chatriera:
Nieminen (Fin.) - Murray (4-Brit.)
Gajdošová (Austr.) - Wozniacká (9-Dán.)
Mathieu (Fr.) - Isner (10-USA)
Moritaová (Jap.) - Šarapovová (2-Rus.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
U. Radwaňská (Pol.) - Kvitová (4-ČR)
Istomin (Uzb.) - Nadal (2-Šp.)
Na Li (7-Čína) - Foretzová-Gaconová (Fr.)
Dimitrov (Bulh.) - Gasquet (17-Fr.)

Kurt č. 1:
Ferrer (6-Šp.) - Paire (Fr.)
Schiavoneová (14-It.) - Pironkovová (Bulh.)
Tursunov (Rus.) - Benneteau (29-Fr.)
Razzanová (Fr.) - Rusová (Niz.)

Kurt č. 2:
1. zápas: Kirilenková (16-Rus.) - Zakopalová (ČR)

Kurt č. 6:
1. zápas: Mónaco (13-Arg.) - Rosol (ČR)

kompletní program 5. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Raonic mi trochu robí starosti do budúcnosti. Monaco, vyradiť!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomic nedal ani set, to je gigatragédie, když se uváží, že měl 11 BB. Ale předved na antuce velký zlepšení letos, sice dost UE, ale hraje agresivnějš a chodí si pro winnery. Giraldovi dneska šíleně pomáhal první servis.
Reagovat
baggik
Giraldo hrál dneska moc dobře a hodně si věřil.
Reagovat
Fandina
Rosol s Monakem na 6 kurtu zpívají argentinci povzbuzující písně ... Luky dobře, ale zatím prohrává ... pojď pojď Lukys
Reagovat
smazaný uživatel
Tak coo? Přišlo něco od Lukáše do prasátka? :-)

http://galyonkin.com/wp-content/uploads/2008/05/kopilka.jpg

Že bych si mohl dopřát to prémiové Pedigree :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Andy, ty záda musej být utrpení. Není schopnej ani podat.
Reagovat
smazaný uživatel
+ se přidalo koleno. Před turnajem jsem četl názor Beckera, že by měl kvůli těm zádům vynechat RG a připravit se na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, pohyb, podání, nic není optimální. I kdyby postoupil, tak co dál?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, těžko by pak něco uhrál. Z jedné strany se mu divím, že nevzdá, ale zase je to grandslam a nechce končit takhle.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, tak se ti rozjel -.-
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to nebylo kontraproduktivní.
Reagovat
pepin
Tak zatím hraje Péta velice dobře a soustředěně. Konečně také dokáže ubrat na síle a zahrát chytře slabší úder do kurtu. Tak jen dál, Fandino doufám, že si to užíváš. -pozdrav-
Reagovat
Fandina
Pepine ... užívám, Petra dnes o level lepší než minule ... Ule nic nedovolila ... tak příště znovu Peťo a líp ... některé winery nádhera ... do dalšího Peťo pojď pojď pojď

Dívám se na Klárku ... zatím super první set vyhrála ve druhém dotahuje ... pojď Klárko pojď
Reagovat
tommr
a nedopadlo to jako včera večer, kdy se kvůli dešti nedohrály zbývající 4 zápasy. Snad se počasí umoudří ...
Jinak z našich má reálnou šanci na postup jen Kvitová, ale nebude to mít s Ulou lehký. Ula sice ještě není ani zdaleka tak nebezpečná jako Aga, ale hraje podobným stylem hry a mohla by špatně se pohybující Petře nadělat potíže - zvlášt pokud by se Petra musela nějak dlouho zastřelovat do kurtu ...
Rosol a Zakopalová moc šancí na postup nemají, ale třeba příjemně překvapí a vynahradí nám tak zklamání z nečekanejch výpadků Cetkovský, Šafářový a Štěpánka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je jen 20% šance na děšť. Ale o víkendu se to bude pohybovat nad 50% -.-
Reagovat
Bob
Tak Petra umí hrát i s Agou, tak uvidíme, za pár minut to začne :)
Reagovat
tommr
jj s Agou Petra ještě neprohrála i když ty dva poslední zápasy byly hodně vyrovnaný. Takže doufám, že si poradí i s její mladší sestrou, která je ještě pořád výrazně horší než Aga ... :)
Reagovat
Bob
pamatuju jak s ni Petra prohravala 5:0 v prvnim setu na Turnaji mistryn a skvele to otocila ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hodně zajímavé zápasy už od 11. Tomic-Giraldo, Monaco-Rosol, Raonic, + dvě Česky a Murray. Hodně zajímavé zápasy nabízí kurt č. 2. Baghdatis-Almagro, Tipsarevič-Chardy, Goerges-Watson. A vrcholem snad bude dueů Gasqueta s Dimitrovem, dva krásné jednoručné bekhendy, snad Grigor něco předvede a popere se o dobrý výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Dimitrov a Tomic jsou pro mě zápasy dne a asi jediný, na který se podívám. Kdyby Grigor vyhrál, tak poskočí už na 62. místo :)) Šanci určitě má, i když na tři sety o něco menší. A teda pro mě nepochopitelně si vynechal zápas Haase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to jen tak proletěl, jinak bych na Tommyh nezapomněl, to víš. Já dneska budu koukat asi na vše, zajímavý program, nic nemám v plánu. A Dimitrov na 3 sety, šance tam je, ale přeci jenom malá. Gasquet ale nehrál v 1. kolo nic extra, taže uvidíme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist