4. den na US Open: Tři Češi a světové jedničky o 3. kolo

1. 9. 2011, 14:30
Previews 19
Na US Open se dnes představí tři čeští tenisté. O postup do třetího kola dvouhry bude od 17:00 hodin SELČ usilovat Tomáš Berdych v duelu s Fabiem Fogninim z Itálie, v tutéž dobu začne v newyorském areálu i zápas Radka Štěpánka s Argentincem Juanem Mónakem, po nich pak čeká zápas Petru Cetkovskou.

Tomáš Berdych do US Open vstoupil očekávaným vítězstvím nad francouzským outsiderem Jouanem a také ve druhém kole by s italským antukářem Fabiem Fogninim neměl mít vážné problémy. Dnes stejně jako v prvním kole nastoupí na Gradstandu a soupeři by rád oplatil dva roky starou porážku z antuky v Monte Carlu.

Radek Štěpánek se v létě může chlubit skvělou formou, kterou si přivezl i do New Yorku. V úvodním kole smetl hladce ve třech setech Němce Kohlschreibera a nyní bude chtít na nově vybudovaném kurtu číslo 17 porazit i Juana Mónaka. S Argentincem přitom ve třech zápasech neztratil ani set.

Po skončení Štěpánkova duelu nastoupí na 'sedmnáctku' Petra Cetkovská, jež má dokonce formu životní. Její dnešní soupeřkou bude šestnáctá nasazená Srbka Ana Ivanovičová, kterou česká tenistka nečekaně vyřadila letos ve Wimbledonu.

Postup do třetího kola si už ve středu vybojovala Lucie Šafářová.

Na centrálním dvorci se v roli velkých favoritů představí po otevřeném duelu Schiavoneové s Lučičovou třetí hráč světa Roger Federer, domácí favoritka Serena Williamsová a ve večerním programu světové jedničky Caroline Wozniacká a Novak Djokovič.

- US OPEN 2011 -
čtvrteční program (01. 09. 2011)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 17:00 hodin SELČ):
Lučičová (Chorv.) - Schiavoneová (7-It.)
Federer (3-Švýc.) - Sela (Izr.)
Krajiceková (Niz.) - S. Williamsová (28-USA)
01:00:
Wozniacká (1-Dán.) - Rusová (Niz.)
Djokovič (1-Srb.) - Berlocq (Arg.)

Kurt Louise Armstronga:
Jankovičová (11-Srb.) - Dokičová (Austr.)
Ferrero (Šp.) - Monfils (7-Fr.)
Jazirí (Tun.) - Fish (8-USA)
23:00
Azarenková (4-Běl.) - Dulková (Arg.)

Grandstand:
Berdych (9-ČR) - Fognini (It.)
Petkovicová (10-Něm.) - Jie Zheng (Čína)
Tsonga (11-Fr.) - Bubka (Ukr.)
Peerová (23-Izr.) - Stephensová (USA)

Kurt č. 17:
Štěpánek (23-ČR) - Mónaco (Arg.)
Cetkovská (ČR) - Ivanovičová (16-Srb.)

kompletní čtvrteční program US Open

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cetkovská na US Open končí, do zápasu s Ivanovičovou nenastoupila :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a Štěpának 0:2 na sety a volá si fyzioterapeuta, to taky nevypadá dobře :-(
Reagovat
skott
Jedno prekvapeni za druhym zatim, jsem zvedavy, kdo pujde z kola ven dnes:-) Rad bych veril, ze to bude za chvili Schiavone, ktera mela jiz v 1.kole plno prace s tvrde hrajici Galinou a ted ji ceka jeste vetsi riskerka Mirjana Lucic.Minuly rok sehrala vyrovnany zapas s Jankovic a dokazala se pote vratit i na WTA, bohuzel vysledkove ocekavala Mirjana vic a prekvapivou vyhrou nad Erakovic vlastne zachranila cely rok.Schiavone ve druhem kole je ted pro ni sladka odmena a navrat na Ashe poprve od debaklu s Venus pred deviti lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně dost šokovalo, že sázkaři tak obrovsky favorizovaly Marinu Erakovic -- na Lukic byl kurz snad 4 nebo nějaký podobný; jsem to teda zkusil. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes tam mám např. Soler-Espinosu proti Kanepi ... tak uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle vyšlo: Soler-Espinosa 6-4, 6-2. :DD Ale mezitím mě zkušenější sázkař poučil, že prý na betfait měli na Soler-Espinosu ještě daleko vyšší kurz. :-(
Reagovat
skott
Ze Erakovic byla vysoka favoritka bych souhlasil, kdyz Mirjana sotva v posledni dobe vyhrala zapas.Pro me velke a prijemne prekvapeni, ze pres ni postoupila.
A Espinosa, nevim, trefene dobre, jestli jsi dal tak gratuluju, ale za normalnich okolnosti bude vzdy vysledek opacny.Ovsem duvody proc se to dalo zkusit chapu.Holt oni ve 3.kole strasila Lino Dominguez, ted ma stesti Soler-Espinosa.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já pravda viděl Soler Espinsou jen jednou (proti Li Na na RG), ale tam na mě udělala celkem dojem; plus se jí zde velmi dařilo v kvalifikaci i v prvním kole. A u Kanepi šlo o první turnaj snad od Wimbledonu, ne? Takže jsem počítal s tím, že nebude zrovna v optimální formě (něco jako Mattek Sands proti Hercog).
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se těším na Tomáše, který dnes hraje s Fogninim, neboť Tomášova pověstná agresivní hra se vrátila. Nemám nějaké větší obavy, že by snad Tomáš měl mít nějaké velké potíže s Fogninim, tento hráč světové 50ky je spíše antukový specialista, jde to poznat i z jeho výsledků v poslední době. Na french Open dokázal postoupit až do Osmifinále, jenže poté svoji formu nedokázal přenést na tvrdé povrchy a často končil v prvních kolech. Tome, musíš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel letošní povrch na US open se svou rychlostí začíná antuce nebezpečně blížit. Kdo to sledujete, tak na každé zakončení se hráči nadřou až neskutečně v porovnání s loňským rokem.
Reagovat
tito
Možná se ptám hodně blbě ale ten povrch se každý rok pokládá nový?
Reagovat
smazaný uživatel
Každý rok se určitě nemění, ale letos je ta změna hodně patrná. Ono stačí jen změnit vrchní část nátěru dvorce a už se podmínky mění. Letos je vidět i v TV, jak míč po dopadu zpomaluje. Mluvil o tom i Federer po 1. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Fognini na RG skončil dokonce v ČF, ne v osmifinále; viz ten jeho pamětihodný zápas s Montanesem, kt. vyhrál, ačkoliv byl zraněný a pomalu nebyl schopen se hýbat + pak ani proti Djokovičovi nenastoupil. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je letos Berdych černým koněm US Open. Vrátil se jak k tvrdé a rychlé hře, zároveň když se nedaří už konečně dokáže podržet míč ve výměně, a umí si dojít pro bod na síť. Když mu půjde servis a vydrží zdraví, může dát každého.
Škoda Cetkovské, prý nenastoupí k zápasu s Ivanovičovou, zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jen aby neztroskotal zase na tom Tispovi. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevičovi ...
Reagovat
tito
Každopádně od závěru prvního setu se zápas změnil v Tomášovu exhibici.
Reagovat
smazaný uživatel
No, přepínal jsem v situaci, kdy měli 5:5 a Fognini výhodu, vrátím se a ono 7:5 6:0 5:0, to je Béďa hustej :-))
Jinak vedle odstoupení Petry C. to vypadá na zdravotní problémy i u Radka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
beton by měl být každý rok nový
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist