13. den na Roland Garros: Semifinále dvouhry mužů a finále čtyřhry žen

8. 6. 2012, 09:00
Previews 134
V Paříži budou hlavní událostí dne semifinálové bitvy dvouhry mužů mezi Nadalem a Ferrerem a Federerem s Djokovičem. O titul budou hrát ženy ve čtyřhře, o finále mezi juniory bude usilovat Adam Pavlásek.

První semifinále obstarají Španělé. Rafael Nadal, který útočí na rekordní 7. titul z Roland Garros a na antuce letos vyhrál 21 z 22 zápasů, se utká s krajanem Davidem Ferrerem. Ten sice slavnějšího krajana už pětkrát porazil, na antuce se mu to z 13 pokusů podařilo ale jen v prvním vzájemném střetnutí před osmi lety. Set uhrál naposledy v roce 2008, v dalších sedmi duelech prohrál 0-2. Před sedmi lety se už utkali i v Paříži a Ferrer, který je letos poprvé v semifinále French Open, padl ve třech setech.

Mnohem očekávanější je bitva Novaka Djokoviče s Rogerem Federerem, kteří ve středu svedli pětisetové čtvrtfinálové bitvy; Djokovič odvrátil čtyři mečboly proti Tsongovi, Federer otočil zápas s Del Potrem z 0-2 na sety.
Srb v Paříži může vyhrát čtvrtý grandslam v řadě a zkompletovat tak sbírku grandslamových titulů, Federer čeká na svou celkově 17. grandslamovou trofej už od Australian Open 2010. Od té doby byl jen jednou ve finále - loni v Paříži právě po semifnálové výhře nad Djokovičem. Na US Open a před 14 dny v Římě už ale zase vyhrál Srb a bilanci vzájemných soubojů snížil na 11-14.

O první grandslamový titul budou usilovat italské deblistky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou. Na Australian Open ve finále prohrály ve třech setech s Kuzněcovovou a Zvonarevovou, dnes se střetnou opět s Ruskami; Marií Kirilenkovou a Naďou Petrovovou..

Na kurtu číslo 2 se už od 11:00 hodin pokusí Adam Pavlásek překonat svou přítelkyni Petru Kvitovou postupem do finále dvouhry juniorů. Kvitová včera v semifinále nestačila na Šarapovovou, talentovaný Pavlásek po skalpu juniorské světové jedničky Savilleho vyzve pátého nasazeného Kanaďana Peliwa.

- FRENCH OPEN 2012 -
program zápasů 13. hracího dne (pátek, 08. 06. 2012)

Kurt Philippa Chatriera:
13:00 hodin
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (6-Šp.) ... semifinále dvouhry mužů
Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.) ... semifinále dvouhry mužů

Kurt Suzanne Lenglenové:
15:00 hodin
Erraniová/Vinciová (4-It.) - Kirilenková/Petrovová (7-Rus.) ... finále čtyřhry žen

Kurt č.2:
11:00 hodin:
Pavlásek (11-ČR) - Peliwo (5-Kan.) ... semifinále dvouhry juniorů

kompletní program 13. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
Heather_Fedex
novak nehral spatne, ale na rafu to stacit nebude
Reagovat
Heather_Fedex
tak roger hraje desne- at uz novak ukonci to jeho trapeni. i tak by byl dustojnejsim souperem pro rafu nez fedex
Reagovat
smazaný uživatel
Seppi, Tsonga > Federer
Reagovat
anajka
To čo ten Roger predvádza? Veď si to sám prehráva, Novakovi stačí len vracať loptičky. Vyzerá to, že budem mať voľné nedeľné popoludnie.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger sa zosypal ako žiačik..Skoda,cakal som dostojnejsiu partiu.
Reagovat
Heather_Fedex
a ja jsem naopak od rogera presne ocekavala, ze se takhle v koncovkach sesype. no, uz to neni roger z roku 2005. a novak, holt je svetovou jednickou
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa so supermi,ktori s nim drzia krok zosypava so zeleznou pravidelnostou..Na jeho obranu,Djokovic hrá skvelý zápas..
Reagovat
spaniel
Letos nam pocasi teda moc nepreje. Pariz bude za chvilu jak Londyn :/ Jesteze nam dal Rafa dostatek casu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa nezačne najneskôr o 18:30 hrať, tak to rovno môžu celé odložiť...Bohužiaľ..
Reagovat
tommr
je ta nakládačka co dneska schytal Ferrer od Nadala dvojnásobně dobrá zpráva. Za prvé to znamená, že Ferrer Tomášovi v žebříčku moc neodskočí (Tomáš na něj po dnešku ztrácí 495 bodů) a za druhý to jasně ukazuje, že Ferrer na tu silnou trojku nemá a nikdy mít nebude a Tomáš se s ním proto může měřit jako rovnej s rovným ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
David hrál s Rafou, který má fantastickou formu, bilanci na tomto povrchu, prohrát s ním v SM takovým způsobem není nic, z čeho bych já měla mít radost, i když fandím Rafovi, David by si taky respekt zasloužil, jak ty víš, že nikdy mít na tu trojku nebude ? Pravděpodobost je malá, jasně, ale ty to píšeš, jako realitu.
Ani z pohledu fanouška Toma bych tohle nenapsala..:-(
Reagovat
Fandina
Tommr Ema ... 1:1 ... z mého pohledu každý kategoricky ... úsměv
Reagovat
spaniel
S cim nesouhlasis? Ferrer nejen ze na ne nikdy mit nebude, ale ani se jim neblizi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale může se zlepšit Tomáš, potenciál pořád má, takže když tommr píše, že se ted může David měřit s Tomem jako rovný s rovným..to jako má být utěcha pro Toma? Nebo jak to myslel, nevím..
Reagovat
tommr
na tebe je vždycky spoleh, že mě příjdeš umravnovat ... :)
Tentokrát ale opravdu nevím co tě tak rozčílilo - Ferrer byl dneska marnej a vzhledem k jeho věku je pravděpodobnost nějakýho zásadního zlepšení v budoucnu opravdu mizivá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
"je ta nakládačka co dneska schytal Ferrer od Nadala dvojnásobně dobrá zpráva"

Tohle se mi nelíbilo, žádný respekt k hráči, jen opět, co je výhodné pro Toma, a pak, že se s ním může rovnat jako rovný s rovným..ale Tom se ještě může zlepšovat, souhlasím, že u Davida je už asi strop, ale s určitostí není v tenise nic..
Reagovat
Fandina
já bych tyhle chlapské výrazy nebrala tak utlocitně nebo snad s pocitem nerespektu nebo urážky, jde o sport poražený taky nepláče ví že vyhraje ten lepší, nejde o charitu ... úsměv
Reagovat
VlS
Já už jsem tohle s tommrem vzdal, fandovství u něj převažuje nad sportovním přístupem. Taky jsem Tomášův fanda, ale nemám žádnou radost z toho, že David (můj nejoblíbenější hráč č.4) dostal takovou nakládačku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si jenom říkám, kdyby něco podobného napsal třeba Monty, který fandí těm svým holkám, třeba : "z pohledu fanouška Mashy je ta nakládačka co dneska schytala Petra dvojnásobně dobrá zpráva."

To si nedovedu představit, tohle prostě nikdo nepíše, aspon jsem si toho nevšimla..to je tak nesportovní, taková malost..
Reagovat
smazaný uživatel
...JAK S TEZKYM SRDCEM TO MUSITE SLEDOVAT....DOKONALOST SAMA....A JE VAM JASNY, ZE I NA TRAVU SI TO PRENESE !
Reagovat
Labi
co tu zase děláš ty jelito?
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer dneska nebyl vůbec rovnocenej soupeř, ve finále to bude těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
...s Federerem ve final mozna tezsi tak o 3 gamy
Reagovat
smazaný uživatel
"Velký" Rafa potřebuje, aby mu Fedex odstranil Djokovice z cesty?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, rovnako ako v Ríme, či v Monte Carle....Hlavne, nech si dáva Roger pozor na matchbally :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Djokovic postoupí bude mít určitě větší motivaci než v Monte Carlu či Římě. Ale je fakt, že Nadal bude favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel Rafael tentokrat nikoho odstranit nepotrebuje
Reagovat
Roger_Federer
doužel musím souhlasit ....24, robokop v této formě porazit nejde.. to je realita. :)
Reagovat
Heather_Fedex
trpis schizofrenii??? jednou vychvalujes novaka a pejes ody, jak jde vyhrat karierni slam a ted zase jsi rafovym fanouskem????
Reagovat
smazaný uživatel
blbost
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to boli jatky..Takéto jednoznačné semifinále som rozhodne nečakal, som pozitívne šokovaný..Som zvedavý na finálové kurzy..

Mimochodom, Rafa sa však dostal do tempa, až keď v zápase viedol. Stav môže byť dlho vyrovnaný a môže nastať herný kŕč. Každopádne dnes to bol skvelý výkon, ani sa mi veriť nechce, že Davida takto zdemoloval..
Reagovat
spaniel
OT: jsou jatky slovensky?
Reagovat
smazaný uživatel
Sú, prečo?
Reagovat
spaniel
Ok, mne se zdalo ze mate neco jako bitunok.
Reagovat
spaniel
Ferrer me totalne zklamal. Vykon nehodny semifinale. Nechapu, ze si po skoro 30 letech hrani tenisu, nenasel jedinou zbran. Vsechny jeho udery jsou udrzovaci a na spicku nemaji zadny ucinek. Velke zklamani.
Reagovat
Stan_Borowitz
to bude asi titul beze ztráty setu...
Reagovat
Stan_Borowitz
Mělo to patřit nahoru, ale to je jedno...
Reagovat
Denis92
najhorsie grandslamove semifinsle za posledne obdobie...ferrer ma z nadala snad este vacsi komplex ako federer...dufam ze druhe semifinale mi napravi chut..come on roger!
Reagovat
Pe3k
Chlapi souhlas. To bylo katastrofální. Každopádně to bylo rychlé a díky tomu, se můžem juknout na pořádný tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
tupci ...podivejte se na statistiky !
Reagovat
spaniel
Statistiky neukazou jak to byl nudny a nezazivny tenis...ovsem diky "vykonu" Ferrera.
Reagovat
Heather_Fedex
ale prosim vas, budme uprimni nadal ferrerovi nedovolil temer nic. hral jako masina. nedivila bych se, kdyby roger dostal proti rafovi kanara. je dobre, ze postoupi novak a sice, ani on nema moc sanci.
Reagovat
smazaný uživatel
ferrer predal zapas, supak jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Za kolko? Tiež by som si jeden kúpil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je po dešti a začíná Ferrerův obrat:-)
Snad to bude rychlej proces!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bude rychlý proces Rafa to je zed bude si pinkat s davidem dokud neudělá chybu.Ví tady někdo jak dlouho bude pršet hodtě tady někdo ten odkaz na tu Předpověd plies.
Reagovat
taffer
http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fssatms1.html
Reagovat
pepin
Tak já nevím, proč ten Ferrer vůbec hraje. Asi by bylo lepší kdyby se s Rafou domluvil na 3 X 6/3 a mohli by jít na pivo. Vůbec toho Nadala by asi mohli šoupnout rovnou do finále a ostatní hrát vyřazováka.
Reagovat
Stan_Borowitz
To má tedy Ferrer kliku, že to přerušili, má šanci dát se trochu do kupy a dává mu to naději, že Nadal trochu vypadne z rytmu a Ferrer uhraje alespoň důstojný výsledek. Bez přerušení by dopadl podobně jako Monaco.
Reagovat
smazaný uživatel
Posra*é počasie..V nedeľu je pravdepodobnosť zrážok 90%...Je to ohromná škoda, že vyššia moc takto degraduje celý zážitok..

Ak aj dnes bude dve hodiny pršať a Rafa zápas zvládne v troch setoch, program by sa mal stihnúť..Ale smutné, že človek musí kalkulovať s takýmito možnosťami..
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, to mal byť nový príspevok..Ale inak súhlasím, prerušenie je dobré pre Ferrera, mal však udržať to posledné podanie..
Reagovat
Vojtiik
Zacina chcanec ://
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa pomaly začína dostávať do svojej fazóny, výkonom sa začína podobať na Rafu s Monacom..Bolo by dobré doviezť druhý set a tým pádom aj zápas do víťazného konca. + Snáď nebude pršať..
Reagovat
spaniel
Jsi to přivolal.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi hodně rychlej proces.
Reagovat
Heather_Fedex
ten rafa si z toho davida dela, uprimne receno prdel! rafa zahraje v sedu temer vitezny uder a pak tu vymenu nakonec vyhraje. tenhle zapas se da povazovat pouze jako exhibicni a ne bitvu o finale, protoze to, co rafa s davidem dela, se da nazvat poze pojmem trhaci kalendar
Reagovat
spaniel
No, další break a ještě získaný v sedě. Tak se zdá, že Ferrer nemá dneska den ani na potrápení Nadala. Škoda.
Reagovat
spaniel
No, další break a ještě získaný v sedě. Tak se zdá, že Ferrer nemá dneska den ani na potrápení Nadala. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, ak by hral Rafa celý RG na zadku, zrejme by turnaj nevyhral, v tej polohe mu chýba agresivita..:)
Reagovat
Vojtiik
cekal jsem ze Ferrer zkus aspon tweener:))
Reagovat
Matti
Ale přidal citu :-)
Reagovat
taffer
To by nevyhrál ani game, páč by se nemoh' škrábat v p...li :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa máva celkom pravidelne slabšie začiatky, ak dnes bude úspešný, vo finále by sa to nemuselo vyplatiť..V ďalšom priebehu však pridal do razancie a aktivity a výsledok sa hneď dostavil. Momentálne si Ferrer vymenil tričko za ružové a tak pohľad zhora na oboch tenistov vyzerá trochu rozporuplne :)
Reagovat
Pe3k
Tak snad to Rafa rychle ukončí a může začít skutečný tenis. Btw. ty mraky nevypadají moc příznivě.
Reagovat
smazaný uživatel
To že bude druhé semifinále vyrovnané neznamená, že v nich budú lepšie tenisové výkony, resp. že až tam uvidíme skutočný tenis..
Reagovat
Pe3k
Vážně si myslíš, že tento zápas Nadal - Ferrer je lepší než Federer - Djokovic? Jako obvykle nemáš pravdu, příteli.
Reagovat
spaniel
Haha :D Dobrý vtip. Ferrer je sympatický bojovník, ale v jeho hře je velmi těžké najít nějakou krásu. Je to tenisový dělník. Rafa je to v podstatě to samé, jen má všechno dotažené k dokonalosti + topspin + lepší servis. Zápas 2 dělníků nemlže být nikdy tak hezký jako zápas dvou tenistů s mnohem pestřejší škálou úderů a technik.
Reagovat
smazaný uživatel
Najprv hovoríš o skutočnom tenise, teraz zase o kvalite zápasu..Tak sa rozhodni..Hovorím, že to že bude zápas vyrovnaný neznamená, že v ňom budú lepšie tenisové výkony. Takže ako obvykle, daj si to do poriadku, alebo si to proste prečítaj dvakrát..

Spaniel: Na základe čoho si myslíš, že je Nadal delník?..ja si to nemyslím, jeho hru obdivujú viacerí, ťažšie by si hľadal mohutnejší forehand. Proste mu nevieš prísť na chuť z princípu..Djokovičova hra je napríklad vo veľkej miere podobná Rafovej, takže nerozumiem tomu rozdeleniu dvoch a dvoch tenistov, keďže Federer a Djokovič s herne odlišujú.
Reagovat
spaniel
Protože nemá pestrou hru. Na síť jde minimálně, jen když musí. Kraťas to samé. Je to bod za bodem jako přes kopírák, běhat pořád za lajnou, liftovaný forehand soupeři do backhandu, křížný backhand, liftovaný forehand soupeři do backhandu atd. Jeden bod jako druhý. Kdo nemá problém s jeho liftem, ty zlomí stereotypem a vracením, dokud nedojdou chyby.

Neber to špatně, jeho tenis je asi nejefektivnější ze všech, na antuce totálně. A kdo chce vyhrávat, měl by volit efektivitu. Další pravda je, že i když to ostatní ví, nikdo to není schopný hrát jako on (možná až na Novaka loni). Ale ta pestrost tam prostě není. Možná až bude starší a pomalejší, tak začne přidávat údery. Roger taky nedával kdysi FH kraťasy a teď je to jeho běžná zbraň.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec názoru..Ja tam nevidím len lifty ale aj početné slice-ované údery svetovej kvality, mení tempo hry. Je to práve Rafa, ktorý často diktuje výmeny, je agresívny a naháňa súpera.. Už len z tohto titulu sa to nedá vnímať tak, že iba vracia. To, že ide Federer o 10 krát viac za zápas na sieť a zahrá o 3 kraťasy viac veľa toho na veci nemení. Aj Švajčiar má založenú hru na Baseline, nie je to žiadny Sampras. Práve naopak, mám pocit, že na sieti má tendenciu pokaziť, Rafa tam je menej často, ale voleje hrá precíznejšie..
Reagovat
Pe3k
Já chápu, že jako fanatický fanoušek Nadala ho obhajuješ při každé příležitosti, ale buď sem tam trochu objektivní a pochop, že zápas Nadal - Ferrer byla parodie na to jak má vypadat grandslamové semifinále. Oproti tomu Djokovic - Federer je jedno z nejlepších možných.
Reagovat
spaniel
To ti asi dokazu jen statistikama, ale kdyz sleduju jejich hru, tak mne proste prijde Fedexuv tenis mnohem pestrejsi. A treba winnery jsou podle me korenim tenisu, neco jako gol ve fotbale a Nadal jich ma mnohem mene, z backhandu skoro zadne. Novak ma taky pestrejsi a utocnejsi hru. Sledovat Nadala s nejakym slabsim hracem je skutecna nuda.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Nechápu ty lidi jako je forehand, kde dali mozek.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď mi tu človek ako ty začne rozprávať o fanatizme a nadhľade, vždy mi to vyčarí úsmev na tvári. Vieš, taký ten prirodzený.

Takže podľa tvojej logiky, ak by hral Rafa horšie a bolo by to SF na 5 setov, bolo by to dôstojné. Teraz hral až moc dobre, je to nedôstojné..Jediné, čo bolo nedôstojné, bolo finále RG 09.

Nadal je proste na antuke najlepší a demonštruje to aj výsledkami, som zvedavý, či sa tak bude prejavovať aj Federer na jeho obľúbenej tráve..
Reagovat
Pe3k
Začne semifinále Nadal - Ferrer a po prvním gemu tam raději dají fotbalové studio s Vojtou Dykem , Pavlem Nedvědem a Jankulovskym. Dobře udělali. Vojta pobavil jako obyvykle a to bylo lepší než vidět jak David při breakbalu na síti zahraje raději na Rafu než na odkrytou část dvorce...
Reagovat
Vojtiik
tvle ty jsi blazen:DD ale je pravda ze tne balon mohl ferrer ukoncit 3x
Reagovat
smazaný uživatel
To byl bohužel rozhodující moment zápasu. Nadal se od tý doby ještě zvednul a Ferrera už k ničemu nepustí
Reagovat
Pe3k
Začne semifinále Nadal - Ferrer a po prvním gemu tam raději dají fotbalové studio s Vojtou Dykem , Pavlem Nedvědem a Jankulovskym. Dobře udělali. Vojta pobavil jako obyvykle a to bylo lepší než vidět jak David při breakbalu na síti zahraje raději na Rafu než na odkrytou část dvorce...
Reagovat
Vojtiik
ted uz to bude jen boj o dustojne skore:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal:
Tenisově nejchytřejší hráč, velice učenlivý a moderní. Jeho myšlení je zdravé, motivované až nadržené po vítězství. Povahou pokorný, férový, slušný. Svojí hru se svojim přístupem, dotáhne k dokonalosti. Už zde tady v Paříži, zdá se, je k neporažení. Míče dokaže hrát s neuvěřitelnou přesností a z nemožných úhlů, paradoxně ovládá nejprecizněji tzv krátkou hru. To že umí rozrotovat forehand k 5000 otáčkám, značí také o nesmírném citu. Rafaelovo největším soupeřem zůstává jasně že zdraví, v pozitivnim případě se jednoznačně stane nejúspěšnějším hráčem všech dob.

Federer:
Vytrvalostní tenista s přemotivovanou touhou po rekordech a metách všeho druhu. Trochu ješitný a častokrát i neupřímný. U tohoto hráče vypozorujete absolutně úžasnou techniku a eleganci. Je nástrojem pro kopírování dokonalosti švihu. Charakterem jeho slabé stránky je kolikrát výpadek koncentrace a už zmíněná přemotivovanost. Je podporován snad největší základnou fanoušků v historii. Od tohoto "seniora se dočkáme ještě řady velkých úspěchů a vítězství, ale letos na Roland to nebude.

Djokovič:
Naprosto geniání hráč s neuvěřitelným citem pro míč. S ekonomickým, líbivým stylem a mimořádnou koncetrací. Díky vlastnostem velice oblíbený u kolegů hráčů. Možná jen zaostáva za legendární dvojicí v přístupu ke karieře. To že má už jen kousíček od překrásného kompletu, tím není třeba dále zmiňovat jeho absolutní vyjímečnost.

Tím jsem chtěl říci jen to, že trofej momentálního turnaje převezme bohužel Rafael Nadal ( 11 )
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Ferrer, ten si profil nezaslouží?:)
Reagovat
Pe3k
Každý má nějaký názor. Ten tvůj je bohužel žalostný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si nezasloužil...
Reagovat
Pe3k
Napsat, že Federer je vytrvalostní tenista je čirá de.ence. Typický fanda Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Není. Jen nechápu, proč to vnímáte jako urážku. Oni to tak sice myslí, ale nikdo se nemůže stát jedním z nejlepších tenistů, když nebude vytrvalostní. Nadal taky je.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možná pravda, nicméně Rogera nijak neurážel. Zda jeto fanda Nadala, to si netroufám trvdit, jelikož v závěru napsal větu: "Tím jsem chtěl říci jen to, že trofej momentálního turnaje převezme bohužel Rafael Nadal". prostě mi nepříjde, že by tento komentář byl tpicky nadalovský, tedy zveličování úspěchů a příp. dalšího úspěchu Nadala a na druhou stranu špinění Rogera.
Reagovat
taffer
"To že umí rozrotovat forehand k 5000 otáčkám, značí také o nesmírném citu." No, já bych řekl právě, že zrovna tohle o citu moc nesvědčí (na rozdíl třeba od halfvolejů nebo dropshotů). Ale nehraju tenis nijak dlouho (jenom nějakých 35 let), takže nevím, jestli nemá jazycek přece jen pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané.
Reagovat
Pe3k
Mám jiný názor. Není to zcela typický Nadull stupid fan, ale začal Rafou a celý první odstavec jsou jen superlativa na adresu Nadala, nezmíní ani 1 negativní informaci.

Kdežto odstavec o Federerovi začne slovem vytrvalostní, kde by šlo použím mnohem víc superlativ tak on vybere zrovna vytrvalost, která je základ jakéhokoliv lidského snažení. Pak pokračuje slovy ješitný a neupřímný...

Pokud píšu objektivní hodnocení tak se nesnažím někoho vyzdvihnout do nebes a druhého zhazovat. Imho.
Reagovat
dadaft
to jsou ty lepší stránky věci - na zápasy mezi těmi třemi na GS čeká celý svět.
na druhou stranu - jsou herně někde jinde než zbytek světa. a už dlouho. v mužském tenise se momentálně jen přepisují těžko uvěřitelné rekordy. stačí to?
Reagovat
smazaný uživatel
predpokladam ty pitomče, ze podle posledni vety fasnouskem Rafi asi jen tezko bude že ? Armstrong je asi o neco bystrejsi
Reagovat
smazaný uživatel
Ak tých 5000 otáčiek nesvedčí o mimoriadnom cite pre loptu, prečo to nerobia aj ostatní?..Veď to teda nemôže byť nič ťažké.
Reagovat
spaniel
Já bych řekl, že jazyčisko bude nejspíš fanouškem Novaka. Je to jeho názor, v něčem se dá souhlasit, v něčem ne, ale je zbytečné se tady hádat o subjektivním názoru jednoho fanouška.
Reagovat
spaniel
5000ot/min značí o neuvěřitelné síle v ruce, resp švihu v zápěstí. Jak píše taffer, cit se projevuje v jiných úderech.
Reagovat
smazaný uživatel
pro kontrolu rychleho tvrdeho svihu - musis mít nadmiru citu - je to logicke
Reagovat
smazaný uživatel
servis ma pomalej...at se Rafa snazi jak chce. Je to o citu !!
Reagovat
spaniel
už je tady, aby se podělil o svá "moudra"
Reagovat
spaniel
Servis je jiný úder, u kterého se zapojují jiné svaly. Isner, Karlovič a Raonic mají bomby na servisu, ale nemají nejrychlejší forehandy a backhandy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, vsem jde o moc a Nolemu jde o nejvic:), kazdopadne pokud vyhraje kdokoliv z tyhle trojice, bude se vyzname prepisovat tenisova historie, nejni to krasny? :)
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes Nole bojuje proti akejsi dogme, ktorá hovorí, že Roger to na Novaka vie. Nie je to totiž podľa mňa pravda. Srb vyhral 6 z posledných 7 zápasov a dnes je favoritom. Rovnako ako Nadal, Ferrer je však veľmi nepredvídateľný, dúfam že Rafa zachytí začiatok. Už s ním na GS dvakrát prehral, musíme byť veľmi ostražití..
Reagovat
Matti
Jj Ferrer své jediné dva semifinále na grandslamech udělal přes Rafu. :-))No snad mu teď bude stačit třetí semifinále tentokráte přes Andyho. Napětí se stupňuje, už se to blíží.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale na AO 2010 byl Rafa zraněný, to bych nepočítal. Já bych strašně moc přál Davidovi, aby vyhrál grandslam! Má smůlu, že jde zrovna na Rafu.
Reagovat
Andrew89
Doufám, že finále bude Federer-Nadal :)))) tralala
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal 3:0, další zápas si neodvážím tipnout, minimálně 4 sety teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro N.: 0Nadal R. 3-2
Djokovic N. - Federer R. 3-2

Almagro N-Federer R.3-1
Reagovat
tito
Doufám, že Mayové jsou na tom se svým kalendářem a validitou předpovědí stejně. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Roger urve, stejne jako loni:), preju mu to moc. Rafa jesli ztrati 2 sety tak to bude prekvapeni, ale vyhrat by mel. Pripadny finale Federer x Nadal, no Roger s nim prohral finale RG uz 4x, tak si rikam, ze zadnej strom neroste do nebe a kazda serie musi jednou zkoncit:) I kdyz na ten blok, kterej ma Federer z Nadala zrovna na tomhle turnaji si muzem skoro sahnout a je to skoda.... Treba loni Nadal byl k porazeni:(
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno jednou končí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého to není až tak blok. Spíše prostě na antuce moc neví co zahrát. Nejpomalejší povrch a k tomu nejlepší obranář, uběhá vše. Prostě chce to vymyslet dobrou taktiku, ukončovat rychle výměny. Protože přetahovaná od základní čáry nemá moc smysl.
Ale to je debata trochu dopředu. Roger ještě neporazil Novaka....
Reagovat
spaniel
Pokud by Roger postoupil, tak Rafter radí Rogerovi, že by měl Nadalovi rozkopnout flašky, že to určitě zabere. Tak snad se toho Roger chytí.
Reagovat
smazaný uživatel
ano je to debata do predu, bude to nesmirne tezkej zapas, kterej nemusi vyjit, ale jako fanousek RF, doufam ze to tak bude a Rogera mirne favorizuju:)

Je to blok a nic jinyho, loni 1. set. Fedex podaval do setu myslim 5:2 nebo 5:3? uz nevim, ale uplne nesmyslnej zkrat, do ty doby Nadal nevedel kde je a co ma hrat... Fedex prohral 5:7 a bylo po zapase... proste si neveri, je to na nem videt strasne moc
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD tak tomu bych docela věřila.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak máš asi pravdu. Roger ale celkově už není tak odolný psychicky. Já jen doufám, že to všechno ustojí. Bavme se zatím o zápase s Djokovičem.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
no proti Djokerovi ma rozhodne vetsi sance, nez proti Nadalovi:) Kazdopadne, bude na co koukat a jelikoz Djokovic patri k mejm nejoblibenejsim tenistum tak si finale uziju at to dopadne jakkoliv:)

Stejne Roger tohle vsechno podle me bere jako pripravu na olympiadu, to je jeho hlavni cil:)
Reagovat
tito
No příprava na olympiádu je jedna věc, týden na pozici No1 druhá. Pokud by Roger dnes prohrál, tak se mu tento sen bude vzdalovat. Všichni / krom Davida / mají extremní motivaci na to dnes zvítězit. Doufám, že mne nikdo nebude chytat za slovo, že motivace je vždy...V závěru tohoto turnaje hrají Nole, Roger i Rafa o více než obvykle.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bylo to myslím 5:2 při Nadalově podání a Federer měl setball, při kterém zahrál jinak vítězný volej asi dva centimetry za postranní lajnu. Do té chvíle zápasu dominoval. Vzápětí začal (jako obvykle) blbě servírovat a set ztratil. Vloni měl skutečně šanci, letos se bojím, aby to (pokud se do finále oba dostanou) neskončilo stejně neslavně jako v roce 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj bylo to tak, uz si vzpominam:), ale loni na RG mel fazonu jako nikdy driv na tomhle turnaji a nestacilo to. Souhlasim, POKUD postoupi Nadal a Federer mohlo by se opakovat finale 2008.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, vsem jde o moc a Nolemu jde o nejvic:), kazdopadne pokud vyhraje kdokoliv z tyhle trojice, bude se vyzname prepisovat tenisova historie, nejni to krasny? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak, Nadal a zítra Šarapová nemá asi kam.
Reagovat
smazaný uživatel
My věříme!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně! Dobro proti zlu :)))
Reagovat
Heather_Fedex
tak to musim maknout domu ;) verim, ze davidek bude vyrovnany souper. novak myslim, rogerovi porazku vrati. a duo errani-vinci ziska titul ve 4hre ;)
Reagovat
steve79
No ono je dobře, že to začíná už od 13. Vzpomínáš na minulý rok? To se hrálo do 14 a zápas Fedex-Djokovič se dohrával za tmy:D
Reagovat
steve79
Fedex vyhraje 3:1 na sety a Rafa taky. Jen mě trošku překvapilo, že první zápas harje Nadal, přitom Federer i Djokovič hráli v úterý.
Reagovat
SwissMaestro
Pevně věřím v Rogerovi schopnosti !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak. Ale nebude to lehké....
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Novak-David a vyhraje doufám David!
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a v tom ses probudila roka v nočníku :D
Reagovat
spaniel
1. Novak-Rafa (Rafa) 50%
2. Novak-Rafa (Novak) 20%
3. Roger-Rafa (Rafa) 20%
4. Kombinace s Davidem
Reagovat
a.magerova
ale na má slova dojde ! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
A já naopak říkám tak a tak a na tom trvám! A přetrval jsem všechno...
Reagovat
a.magerova
Uvidíme, uvidíme ... :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
ne neprobudila sem se :D je mi jasný, že to celý vyhraje Rafa, ale chtělo by to změnu už
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist