12. den ve Wimbledonu: O finále hrají muži. Na Federera čeká Murray

10. 7. 2015, 09:45
Previews 223
Duel Švýcara Rogera Federera s domácím Andym Murraym bude tahákem dnešních semifinálových duelů Wimbledonu. O druhé místo v nedělním finále na trávě v All England Clubu proti sobě budou hrát obhájce titulu a první hráč světa Srb Novak Djokovič s francouzským tenistou Richardem Gasquetem.

Program dnes na centrálním kurtu zahájí od 14:00 SELČ obhájce titulu Novak Djokovič proti Richardu GasquetoviOsmadvacetiletý Srb prohrál s o rok starším Francouzem jediný z třinácti vzájemných zápasů a to už před osmi lety na Turnaji mistrů.

"Novak je neuvěřitelný tenista. A čelit mu v semifinále v boji o grandslamové finále bude obrovsky náročné. Ale chci si ten okamžik vychutnat a pokusit se dostat do finále. Chci si to užít a odehrát lepší zápas, než jsem předvedl v Paříži," řekl Francouz, který před měsícem na Roland Garros uhrál proti Srbovi pouze šest gamů. Čtyři dny před startem Wimbledonu ho však potrápil v exhibici ve Stoke Parku.


"Chci-li tady zápas vyhrát, musím jít na kurt s tím, že to mohu dokázat. To je nejdůležitější, zapracovat na psychice. A na kurtu musím být hodně agresivní," uvědomuje si Gasquet. "V Paříži jsem se snažil mít hru pod kontrolou, ale on mi nedal moc šanci. Hrál mnohem lépe."


Osminásobný grandslamový šampion a dvojnásobný vítěz Wimbledonu Djokovič bude usilovat o své 17. grandslamové finále, z toho třetí v této sezoně. Naopak jednadvacátý nasazený Gasquet touží po svém vůbec prvním finále. V grandslamovém semifinále je potřetí: poprvé v něm byl před osmi lety právě ve Wimbledonu a předloni si v o finále zahrál také na US Open.

"Jsem pyšný na to, že jsem tu v semifinále, protože v něm jsou jen samí velcí hráči. Jsem vlastně nejhorší, když kolem mě vidíte Federera, Djokoviče a Murrayho," usmál se Gasquet.
Od posledního semifinále v Londýně se toho prý dost změnilo. "Minimálně jsem starší. Teď mi je 29, tehdy mi bylo 21. Jsem teď zkušenější, vím, co to je být v semifinále," uvedl Francouz po čtvrtfinálové bitvě s Wawrinkou, kterého ve středu udolal 11-9 v pátém setu.


"Myslím, že Richard v poslední době obrovsky zapracoval na fyzičce. A ta výhra proti Stanovi ukázala, že je na tom skvěle i po psychické stránce, protože on (Wawrinka) si v rozhodujících momentech chodí pro vítězné míče a to je pak hodně těžké," chválil Djokovič Gasqueta. "Vždycky měl talent a byl to těžký soupeř."

O druhé místo ve finále Wimbledonu pak svedou souboj sedminásobný šampion Roger Federer s domácím vítězem turnaje z roku 2013 Andym Murraym. Třiatřicetiletého Švýcara čeká jubilejní desáté wimbledonské semifinále, ve kterém ještě nikdy neprohrál. Letos se může stát prvním tenistou, který nejslavnější turnaj světa vyhraje už poosmé.  

Oba letos na trávě ještě neprohráli, na kontě mají už deset výher v řadě. Federer triumfoval na wimbledonské generálce v Halle, Murray v londýnském Queen's Clubu. Ale zatímco Federer na letošním Wimbledonu ztratil v pěti zápasech jediný servis, Murray už řešil potíže v zápase proti Seppimu a snadné to neměl ani s Karlovičem. 

Federer, který právě ve Wimbledonu získal před třemi lety dosud poslední z rekordních 17 grandslamových titulů a nyní na svém oblíbeném turnaji útočí na 26. finále na turnajích velké čtyřky, má s osmadvacetiletým Britem vyrovnanou bilanci 12-12 (včetně prestižní exhibice v Abú Dhabí).

Poslední tři zápasy - všechny v loňské sezony - vyhrál Federer. Na Turnaji mistrů Murrayho skolil dokonce drtivým výsledkem 6-0 6-1. "Myslím, že on tam byl trochu unavený. Nebyl to ten obvyklý  Andy, na kterého jsme zvyklí," řekl Federer. "Tady od něj takový výkon rozhodně očekávat nemůžeme."

Na grandslamech Federer ovládl čtyři z pěti duelů. Na trávě v All England Clubu se s Murraym utkali dvakrát během necelého měsíce v sezoně 2012. Nejprve ve finále Wimbledonu zvítězil Švýcar, v boji o olympijské zlato se pak po zcela jednoznačné výhře radoval Brit. 

"Myslím, že Andy tehdy to finále odehrál nejlepším možným způsobem. Vůbec jsem neměl šanci, všechno šlo strašně rychle. Myslím, že letos nás tady čeká mnohem větší bitva," dodal druhý hráč světa Federer.

Dvojnásobný grandslamový vítěz Murray, který kromě Wimbledonu vyhrál také US Open v roce 2012, je podobného názoru. "Roger stále potvrzuje, že se s ním musí počítat na každém turnaji. Hraje skvělý tenis a i když ho už někteří odepisují, já rozhodně nic takového udělat nesmím. Bude to boj a těším se na to."

• PROGRAM 12. DNE WIMBLEDONU 2015 •
pátek, 09. 07. 2015
• Centrální kurt • (od 14:00 SELČ)
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (21-Fr.)
Murray (3-Brit.) - Federer (2-Švýc.)
• Kurt č. 1 • (od 14:00 SELČ)
1. zápas: Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (5-USA)
3. zápas: M. Bryan/Matteková-Sandsová (1-USA) - Paes/Hingisová (7-Ind./Švýc.)
• Kurt č. 3 • (od 12:30 SELČ)
2. zápas: Babosová/Mladenovicová (4-Maď./Fr.) - Makarovová/Vesninová (4-Rus.)
4. zápas: Peya/Babosová (5-Rak./Maď.) - Lindstedt/Medinaová (Švéd./Šp.)
• Kurt č. 18 • (od 12:30 SELČ)
Kolodziejová/Vondroušová (1-ČR) - Blinkovová/Pervušinová (7-Rus.)
kompletní program 12. dne Wimbledonu
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

223
Přidat komentář
Chrenda
nedal Murraymu ani tu nejmenší šanci. Tak teď už jen ten osmý titul a na konci roku jednička na žebříčku. Tak come on barde.
Reagovat
Chrenda
No super druhý set je v kapse. Tak teď ho dorazit a odpočinout na finále.
Reagovat
vrabejka
První set:
Murray 12 winnerů 6 chyb
Roger 23 winnerů 3 chyby
Neskutečné!
Reagovat
Chrenda
Můra nemá šanci. To zase bude slz. Bůůůůů.
Reagovat
Chrenda
Hezky, první set je v kapse. Skoťácká mrkvová hlava na mistra prostě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak doufam,ze ten feder vyhra,nebo skoncim v kravyne.raci byh se s vesnice voctehoval do mnesta,tam aspon nejsou kraviny,kde musym uklyzed.ale sou tam trambaje a z toho mam strah.ale vo to strah nemam.feder vyhra,jestly ne,tak koncim svoji karyeru v tenisu.
Reagovat
Mayo
Andy od úvodu returnuje ako boh
Reagovat
Chrenda
A je mu to prd platný. Heh.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte stream na 2. semifinale
Reagovat
ta-dah
..zkus tady
http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/32625718
Reagovat
smazaný uživatel
To tam nemůžu najit
Reagovat
smazaný uživatel
Vo to mam strah jesly Jimmimu do šel pitel okurk abi feder vihral. na čezke počtě bilo slybeno do rucený do kravyna, ne bo na jadka
Reagovat
smazaný uživatel
Vo to mam strah jesly Jimmimu do šel pitel okurk abi feder vihral. na čezke počtě bilo slybeno do rucený do kravyna, ne bo na jadka
Reagovat
smazaný uživatel
bože, bože, ešte aj ty? áno, cituješ Jimmyho, ale nestačí on? A ešte k tomu 2x. Veď to sa nedá čítať. Som za srandu, ale fakt tým látaninám nerozumiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rišo, Rišo, sklamal ma, rátala som, že aspoň 1 set vybojuje, žiaľ. Očakávala som, že neprejde, ale že takto ľahko. čo už :-(
Dúfam, že nasledujúci duel bude napínavejší. Tak, chlapi, pochlapte sa, nech je na čo pozerať !! Nedá sa povedať, že jeden z nich je favorit.
Reagovat
Mayo
Džízs, zase počúvať celý zápas "Murraj" porazí ma
Reagovat
smazaný uživatel
tak ten s tyma vocimy divnyma zase vyhral.segra tady skalakala zkoro az do stropu,az na ni vlit deda.ale vo to strah nemam.von ji srovna pekne,vo to strah nemam.tedkonc musy vyhrad feder,akorad my rikaly,ze ten s tym flekem na noze je prej domaci,tak nevym.ale to asy moc ne,kdyz sem tady ja doma,voba tady nejzme.ale asy bude fakt dobrej,deda uz mne provkuje,at sy prej vyleztim vydle.tak nevym.ale ja sy myslym,ze feder tamtoho roseka na hadri,jako by to udelal stejne aji conga.tak uz mam kybl vokurek saladu udelanyho a du na to.ale vo to strah nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte nějaké tipy? Já vůbec si nedokážu tipnout kdo vyhraje. Andy je ted hodně silny a Roger na trávě i v duchodovém věku válí
Reagovat
rod_laver
Jimmy psal, že když si dá okurek, tak vyhraje Feder a už si pro jistotu jeden okurek dal. Takže já strach nemám.
Reagovat
Mayo
ale taky napsal, že ten se špynavou nohou je taky dobrej, tak nevym no :D
Reagovat
spaniel
Netipovatelné... Bud Roger 3:1 nebo Andy 3:1(2). Ze by stačili 3 sety, tomu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
nedelejte porad z Murrayho hvezdu!! proc by to nebylo tipovatelne? Roger 3:1 (0)
Reagovat
smazaný uživatel
50/50, bohužel asi rozhodne rituál Jimba z kravýna :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ten by mu zatopil mnohem více
Reagovat
SubOptikT
Tak Djokovič zmákl ve třech slabého Gasqueta, který jen tak mimochodem udělal v pěti setech Wawrinku, který dal Djokoviče ve finále RG. Haluzák jeden.
Reagovat
Mayo
konečne nuda skončila...a na plac El Maestro vs Sirov zverenec
Reagovat
a.magerova
Hele Frajere a kde sedíš, se mnou nebo proti mně ?!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sedí se mnou a Sirem Alexem :-))
Reagovat
Mayo
Viac prajem Sirovmu zverencovi...trénoval môj obľúbený klub nedá sa inak (: :D a ak je on na zápase, tak Andy neprehráva, to je nedobrá správa pre RF :D
Reagovat
spaniel
1 z 1 neni nic z ceho bych vycházel. Rogerove vysledky ze semi jsou mnohem prukaznejsi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jeden :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zázrak se nekonal, ale pěkný Rišo, nepodělal ses z toho.
Reagovat
spaniel
Na konci tam pekne haluzí.
Reagovat
mahycek
Už se to jen dohrává, ale kdyby měl Djoko dnes, třeba oba dva druhé semifinalisty, je jedno koho, tak by prohrál. Možná i s Delpem, kdyby byl zdráv, tak také. Ale to je kdyby, s tím Delpem. Ale Fed a Murray jsou ve Wimbledonu výše. Brzy začne ten zápas, kterého se obávám, jen si tipnu, na 5 setů to nebude. Ať žije Roger.
Reagovat
SubOptikT
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze by prohral. Ale jen proto, zes to napsal. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
zda se to jen me nebo je Gasquet extremne slaby? nemyslim herne, ale fyzicky...jak uderove, tak pohybove
Reagovat
spaniel
Na páku bys ho asi nedal... Ale je fakt, ze není zrovna nejlíp stavěný.
Reagovat
smazaný uživatel
ty me znas? :D
Reagovat
rod_laver
já tě neznám a tipl bych si i tak, že by tě dal :D Tihle borci mají mnohem větší sílu, než na jakou vypadají. Agassi benchoval 135 8x, tzn. 160 1x +-, velmi silná předloktí, řekl bych, že top tenisté budou obstojní pákaři :D
Reagovat
smazaný uživatel
jako asi me to neuverite,uvazoval sem ze to uz ani nenapisu, ale pace se venuju :D
Reagovat
spaniel
Tak pak bys mozna sanci mel, pokud teda nesoutezis v muší váze.
Reagovat
smazaný uživatel
delam si srandu, nevenuju se ji..urcite sile v ruce ma, ale nektere ty jeho pohyby a udery..proste me to tak prijde
Reagovat
spaniel
To jo. Ale zas nekdy na servis lajne zahraje dělový BH topspin z míčku, ktery je 20 čísel nad zemi. To chce takovou rychlost hlavy rakety a silné zápěstí, ze myslim ze by nas dal.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste sem chtel rict puvodne na zacatku, coz sem asi mel, ze paradox je ten jeho BH, kdyz to srovnam s FH a podanim (spise pinknutim), tak to je rarita
Reagovat
spaniel
Jine svaly, jiny pohyb. Jednorucni BH je nejprirozenejsi pohyb ze vsech uderu.
Reagovat
smazaný uživatel
a nejelegantnejsi, kdyz to srovnam s tim upocnenym obourucakem...
Reagovat
spaniel
Elegantnější je, i náročnější... Par minusu proti obourucaci ma, ale kdyz ho nekdo umí, je to paráda.
Reagovat
spaniel
Presne. Trénink předloktí je nezbytnost, myslim ze to by rozhodlo.
Reagovat
rod_laver
Tak, tak. Já nejsem žádný ořezávatko, a borci, kteří jezdili motokros, a měli předloktí jako klepeta, mě pravidelně poráželi. Úplně jiný švih a fuknční síla. To je o zlomení zápěstí :-)
Reagovat
spaniel
Známý zas dela horolezectví, různé zdi a tak, visí na dvou prstech na římse. Strašná síla v rukou, bez sance.
Reagovat
rod_laver
To jsou přesně ti, kteří shybují série na dvou prstech a udělají shyb na jednom prstu z ruky.
Reagovat
Mayo
nech už skončí tá nuda a dajú tam šláger šlágrov
Reagovat
SubOptikT
Ten už dávno byl, Brown x Nadal.
Reagovat
Mayo
hihi ako neunáša, že dakto označí šláger niekoho iného ako srba :D
Reagovat
SubOptikT
Pro tebe by byl větší šlágr i Huta-Galung x Andujar, fanatiku :D
Reagovat
Mayo
ja som fanatik nikdy nebol :D ale ty si teda ako vyšitý...a takých tu je zopár veru :D ...neviem čo je na tom nepochopiteľné, že šláger je proste Federer vs Murray :D
Reagovat
SubOptikT
Napsal jsem tu jeden příspěvek, o šlágru, ve kterém hrál tvůj oblíbenec. Nic víc ;) ... proto jsem fanatik? :D
Reagovat
Mayo
zedeles :D
Reagovat
turista
Novaku doraž ho!
Reagovat
smazaný uživatel
naivne sem cekal, ze by ten zapas mohl byt delsi, ten servis je hruzostrasny, v prvnim setu hral Djokovic velmi nejiste, kopa chyb, a stejne to Gasquet nevyuzil...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže těsná výhra nad neškodným Gasquetem. Pokud se Djokovič nezlepší o 100 %, tak bude v neděli dělat jen komparz.
Reagovat
SubOptikT
Zatím děláš komparz akorát ty ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale bohužel neplacený :( Djokovič za to aspoň dostane asi milion liber, i kdyby uhrál jen 6 gamů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, Nole dela vzdy komparz. Nezapominej, ze hraci uzpuaobuji hru vuci svemu souperi. ;) obzvlast Nolda ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale zrychlit do dalšího zápasu z dvojky na pětku nemusí být zrovna snadné ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole uz zvladl leccos. Verim mu.
Reagovat
turista
Jaká těsná? Naprosto jednoznačná výhra Djokoviče.
Reagovat
SubOptikT
Jasně, že těsná, kdyby vyhrál v pěti setech, tak by to podle zdejších odborníků vlastně byla remíza ;)
Reagovat
dadaft
bože, ať už to ten ničitel posvátné trávy vyhraje............
Reagovat
Cico93
riadne to tam teraz rozryl.
Reagovat
dadaft
já mít na starosti trávník, tak žádám vyloučení ze soutěže.
Reagovat
tommr
jj někdo by mu měl říct, že hraje na trávě a ne na antuce. Pak se člověk nemůže divit, že je ta tráva na BL úplně poničená - stačí tam jednou nechat hrát Djokovice a je z toho oraniště ...
Reagovat
smazaný uživatel
A co takový Nadal :D Ještě štěstí, že ten už vypadl :D
Reagovat
Mayo
ale zase nato ako tu turista písal 3x 6-1 , tak to vyzerá pre Rišára ešte dobre
Reagovat
ipko
každý vedel, že zas tak jednoznačné to byť nemôže..
Reagovat
smazaný uživatel
Každý až na pár fanatiků :) Snad dostane Novak v neděli ještě větší výprask než na RG, pak snad dají pokoj.
Reagovat
Mayo
srb dobre podáva na kritických loptách
Reagovat
smazaný uživatel
Hotovo.
Reagovat
turista
Vypadá to, že Novak konečně rozjíždí očekávanou demolici.
Reagovat
mahycek
Je to tak. Škoda toho setu. Richard by musel zrychlit servis o 20km/h, jinak to asi nepůjde a bude konec.
Reagovat
turista
Naco je Gasquetovi platný technicky brilantní servis, když se táhne jako turecký med?
Reagovat
Mayo
Mimochodom to je dobrá správa pre Andyho, že bude na jeho zápase aj Sir, ktorý ho priviedol k najväčším úspechom (: :D , hlavne USO
Reagovat
smazaný uživatel
A obratu s Verdaskem před dvěma lety :-)
Reagovat
Mayo
presne tak (:
Reagovat
Mayo
na zápase aj najlepší trener všetkých čias veľký Sir a jeden z naj útočníkov veľký Ťiery (: krása
Reagovat
Cico93
Thierry Henry sedi vedľa Fergusona, to kde sme už.-)) takí rivali to boli.
Reagovat
spaniel
Když mohli v 2008 sedět spolu v boxu Tony a Mirka, tak už je všechno možné :D
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
vrabejka
Ríšo škoda. Větší šance na zisk setu asi mit nebudeš. První gemy byl Ríša nervozní ale pak se zvednul a hrál parádně. Nechyboval, beckhand mu psal parádně. Navíc Nole celkem dost chybovat. Bohužel v tiebrejku začal dost chybovat a toho stalo set. Gasquet musí zlepšit uspěšnost 1.podání jinak nem ášanci....
Reagovat
smazaný uživatel
No1e idemoooo
Reagovat
Mayo
7-6 favorit...ale teda nečakal som tak vyrovnaný úvodný set...
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda, tomu zápasu by hodně pomohlo, kdyby Gasquet vyhrál první set. Teď to podle mě pro něj bude těžší a těžší.
Reagovat
Mayo
Rišárov backhand je krajší ako Wawrinkov podľa mňa.
Reagovat
Cico93
Stan ho má hlavne agresívnejší, Riša často presnejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Celou dobu o tom přemýšlím...nevím, který z těch dvou je lepší nebo hezčí, ale rozhodně dva nejlepší na okruhu. Vždycky jsem upřednostňoval Stana, ale jak tak posledních pár dnů koukám na Rišára, nevím nevím...
Reagovat
Mayo
podľa mňa je lepší Wawrinkov ale pre mňa krajší Gaskétov...
Reagovat
smazaný uživatel
Oba jsou super a oba jsou důvodem, proč hraju taky jednoručák, i když mi to moc nejde :-)
Reagovat
turista
Myslím, že Rogerův jednoručný BH se jim oběma plně vyrovná a Novakův obouručný BH také.
Reagovat
a.magerova
No asi tak... vsadila jsem tícu na Andyho a pak děj se vůle Osudu.... buď vyhraje Roger nebo já..... ale raději bych, kdyby Roger :-))))
Reagovat
Mayo
((: dobre si to urobila
Reagovat
smazaný uživatel
jako Chytrá horákyně :-)
Reagovat
Mayo
Rišár tak pokaziť smeč..mohlo byť 0-30 na príjme
Reagovat
smazaný uživatel
jj, velká škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že Rišár se teda vůbec nebojí a buší do něj pěkně! Tak Allez Richard!!!
Reagovat
Cico93
Pod Rišare neboj sa!
Reagovat
spaniel
Ten backhand na BP byl luxusní! To bude potřebovat pár hodin.
Reagovat
smazaný uživatel
prostě nádhera ten Ríšův backhand...
Reagovat
Cico93
wooow Riša teraz jaký BH.
Reagovat
Mayo
Je mi to trápne pozerať to prvé semi, to bude fackovanie Rišára.
Reagovat
smazaný uživatel
Nema někdo stream v angličtině?
Reagovat
smazaný uživatel
Nema někdo stream v angličtině?
Reagovat
blixa
http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/32625718
Reagovat
spaniel
Pojďme Belmondo!
Reagovat
Mayo
vamos Rišár
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za chvíli to začíná...tak pojď Ríšo, překroč svůj stín a vyklepni ho!!! Roger už na tebe čeká!
Reagovat
Frantz
Na letisti? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Frantz
Andy s arogantnim ksichtem poseka travnik a kdyby nahodou mel hodne spatny den, tak to za nej v nedeli udela Nole :D
Reagovat
spaniel
Nemyslím, že má Andy arogantní ksicht...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jdou, už jdou!!!
Reagovat
Mayo
Egoista? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Největší překvapení dneška bude, pokud Gaquet uhraje set. Druhé semi snad naplní svůj potenciál a bude to pětisetová krásná bitva. Ve finále přeju určitě vítězi druhého semi, ale rozhodně to nebude mít lehké. Na Novakovi obdivuju, jak se po každoroční prohře na RG dokáže rychle oklepat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je jasnym favoritom prveho semi...V tom druhom je vsetko otvorene, nieco mi nasepkava, ze uvidime reprizu minulorocneho finale..Andy ma sice skvely return, okrem neho vsak bude potrebovat aj servis a tu vidim kamen urazu..
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodam, ze turnaj vyhra Djokovic...To ze sa o nom skoro vobec nehovori, pozornost sa upiera na Andyho s Rogerom, to je idealna pozicia pre neho a jeho psychiku, ci nervozitu .
Reagovat
martinek37
No večer se už o něm mluvit bude, ať postoupí Roger nebo Andy.
Reagovat
Vojtaakk
No já nevím, celou dobu je největší favorit Djoko. Obhajuje titul, je jednička. To že ho nefavoruzují "odborníci" na TP nic neznamená.
Reagovat
jackiec
roger ho sundá, přece nepustí do finále jednoho z nejnudnějších hráčů, uspávače od baseliny a defenzivního květáka bez špatky fantazie, doufám že ho smete jak na masters, zrzouna nesympatického
Reagovat
smazaný uživatel
uz se to pomalu blizy a uz se zase uplne klepu radosti.kuli tomu sem fakt rad,ze my koupyly ten nojbug,ja z nim hodim aji do kravina a furd to tady ctu tihle nazory tenistu.ja mam taki nazor,akorad este nevym jakej.ale vo to strah nemam.akorad pride lukas aji segra a zase my vypyjou mlyko a udelaji tady smrad s cygered.akorad musy vyhrad feder,kdyz nevihra,mastim do kravina a kolykrad budu rikad,ze se my tam moc nehce.segra ale fandi tomu,jak ma nahlave jeska.ale vona tomu moc nerozumy,tak nevym.
Reagovat
Cico93
na tvoj preview som čakal.
Reagovat
smazaný uživatel
A co rykaji v kravine na moje nazory, Jimbo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
no ja sy myslym,ze mate dobri nazory,asy budete dobrej tenista,vo to strah nemam.ale nase kravy moc nemluvej,akorad vobcas jo.ja mam jednu voblibenou kravu,dycky ji nosym zbitky aby to nevydel deda,von by mne pretah paskem.von ty krave rika sarapka,tak nevym.rek sem ji,kdyz neviha feder,tak uz sy vod ni nebudu brad mliko a bude mit vemeno az na zem.vona toma asy moc nerozumi,ale vo to strah nemam.ale jinak ma docela dobri nazory,to zase jo.
Reagovat
rod_laver
Dokonaly :D
Reagovat
mahycek
Tak, teď jsem to zapnul, všechny jsem si přečetl, byl jsem u zubaře a na úřadech. Tak to je dnes den. Nejprve Djok- Richard, co na to řict? Richard nemá šanci, ale ať Djokera potrápí. 6-3 6-2 6-2, tak to snad nedopadne, alespoň 1 set vzít. Ale třeba zahraje zápas života. Z legrace dám 100 na Richarda. Tu oželím. Ale z druhého semif, mám strach, zároveň se těším, přeji to Rogerovi, ale myslím si že prohraje. Z toho mám strach, jak mě bude bolet srdce, nachci vidět jeho vypadnutí Live. Třeba, až ze záznamu. Mám chuť odjet na druhé semifinále na chatu, dělat něco jiného a ve 21 hod. se podívat, jak to dopadlo. Je to jeho velká šance, proto jsem, jak na jehlách. Já vím, že je to sport, ale zápasu s Murrayem se obávám. Kurz před turnajem měl Roger 7, dal jsem, jako už 3 roky zpátky Litr, ale klidně bych výhru oželel, kdyby vyhrál. Fakt není mi z toho dobře. Jo můžu jít do sport baru, jsou tam kamarádi, dívají se na tenis, tak bych to možná strávil lépe než doma, ale já se nejlépe soustředím doma. Ale na případný smutek, to budu sám. No, žena bude doma, ale ta to tak nebere i když se dívá, klidně se zeptá, jestli nebudu plakat, jako kdysi U Vinnetoua, když říkal-- už musím jít bratře, sbohem, Vinnetou svůj úkol splnil. Teď to trošku zlehčím, kdyby Roger měl mít takovou poraženeckou náladu před zápasem , tak neuhraje ani game. Jak to vidíte vy, co tak fandíte R F, jako já . Poraďte lék na prohru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja fandím Nolemu a vždycky sleduju jeho zápas ať prohrává nebo ne. Jsem s nim az do konce. A to bez ohledu na to, jestli prohrává nebo vyhrává.

Takových zapasů už s Rogerem moc nebude, tak se koukej divat a uzi si to ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní že to cítím stejně, jen v obráceném gardu :-). Taky nerad vidím, když Andy prohrává.Lékem na jakoukoliv prohru je ,aspoň podle mě, pouze čas. Prostě si to odnadávat, odvztekat - a počkat až to čas odstíní. To je úděl fandů.
Reagovat
smazaný uživatel
zadni leki sy neberte,to by asy nepomohlo.lepsy je mit poradne nabytej nojbug,ja mam v lednicy prypraveny mliko a dycky se du napid a deda my udela vokurkovej salad.dycky dyz si dam vokurki,tak feder vyhraje,uz sem mnel neska pro jistotu jednu,ale zatim takovou jemon malou.ale vo to strah nemam.akorad deda fandi tomu druhimu,jak ma spynavou tu nohu.ale vyhra feder,to zase jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Posylam tě čezkou počtou pitel okurk abi feder vihral, vo to maám strah
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to podobně s tím Rogerem vs. Andy. Naštěstí to neuvidím, v 17h jdu hrát, takže neuvidím ani fiftýn a nebudu muset koukat na smutného Rogera a křepčícího květáka. A třeba až přijdu večer dom, budu příjemně překvapenej :-)
Reagovat
martinek37
Tak ale když se nebudeš dívat a Roger vyhraje, budeš se vztekat, že si se nemoh radovat společně s ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrdi kdyz se vyhrava, verni kdyz se nedari... Lek na prohru? Pokud si uvedomis, co vsechno dokazal, kolik mu je a ke vsemu ma 4 deti, k tomu prictes jakej krasnej tenis predvadi, tak semi na Gs je uzasnej vysledek a pokud prohraje s Andym tak se rozhodne nema za co stydět :-) a potom, jeste neprohral, tak se hod do pohody, dej si neco dobryho k piti, a na ten zapas si vychutnej, protoze Roger je jen jeden a kazdej jeho zapas, je oslava tenisu i kdyz sebzrovna nedari:-)
Reagovat
spaniel
Ja si tím prošel v 2013 a teď už mě může jen potěšit, zklamat už ne. Každý zápas je bonus a už to, že je pořád top hráč a další semi GS je skvělé.
Reagovat
Mayo
na tento zápas som sa tešil celý turnaj...dúfam, že nesklame...hráči s asi najlepšou formou na turnaji a hráči, ktorí sú na tráve top...3-2 Murray
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak další zajímavost pro fanoušky (hráče to asi nezajímá momentálně). Pokud by Murray vyhrál dneska a pak i finále, dostane se k Rogerovi na dostřel necelých 100 bodů.
Reagovat
a.magerova
Aha, tak o důvod víc být PAK nasra....
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hraje po Wimbledonu DC, Washington, Montreal a Cinci? To je hodně nabitý program, jestli ale dá Wimbledon, tak je tutově před Rogerem a mohl by dostihnout Novaka na konci roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka ještě ne, ten sice má dost co obhajovat, ale Andy vyhrál taky pár turnajů na podzim a třeba na US Open došel jen o kolo dál. Druhé místo na konci roku je reálné. První určitě ne.

Jinak tomu programu se taky divím. On Andy sám říkal, že dříve byl posedlý GS a mco nedbal na jiné turnaje. Teď se prý změnil a chce toho vyhrát co nejvíce. Ale je fakt, že ten Washington je zbytečný, když tam je za týden i DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle netipovatelný zápas tu už dlouho nebyl. Rogerovi bych to strašně moc přál už proto, že Murray má potenciál stát se druhým nejlepším trávařem dekády a výhra skoro 34 letého pána nad Murrayem v nejlepších letech na Wimbledonu se bude počítat. Andyho letošní forma mi ale nahání hrůzu. Když si vzpomenu, jak na French Open ve čtvrtém setu drtil na svém nejslabším povrchu Djokoviče, není mi moc do zpěvu. Na druhou stranu, Roger má formu jako už dlouho ne, celkem dost to připomíná jeho jízdu v roce 2012. Tak snad se stejným výsledkem. Jinak dnes je mimo jiné v sazce i Murrayho vyrovnání H2H. Takže další speciální motivace, come on Roger! Ale fakt nevím vůbec, jak to může dopadnout.
Přání: 3:1 Fed
Tip: 3:2 Murray
Reagovat
smazaný uživatel
H2H může být Rogerovi jedno, x let ji měl s Murraym negativní, takže mu podle mě fakt žíly netrhá.
Reagovat
smazaný uživatel
To je motivace pro me k jeste vetsimu fandeni, ne pro Rogera, myslim, ze ten nemusi mit zadne pridatne motivace. Byla by skoda, kdyz to tak pekne otocil, hned to ztratit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, takhle ok. Andy si to loni podělal i s Nole, tam ji měl negativní, ale ne tak brutálně. K tomu letos hned 4 porážky s ním. S Rogerem loni 3 nebo kolik. Škoda no. Ale letos zase poprvé porazil Rafu na antuce, tak aspoň něco zmírnil no.
Reagovat
smazaný uživatel
Přání : 3:0 Murray a honem sbírat síly na finále
Tip : 3:2 Murray a honem sbírat síly na finále
Reagovat
Roger4EVER
Nolda-Rišan 3-1
Féďa - Můra 3-1
Reagovat
Buldozer88
https://vine.co/v/enUUaleXKT5
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/federer-se-unavil-nejmene-8225cz/
Reagovat
spaniel
Jako vždy :)
Reagovat
Cico93
S tým servisom môže na tých najrýchlejších povrchoch hrať a vyhrávať ešte veľmi dlho.
Reagovat
spaniel
Tak je to kombinace dvou věcí...hladké výhry (s outsiderama se netrápí) a jeho zápasy odsýpají, protože se tam nemrví jako někteří. Obvykle 1,5hoďky a z toho hodina čistého tenisu. Někteří 4 hodiny a z toho hodina tenisu.
Reagovat
vrabejka
Je mi jasné že nemusím říkat že všichni budem tlačit Rogera a Djokera. Tady to jinak nejde. Lepší finále by ani nemohlo být. Přesto doufám, že oba jejich protihráči je pořádně potrápí. Doufam že Gaquet potrápi Noleho daleko víc než na RG tam to bylo od něho hrůza. Je to jeho oblíbeny povrch, Noleho nejhorší. Chci abypotrpil víc jak Anderson. Aby Nole musel ukázat svůj nejlepší tenis a aby dokázal že si finále plnohodnotně zaslouží. Roger - Andy tak to bude velká paráda. Jsem zvědavý jak Andy si poradí s Rogerovými přechody na sít přece jen neni zas tolik na to zvykly. Když udrží Roger výkonost věřím že postoupí přes Andyho v 5 setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tak všichni Rogera netlačíme :-)
Reagovat
vrabejka
kdo chce aby byl zasloužený vítěz Wimbledonu tak musí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak ,Andy si to evidentně zaslouží :-)
Reagovat
vrabejka
Ano s tím svojím stereotypním tenisem to opravdu :(
Reagovat
gigin
Můra ale letos vyhraje Wimbledon. To ví každej, kromě Venci teda...
Reagovat
Cico93
a ani spaniel to ešte nevie, ale to je fuk.-))
Reagovat
gigin
Jj :DDDD
Reagovat
spaniel
Aby to nebyl Nole, pánové...dnešní vítěz nemá nic jisté.
Reagovat
blixa
Já neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde pánové ! ;-)

PS. Vyhraje Nole ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já mu dnes věřím jen trochu. :D :D https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11742716_839859366061137_1975876405063612851_n.png?oh=dfc1daaa6141bb70c05808f2b1810aa0&oe=561C281D
Reagovat
Cico93
to je tvoj?
Reagovat
spaniel
Myslím že ne. Jestli jo, tak mně Venco platíš kurty zbytek léta ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ne, není to můj. :D Kéž bychom se na ty kurty v létě dostali. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš ne. :D
Reagovat
darek.vrana
Vidíš, a já tlačím ty druhé dva.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, na přechody na síť si proti Karlovičovi a Pospisilovi moc nezvykl :-))
Reagovat
Mayo
ja som neni "všichni" (:
Reagovat
Buldozer88
Roger in 5 a ty, Rode, se koukej ozvat :P
Reagovat
rod_laver
Promin, ja jsem na odpovidani pres sms desnej. Pristi tyden muzu kdykoliv, treninky si prizpusobim, akorat na sestou vecerni to nedam, nedelam v Kolbence..osma, pul devata je realna.

Come on, Roger!
Reagovat
gigin
Je to peklo, to zase jo...
Reagovat
rod_laver
Tak nevym no.
Reagovat
spaniel
vo to strah nemam
Reagovat
rod_laver
Nachladil sis mlíko na večer? Nebo ti ho taky někdo vypije?
Reagovat
spaniel
Nejšla my podojyt krava, mjela vemeny az k zemy.
Reagovat
rod_laver
:D aby tě děda nevzal páskem
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere kome one. Vyhraj to tam, když né Petra tak alespoň ty. Natrhni tomu skoťákovi zadek
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rogere, nezapomeň, že jestli dneska Andyho nedáš, nevyhraješ už nikdy žádný GS. V prvním SF budu fandit Ríšovi, ale upřímně v jeho vítězství moc nevěřím. Takže finále bude odveta za loňský rok.
Reagovat
turista
Nevím, ale věřím spíš ve vítězství Andyho nad Rogerem. Rogera čeká spíš než GS sbírání menších titulů a dosažení mety 100 titulů ATP. No a Ríša Novaka neporazí. Hraje sice velmi hezky na pohled, ale Noleho nemůže vůbec ohrozit. Nole je totiž ve všem lepší. Porazit Novaka mohou pouze bombarďáci s dělovým servisem jako Karlovič, Raonic, Isner apod. nebo právě vyřazený Wawrinka. Umí ho porazit rovněž Rafa v plné formě. Djokovič je mistr dlouhých výměn. Dokáže téměř vždycky zahrát o míč více než soupeř. Pokud se s ním Gasquet pustí do dlouhých výměn může inkasovat od Noleho i kanára. Navíc Nolemu unikl titul na RG tak bude velmi motivovaný a chce si chce spravit chuť. Gasquet je pro něho kvalitní předkrm. Vzájemná bilance 13:1 pro Djokoviče říká vše.
Reagovat
smazaný uživatel
To tady čtu fakt každý rok o Wimbledonu. Jestli Roger letos nevyhraje, nevyhraje už nikdy. Zatím se tomu RF postavil a vždy je jeden ze spolufavoritů v Londýně, myslím, že v následujících dvou letech to nebude jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže letos je to pravda (vlastně to platí už tři roky)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné!
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, parádní, docela přesně nakreslené navíc. Pěkné video.
Reagovat
Cico93
fakt krásne
Reagovat
d@ve
+1
Reagovat
martinek37
Moc pěkný
Reagovat
gigin
No já to dal hlavně kvůli uživatelce Nole, na usmířenou :)))
Reagovat
rod_laver
Kurzy na Rogera lehce klesají, očekávám velmi vyrovnanou bitvu. Až do včerejška jsem spíše věřil Andymu, teď v rámci euforie lehce favorizuji Rogera. Každopádně ať se jedná o parádní tenis, 3:0 či 0:3 by bylo zklamáním.
Reagovat
Cico93
Tak čítam viacero tiperských diskusii a dosť veľa ľudí veri Rogerovi, niekde je už aj miernym favoritom.
Reagovat
smazaný uživatel
No pánové, dneska to snad bude parádní tenis. Andy bude muset předvést nadstandardní hru, aby uspěl. Roger vypadá ve skvělé formě.

Snad Richard bude dneska víc bojovat, poslední zápas byla docela rychlovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Roger nikdo zatím neprověřil pořádně. Hlavně na returnu, teď ho čeká dost možná ta nejtěžší překážka na returnu. Jasně, Andy taky neměl pořádné soupeře, ale jeho přístup do velkých zápasů je vždy úplně jiný. S hráči, se kterými hrál, nemusel ukázat nic navíc, hrál to, co stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je to otevřená partie, ani jeden letos na trávě neprohrál. Andymu budou pomáhat diváci, Roger na mě zase působí, že je dobře motivovaný.
Reagovat
martinek37
Novak x Richard - i když Richard zatím hraje výborně a vyřadil Stana, proti Nolemu mu moc nevěřím. Zápas to může být vyrovnaný, ale myslím, že koncovky lépe zvládne Nole. Nole 3:1

Andy x Roger - čekám velkou bitvu, oba hrají výborně, Rogera žene vidina ještě alespoň jednohu GS titulu a taky možnost Nolemu oplatit loňskou finálovou porážku, Andyho zase domácí prostředí. Oba to ale může do jisté míry také svazovat. V turnaji mi přeci jenom trochu jistější připadá Roger. Čekám pět setů. Roger 3:2
Reagovat
J1mmy88
Taky přeji Fedexovi, aby to letos dotahl na vrchol, hraje tu parádně a navíc by pokořil další historický rekord v tenise :)
Reagovat
J1mmy88
*omlouvám se za chybku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem napjatý jak struna (nebo-li síťka pálky). Hodně se těším ale zároveň obávám. Přesto Andymu dneska věřím, že to ve čtyřech nebo pěti setech urve.

Druhý zápas, tedy první v pořadí, můžu sledovat v klidu, Richardovi nevěřím, ale rád se nechám překvapit.
Reagovat
Cico93
Tiež verím Andymu, hlavne ten jeho rutern dnes rozhodne si myslím.
Reagovat
J1mmy88
ma lepší servis a působí tu jistěji, hodně setů může rozhodnout TB, kde je to loterie :) , každopádně to bude skvělý tenis :)
Reagovat
Roger_Federer
3:0 v klidu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Roger, takový výprask s ním asi zamává :-((
Reagovat
Roger_Federer
Ja ti nevim, vcera jsem si pustil Andy-Pospisil a podle me Andy nehral zadny zazrak, stacilo to...
Roger hraje hodne dobre, brutalne mu chodi servis.Proti Andymu mu proste na trave verim.Pokud dokaze zopakovat vykon ze 1/8, podle me Andy nebude vedet kde mu hlava stoji.
Ale mozna , ze Roger si opet vyvere den blbec a nepujde mu nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz výš. Andy kromě Karloviče nebyl nucený hrát nic navíc. A Roger, stejně jako Andy, neměl absolutně žádného soupeře, který by ho ohrozil. Bautista je vtip, a i když se Simon na trávě zlepšil, furt je na ni pro top hráče neškodný.

Roger podává zatím skvěle, ale fakt nesmíme zapomínat, že ho čeká na returnu hráč, jakému nečelil už pěkných pár týdnů. A říct, že hráči s absolutně nejlepším pohybem na trávě, že "nebude vědět, kde mu hlava stojí", je hodně odvážné. Takové federerovské no :-))
Reagovat
Cico93
že "nebude vědět, kde mu hlava stojí"
to mi pripomína finále OH.-))
Reagovat
spaniel
Mně zas TM :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje dobře, Andy hraje dobře, Určitě ale 1/8 Rogera Andyho neporazí a potenciálně už dopředu omlouvat Rogerovu porážku " dnem blbec " mi tak trochu připomíná komentáře Tomáše Berdycha po prohraném zápase :-). Takže- věřím, že Andy zapne na 8/8 a Rogera dá.
Reagovat
Roger_Federer
Jake omlouvani kryste.Stojim si za svym ze Roger bez problemu vyhraje.
A konstatuju fakt, ze pokud bude mit Roger den blbec jako v poslednich letech nekolikrat, bude moje uvaha mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
O.K., to respektuju, mně to jen nedalo nereagovat na tu 1/8 :-).Uvidíme večer, ať vyhraje ten lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
1/8 myslel ale fázi turnaji, ne jednu osminu výonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak to jo, to mám z toho účtování u PC ,beru to přes čísla...asi nejsem dneska ve formě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi dokaz toho, ze Andy ten zapas nemoze vyhrat, moze ho len Roger prehrat..

Samozrejme ak prehra, porazi sa sam ako obvykle.
Reagovat
spaniel
Zrovna ty by ses nemel ani ozyvat, jelikoz fandis hraci, co zdravy jeste neprohral.
Reagovat
Roger_Federer
;) :)..jenom kopkej, kopkej..nic jineho ti uz ani nezbyva.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to ( a věřím tomu ) úplně stejně, Budou to nervy , ale snad to Andy urve...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist