11. den ve Wimbledonu: Semifinále dvouhry žen

5. 7. 2012, 07:40
Previews 164
Ve Wimbledonu se dnes bude hrát již o první místa ve finále. V semifinále dvouhry žen bude pomalu vrcholit boj o to, kdo sesadí Marii Šarapovovou z postu světové jedničky. Zda Agnieszka Radwaňská, jež potřebuje získat titul, nebo Victorie Azarenková, které k jistotě stačí postup do finále. Polku dnes čeká Němka Kerberová, Bělorusku Američanka Serena Williamsová.

I dnes jsou v Londýně hlášeny dešťové přeháňky, oba semifinálové duely jsou však naplánovány na Centrální kurt, kde v případě potřeby zatáhnou střechu.

K prvnímu duelu nastoupí ve 14:00 hodin SELČ Agnieszka Radwaňská a Angelique Kerberová. Obě se do wimbledonského semifinále dostaly poprvé, ale zatímco méně zkušenější, byť o rok starší Němka se mezi nejlepší čtyřku dostala už na loňském US Open, Polku čeká grandslamové premiéra.

Třiadvacetiletá Radwaňská hraje nejen o wimbledonské finále, ale myslet může i na posun v žebříčku. Pokud totiž Kerberovou porazí, bude poprvé světovou dvojkou a navíc by v sobotním finále mohla hrát dokonce o post nejlepší tenistky světa.

Aby měla polská tenistka šanci být světovou jedničkou, musela by ve finále porazit Serenu Williamsovou. Čtyřnásobná wimbledonská šampionka je po čtvrtfinálové výhře nad obhájkyní titulu Kvitovou pasována na největší favoritku turnaje a nic na tom nemění fakt, že dnes narazí na světovou dvojku Victoriia Azarenkovou

Dvaadvacetiletá Běloruska letos vyhrála Australian Open a v All England Clubu bude usilovat o své druhé grandslamové finále. Pokud do něj postoupí, vrátí se po necelém měsíce do čela světového žebříčku WTA.

Serena vyhrála 7 z 8 vzájemných duelů, na grandslamech v pěti duelech ztratila jen jeden set. Bilance Radwaňské s Kerberovou jen vyrovnaná 2-2.

Těžké čtvrtfinále čtyřhry žen dnes čeká na Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou. České tenistky, jež za měsíc budou na wimbledonské trávě českou nadějí na olympijskou medaili, vyzvou rozjeté Saru Erraniovou s Robertou Vinciovou. Druhé nasazené Italky, které už 25 zápasů v řadě neprohrály a se kterými letos vypadly v semifinále Australian Open. Zároveň jim ale připravily jednu z pouhých čtyř letošních porážek v 48 utkáních. Souboj by měl začít ve 12:30 hodin na kurtu číslo 1.

- WIMBLEDON 2012 -
program zápasů 11. hracího dne (čtvrtek, 05. 07. 2012)

Centrální kurt (začátek 14:00 hodin SELČ):
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kerberová (8-Něm.)
Azarenková (2-Běl.) - S. Williamsová (6-USA)

Kurt č. 2 (12:30):
1. zápas Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Erraniová/Vinciová (2-It.) ... čtvrtfinále čtyřhry žen

kompletní program 11. hracího dne najdete na webu wimbledon.org

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

164
Přidat komentář
smazaný uživatel
Těch tupců si vůbec nevšímej oni si jen hrají na fanoušky pokud jejich kůň na kterého si vsadili prachy vyhraje jim vyhraje hlavně prachy. At se to těm šaškům líbí či nelíbí Serena je a vždy byla jednou z nejlepších tenistek světa a patří mezi první příčky .
Reagovat
smazaný uživatel
.... můžeš mi napsat kdo vlastně jseš? Admin těchto stránek? Magor, který neví jak se seberealizovat? Tak co, jseš schopen napsat kdo jsi?
Reagovat
smazaný uživatel
"pro současnou ženskou tenisovou špičku by byl titul Sereny strašná ostuda - to je nepochybný"

Tomu nerozumím, co to píšeš? I když na tom už není tak, jako třeba v r. 2010, tak stále hraje na vysoké úrovni. Ve druhém setu s Petrou to byl moc pěkný tenis a jen to dokazuje, že Petra odehrála nejlepší zápas.

Pro ostatní: S tím, že vyhrává poute fyzickou vybaveností a pouhou silou, jste trapní! Co třeba taková Hradecká a jiné? Těm je pouhá síla k ničemu, když chybí schopnost dát nejenom ránu, ale i zaservírovat technicky, umět zrychlit výměnu, číst dobře hru soupeřky atd...
Podání není jen o síle, ale i o švihu.
Samozřejmě, že každému se líbí jiný styl, ale komentáře některých jsou opravdu ubohé....
Kdyby byl tenis pouze o hrubé síle, tak by to vypadalo jinak. To není tak jednoduché.
Myslím, že kdyby takto hrála nějaká "naše" hráčka, byli by jste rádi a neviděli na ní nic špatného, tak se trochu zamyslete, co píšete.
Vadí vám snad jak servíruje Roger a že se díky servisu dokáže vyhrabat z plno nepříjemných situací?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Copak šestá hráčka žebříčku není současná špička? Možná už Serena není jako "zamlada", ale pořád s přehledem patří mezi ty nejlepší.

Jinak mě taky nebaví, jak Serena dává jedno eso za druhým (a ještě k tomu proti Vice), ale co s tím můžu dělat? :D Prostě to umí, takže se před ní můžu jenom uklonit. :)
Reagovat
tommr
myslím tím jen to, že mladší hráčky ze současný špičky jako je Azarenková, Sharapovová nebo Kvitová by neměly dát Sereně - v jejím věku a po všech těch zdravotních trablích co měla - žádnou šanci na GS titul. Pokud je Serena i přesto dokáže jasně porážet tak není něco v pořádku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Něco je špatně - představa, že hráčka nad třicet patří do starého železa. Zvlášť hráčka, co není moc opotřebovaná. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu rozumím, ale já myslel, že to myslíš tak, že bys byl spokojenější, kdyby vyhrála Aga, protože Serena už by neměla na okruhu co dělat. Serena prostě hraje stylem jako tebou zmíněné hráčky a zatím je přehrává, ale to nebude dlouho trvat. Zatím měla nejvíce respektu k Petře, vzhledem k tomu, jak se na zápas připravila a jak si v něm nedovolila nic vypustit, narozdíl od dneška.
Mě spíše vytočily ty některé komenty ostatních. Taky by ti určitě nebylo milé, kdyby se takto navážely do Petry....
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že tě ty esa nebaví, to by mě také vytáčelo. Ale už jsem psal vedle, že Serena sází takto dominantní podání hlavně na W., jinde to už takové není a přesto umí hrát. Mě to na ní právě ohromně fascinuje, ta schopnost takto skvěle zaservírovat prakticky do jakéhokoliv místa. Nejenom ránu, ale i to chytře umístit, dát tomu rotaci...
Jinak jsem v tom rozčilení ani nic nenapsal k Vice.
Dnes předvedla opravdu dobrý tenis v obou setech, vůbec to nevzdávala a bojovala, to je dobře. Po trochu slabší antuce se zase zvedla. Tak aspoň snad budeš rád, když Serena vyhraje a budeš mít zase svou favoritku světovou jedničkou.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám, že Vika bude jednička. :) Ale stejně bych ve finále přál Sereně. Nic proti Agnieszce, ale Serena si ten grandslam po návratu zaslouží, stejně jako si ho zasloužila Masha. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale proč by to měl být problém těch hráček? Dělají, co mohou, ale zatím to nestačí. Serena si prošla mnohým, ale stále je to bojovnice. Nebude to už trvat dlouho a myslím, že nastoupí mladá generace, ale Serena si nezaslouží urážky na konto její postavy nebo rasy, jak to tady včera někdo probíral. Proto jsem to napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Máša si ho zasloužila, musela pro to udělat mnohé. Také myslím, že si to Serena zaslouží. Musela to být obrovská dřina se po takové pauze vrátit.
Líbí se mi na tvých příspěvcích, že jsi slušný a i když třeba někomu nefandíš nebo se ti nelíbí, neuchyluješ se k nějakým invektivám. Což se o mnohých říci nedá.......
Reagovat
tommr
není to problém jen těch tří hráček, který jsem jmenoval ale obecně celý mladý generace tenistek. Už se mezi nima měla dávno objevit nějaká hráčka (hráčky), která by Serenu jasně přehrávala - podobně jako mezi muži Djokovic nebo Nadal přehrávají Federera. A to se ještě Federerovi na rozdíl od Sereny vyhýbají zdravotní trable ... :)
Reagovat
tommr
není moc opotřebovaná? Vždyt byla ještě docela nedávno skoro na umření ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych ti řekl pravdu, tak také na nějakou takovou hráčku čekám. Ale třeba Djokovičovi také trvalo poměrně dlouho než se dostal tam, kde je a než se zastabilizovala forma. Nevyletěl tak rychle jako Roger. Já stále věřím, že by to mohla být třeba Petra, ale musela by plno věcí změnit a zlepšit. Nebo se objeví ještě někdo jiný, nevím.
Když např. šla z výsluní Navrátilová, vyloupla se Steffi. Když končila Steffi, objevila se Serena. Ale také nevylétla hned. Svůj první GS vyhrála v r. 1999 (USO) a ten další až na RG 2002. Takže to může být matoucí, ale ta dominance se předávala postupně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na umření ale byla, protože dělala hovadiny, ne protože by byla opotřebovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Na umření byla, protože dělala hovadiny? A jaké?
Vzdyť si tu nohu poranila, když šla z restaurace z večeře a ne z nějakého večírku.
Fandim Sereně, to jo, ale nejsem žádný zaslepený fanatik. Co se tady však za poslední dny dočítám, mě nepřestává udivovat....
Reagovat
smazaný uživatel
No, upřímně se ti ani nedivím, že ses nechal vytočit. Proč by Serena nemohla těžit ze svýho servisu, když je tak kvalitní? Vadilo by to ostatním, kdyby ta esa střílela třeba Petra? Za svoji postavu Serena nemůže, vždyt svaly a o dost větší si myslím, má i Sam..a přesto jsou ji k ničemu, když ji selže hlava.
K tomu věku, že je Serena opotřebovaná, ..já ji taky moc nevěřila, že se dostane takhle daleko, ale porazila kvalitní soupeřky, má můj obdiv, pohyb taky nemá úplně ideální, ale ona má zas jiný zbraně a hlavně tu neskutečnou výhodu ve zkušenostech, jak si zas věří, to ji dělá téměř neporazitelnou, jediné, v čem má podle mě Aga šanci, když ji rozhýbe, bude měnit hru, kratasy, jak už někde psala Heather, naprostý souhlas, jak se dostane do výměny, má šanci.
Rozhodně to úplně jednoznačně nevidím, proti Vice by měla Aga blok, tady nemá co ztratit, a navíc ani dneska na ní nebyla znát vůbec nervozita.
Ještě co taková Na li, Sam, Fran, taky získaly gs už trošku v pozdějším věku, takže pokud se Serena udržuje, proč ne..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, s tím děláním hovadin jsem to přehnal, já to myslel tak, že ten zdravotní problém nesouvisel s tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Agu nesmí podcenit. Hraje inteligentní tenis a je opravdu šikovná. Doufám, že si Serena neřekne, že ji hladce smázne a vynechá přípravu. Aga bude mít jedinou šanci ve změnách rytmu hry, kraťasech apod.
Jinak já chápu a respektuji, že každý fandí někomu jinému a každému je sympatický někdo jiný. Ale přehlížet to, čeho dosáhla a psát, že to je pouze o svalech, síle a že do toho buší hlava nehlava? To je vážně krátkozraké. Servis je její silná stránka jako třeba jiného pohyb. To je na ní hodno obdivu a ne naopak.
Vím, že jsi jí moc netipovala, já měl také obavy. O to více to ale oceňuji, protože tento rok ta cesta do finále jednoduchá nebyla a ona se s tím poprala.
Další nesmysly tady byly psány včera ohledně toho, že to má v tenise jako černoška lehčí a srovnávalo se to s atletikou.
V atletice mají černoši díky dispozicím a výbušnosti výhodu, ale v tenise to tak není, není to pouze o síle.
Vím, že si na internetových diskuzích léčí plno lidí svá pošramocená ega. Ale někdy se stejně nedokážu přestat divit, co jsou o sobě lidi navzájem schopni psát.
Jako si nezaslouží např. Schiavone, aby jí lidé uráželi za to, jak vypadá, nezaslouží si ani Serena, aby jí nazývali "monstrem nebo godzilou".....
A ano, Stosur má větší svaly, i její tenis a podání má rysy toho mužského, proto mě překvapuje, že třeba uživatel dadaft vychvaluje Sam, ale píše hanlivě o Sereně....
Reagovat
smazaný uživatel
V poho.:-)
Reagovat
Malda
Rozhodně si nemyslím, že to Serena vyhrála jen díky servisu. Lze ji servisem přirovnat např. Isnerovi, Karlovicovi v mužích. A těm to taky většinou nestačí. Pokud by měla dobrý pouze servis, tak by takhle jednoznačně nevyhrávala.
Reagovat
Padme
to máš pravdu :) Reakce mají ženy stejné jako muži a Serena podávala "jen" v průmětu první 107 mil/h... Tsonga to tam mlátí mnohem rychleji a nikdo ty protivníky nelituje :/
Reagovat
smazaný uživatel
Serena vyhrava zapasy samozrejme tez nejem diky servisu, dnes byl ale jeji servis kazdopadne na jejim vitezstvi rozhodujici....
Reagovat
smazaný uživatel
...... opravdu nezměrná touha být sám sebou se sebou ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako samozřejmě jsem s vítězkou spokojen. Ale ten druhý set mě rozčílil jak snad dlouho nic. Mohl by mi někdo vysvětlit, jak je možné, že někdo zahraje tak skvěle v prvním setu a ve druhém dopustí toto???
Ztráta koncentrace, sebeuspokojení? Myslel jsem, že už se poučila a půjde do toho zápasu jako proti Petře, ale ono ne, to musí být opět drama, kroucení hlavou, výrazy zmaru v obličeji! Fakt jsem byl vytočený, vypnul jsem zvuk, házel polštářem a několikrát odešel od televize....Teď už jsem ale klidnější.:))
Mimochodem i takto vypadal jejich vzájemný souboj ve třetím kole USO minulý rok. Ve druhém setu už Serena vedla o brejk, nechala Viku vrátit do zápasu a pak byla ráda, že uhrála TB.
Doufám, že se na finále opravdu připraví svědomitě a nedopustí, aby prohrála druhé GS finále v řadě! Nemusí už mít moc příležitostí na GS, možná už žádnou!
Mimochodem nebude bojovat pouze za sebe, ale také za herní styl.... Jestli by prohrála, bude světovou jedničkou hráčka se stylem Caro. I když Aga hraje opravdu chytrý tenis.
Monty, tak bude utěšující báseň?:-)
Jen tak rýpu, byl bych samozřejmě raději, kdybychom nemuseli fandit proti sobě už v semifinále....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám nic připraveno, protože jsem celou dobu věřil. :) Mohlo to jít do třetího setu, je to škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Tříseťák by si to zasloužilo a i Serena by si to zasloužila....
Reagovat
smazaný uživatel
24 es, nespočet poloes, proti tomuhle se hrát nedá. Nezlobte se na mě, ale buď je Serena z jiné planety, nebo fakt nevím. Prostě nemožní, že to je žena. Smekám před ní a zároveň kroutím hlavou, co to je. Vika hrála neskutečně, opravdu neskutečně. Nebýt tolika es, tak věřím, že Serenu vyprovodí ve dvou setech. Ovšem hrálo se pouze u servisu Viky. Neskutečné, že ji vůbec jednou brejkla. Vika si zasloužila třetí set, je to škoda, ale nedalo se s tím nic dělat. Bojovala neskutečně, její forma ze startu sezony je zpět a zaslouží si návrat na trůn.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle můžu jenom podepsat. :) Taky jsem si mohl během celého zápasu ukroutit hlavu. :D Serena dá prostě eso, kdy se jí zamane a většinou je to v těch nejdůležitějších momentech. Neuvěřitelné...
Reagovat
Jabadu
Takže do 18 let jejich věku o sestrách W. nikdo nevěděl. Pak se zázračně objevily na turnajích s mužskou muskulaturou. Všechna zranění (většinou svalová) ukazují jasným směrem. Ovšem, když je někdo bohatý a ještě Američan, jó to se dopingové kontroly dělají úplně jinak! (viz L. Armstrong)
Reagovat
Padme
Jak často se vlastně dělají nějaké kontroly? Nemyslím kvůli Sereně, ale tak nějak všeobecně... :)
Reagovat
Basa
Nakontrolu musíš být být připraven 365dní v roce...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, když se Serenou prohrála Petra, každý na ni nadával. Jakmile to je Vika, všichni se jí zastáváte, že s tím nemohla nic dělat. Český fanoušek je obecně strašný blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že většina se i Petry zastala, tak zase pr...
Reagovat
tommr
po odehrání obou semifinálovejch zápasů vypadá následovně (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Radwanska 8430 bodů (+3155 bodů)
3. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
4. Serena Williams 6760 bodů (+1485 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

v sobotním finále se bude hrát nejen o titul, ale i o post světový jedničky. Pokud vyhraje Radwanská bude od pondělí nová světová jednička ...

Serena se už výš než na čtvrtý místo posunout nemůže ...
Reagovat
Basa
Btw: Nejseš zaměstnanec WTA?:)
Reagovat
tommr
to opravdu nejsem. Proč se ptáš? :)
Reagovat
Basa
Máš vždycky nejrychleji spočítaný body:)Ještě se nedohraje a už to sem mydlíš:)
Reagovat
tommr
připočítat jedný hráčce 500 bodů není zase takovej problém a dá se to stihnout za pár vteřin ... :)
Reagovat
Basa
Já vim, ale když komentuju, tak se mi to nechce počítat, mrknu na příspěvek pana Tommr a hned to mám:)))
Reagovat
tommr
tak to sem opravdu rád, že to aspon někdo zaregistruje a nedávám to sem úplně nadarmo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední servis byl přízančný pro celý mač.
Škoda těch dvou trochu zbytečných balonu do sítě od Viky v TB...
Ale Vika plné absolutorium jak se vrátila do 2.setu, hrála moc dobře, ale tohle se prostě fakt nedá. Kolik bylo těch es? 25 ?
Ty fyzické dispozice Sereny v případě že je plně koncentrovaná a připravená jsou asi nepřekonatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten počet es děleno 4, vždyť to je celý jeden set ze dvou... to je v pr....
Reagovat
Padme
nejvíc mě překvapovala Serenina rychlost...
Reagovat
Sonja
Tak paráda:-)))
Reagovat
gali
Chudák Victoria, tohle vítězství si Williamska vyservírovala a ona s tím nemohla bohužel dělat vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sereno, letos poslední deja-vu!!
Reagovat
Malda
Nádhera bude tiché finále!!
Reagovat
gocii
přesně tak, to je velmi přiznivé
Reagovat
smazaný uživatel
Na esa 10:0 , na skoroesa možná 20:0 , nedá sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Viko, zkus to ještě, teď brejk, dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojuj Viko, bojuj!
Reagovat
Andrew89
hraje fenomenálně. Timhle stylem jí nemá šanci nikdo porazit. Při jejím servisu Vice povolila jen 4 fiftýny v prvním setu....hustý
Reagovat
gali
Tenis Radwanské jsem si užíval, to byla krásná podívaná a nechápu ty, co na to nadávají. Když to srovnám s hrou tohoto stokilového monstra, které do toho mlátí hlava nehlava a hraje všechno pouze na sílu, tak je to nebe a dudy. Raději si užiju obrovskou herní inteligenci Agy než tuhle střelbu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Agniszka si mě právě získala svou chytrostí při hře.
Je mi sice záhadou proč právě z Viky má takový herní komplex, snad ho ale letos při nějakém dalším zápase dokáže zlomit.
Reagovat
Malda
Nechci se tu Sereny nějak zastávat, ale monstrem bych ji určitě nenazýval. Hlava nehlava do toho taky určitě nemlátí. Každopádně Aga proti ní nemá moc šančí. Radwanska je na tom co se týče razance úderů a podání ještě hůř než Vika. Pochybuju, že polce bude stačit ta ušudlaná obrana.
Reagovat
gali
Prostě jenom využívá své nadstandardní fyzické vybavenosti a buší do toho zleva zprava a když ji to tam padá, tak to prostě na soupeřky stačí, bohužel. A vypadá to, že se zase pomalu a jistě drápe na vrchol. Tohle není pro ženský tenis dobře.
Reagovat
tommr
pro současnou ženskou tenisovou špičku by byl titul Sereny strašná ostuda - to je nepochybný ...
Reagovat
gali
To si nemyslím. Ona je abnormálně fyzicky a silově vybavená žena a není chyba těch dá se říci normálních holek, že na tu její sílu nemají.
Reagovat
tommr
částečně máš pravdu, ale Serena už je za zenitem - věkově i fyzicky (po těch zraněních a nemocech nemá 100 % fyzičku) a minimálně ty nejlepší hráčky by si s ní tudíž měly poradit i přes tu její neskutečnou sílu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, to jsem si myslela taky, ale jak teď dopadla Azarenka... A tu snad považuješ za ženskou špičku, ne? :)
Reagovat
dadaft
gali: taky myslím, že by už Serena měla jít do tenisového důchodu. spousta hráček kvůli ní sází pouze na sílu a tenisové dovednosti mizí. pro mě byl první dnešní zápas 100x lepší než ten druhý.
tommr: se silou by si nakonec nějak poradily. ale ten servis je prostě ničí...
Reagovat
smazaný uživatel
"pro současnou ženskou tenisovou špičku by byl titul Sereny strašná ostuda - to je nepochybný"

Tomu nerozumím, co to píšeš? I když na tom už není tak, jako třeba v r. 2010, tak stále hraje na vysoké úrovni a je to kvalitní hráčka. Ve druhém setu s Petrou to byl moc pěkný tenis a jen to dokazuje, že Petra odehrála nejlepší zápas.

Pro ostatní: S tou fyzickou vybaveností a pouhou silou, jste trapní! Co třeba taková Hradecká a jiné? Těm je pouhá síla k ničemu, když chybí schopnost dát nejenom ránu, ale i zaservírovat technicky, umět zrychlit výměnu, číst dobře hru soupeřky atd...
Podání není jen o síle, ale i o švihu.
Samozřejmě, že každému se líbí jiný styl, ale komentáře některých jsou opravdu ubohé....
Kdyby byl tenis pouze o hrubé síle, tak by to vypadalo jinak. To není tak jednoduché.
A že se holt tenis posouvá a není jak v osmdesátých letech min. století to je snad jasné, posouvá se vše....
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je to ostuda, jak tu někdo píše..hm, kolik že to má Serena těch gs ? 13 ? je úplně jedno, že poslední je už hodně zaprášený, ona se nevrátila proto, aby byla druhá..
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední GS má z Wimbledonu 2010, to není zase tak zaprášené.:-)
Pak nastala roční pauza kvůli zranění.
Po návratu má finále z USO a teď už je ve finále Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jie Zheng a Yarka taky držely se Serenou krok... Já si právě myslím, že tyhle dva zápasy Serenu posílily a teď už to proti ní bude jenom těžší."

To jsem napsal předevčírem. Asi na tom něco bude...
Reagovat
smazaný uživatel
Vika se drží, ještě není konec;-) ale Serena zatím jede, no..
Reagovat
smazaný uživatel
No, dominový efekt se zatím nekoná.... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už se koná...
Reagovat
smazaný uživatel
Co chcete proti tomuhle hrát ?
Tenis se hraje pouze při servisu Viky...
Samostatná kategorie...
Reagovat
Sonja
Jestli dnes postoupí i Serena (jakože to tak zatím vypadá), tak to pro mě nakonec bude supr den:-))):-D
Reagovat
Malda
No tak já myslím, že ji Serena sfoukne jako svíčku :D
Nevím co by se muselo stát aby to Vika otočila. V podstatě nemá proti těm razantním úderům žádnou obranu. Ale jsem rád, že alespoň nikdo nebude ve finále ječet!!
Reagovat
dadaft
nemůžu si pomoct, ale jestli Sereně přestane chodit servis, tak ji Vika rozseká...
Reagovat
dadaft
no, asi nezozseká...
Reagovat
tommr
po prvním semifinálovým zápase (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Radwanska 8430 bodů (+3155 bodů)
3. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
4. Serena Williams 6260 bodů (+985 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

Petra už má jistotu, že zůstane na šestým místě ...

Radwanská se posunula na druhý místo v žebříčku a má i nadále šanci dostat se na první ...

Pokud
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak to byl pěkný a koukatelný tenis, čekal jsem, že se o to budou více tahat.
Jinak jsem si vsadil na Kerber, Aga mi přišla už v minulém zápase jen tak tak....
Tak teď to druhé semi. No, je ve mně malá dušička. Uvědomil jsem si, že jak na AO, tak na RG, vyhrála ta hráčka, která se po turnaji stala světovou jedničkou. A tou se stane s největší pravděpodobností Azarenka.....Vsadil jsem na Azarenku, ale nevadilo by mi, kdybych prohrál....
Reagovat
Basa
To si měl úplně stejnej lupen jak já:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vidíš, tiply jsem to špatně, Aga dnes zahrála opravdu pěkně.:)
Reagovat
smazaný uživatel
tipli jsme to špatně
Reagovat
smazaný uživatel
Aguš mi udělala radost. Skvělý zápas, trochu jsem takový průběh očekával :). Angeliq, pokud se nenaučí trpělivosti, její velké zápasy budou víceméně takové, jako dnes.
Finále se Serenou ( nejspíš :) ) bude ale jiné kafe.....
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to menší boj, než jsem čekal. Ale Radwanska postoupila zaslouženě. Nastoupila klidně a s přehledem a to jí stačilo. Kerber se mi dnes nezdála ve své kůži, záblesky měla pouze občas. Možná si ten tlak více připouštěla.....
Reagovat
smazaný uživatel
bude tou, která bude ve finále stínovat. I to se stává. Na druhou stranu jsem trochu rád, protože ta srovnání letošní Angie s loňskou Petrou, co jsem tady četl, tohle snad nééé.
Reagovat
smazaný uživatel
radwaňská překvapila a je ve finále! Tak a teď si pustim Serenu!
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska je vtip na treťom mieste WTA, nieto aby bola svetovou jednotkou :/ Dúfam, že ju či už Serena alebo Azarenka vyprevadia domov s dvoma kanármi, lebo na ten jej tenis sa nedá pozerať...
Reagovat
Basa
Že by odborník?:)
Reagovat
dadaft
co to meleš? tohle je špičkový ženský tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
jj jasne, obrana obrana a zase obrana... To má byť svetová jednotka? Veď fiftíny získava buď servisom alebo súperkinou chybou...
Reagovat
Basa
Radwaňská je nejšikovnější hráčka okruhu...ale tak každej má svůj názor
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja myslím, že 67 týždňov Wozniackej už na čele rebríčka stačilo, ďalšiu takú tam netreba :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhoduje se na kurtu, která si to sama neuhraje, ta to nemá..
Reagovat
smazaný uživatel
Klidek, tohle semi je tam jenom do počtu, shodou šťastných náhod a tak trochu omylem. Je to špičkový ženský tenis minulého desetiletí (chtěl jsem napsat století) ale nebudu provokovat příliš. :-) Sotva ty holky jednu pinkálistku odkázaly do patřičných pozic, už je tam další, i když nutno uznat že alespoň velice tenisově chytrá pinkálistka.
Reagovat
Padme
neupřímné líbání na konci se mi fakt nelíbí :((
Reagovat
smazaný uživatel
Úplný súhlas, presne ako som to myslel ;) Nevadilo by mi to, keby to bol napr. Roland Garros, okej, ale Wimbledon a takáto "pinkalistka" vo finále? OK, možno má "chytrejšie" údery, ale stále je to len obranárka, ktorá by vo finále nemala čo robiť. Bohužiaľ, stalo sa.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, chápem čo tým myslíš, ale keď vezmem tú vetu z druhého uhla pohľadu, Radwanska si to finále neuhrala :D
Reagovat
Basa
Neprovokuješ, ale kdo je teda tou tenistkou těchto let? Kvitová? Šarapova? Azarenka? Stosur?
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s Emičkou a Liborem. Pokud bude jedničkou Aga, budu to maximálně respektovat. Já ale doufám, že to bude Vika.

lajna: Nic není shodou šťastných náhod ani omylem...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nejsem nadšená, Caro tenis nemám ráda, tohle je prostě chytřejší, techničtější tenis, ale ve finále Wimbledonu mi přijde taky tahle hráčka trochu mimo, ale prostě ji nikdo doted neporazil.
Ale aby to nakonec ještě celé nevyhrála Aga a nestala se světovou jedničkou, což se stát může, pokud by vyhrála, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže k tomu, aby Radwanska byla světovou jedničkou, musí získat Wimbledonský titul. Takže s GS titulem by nikdo nemohl zpochybňovat, že je jedničkou nezaslouženě. Navíc by ve finále přehrála hráčku s agresivním pojetím hry a tak by dokázala, že i její styl může slavit úspěch.
Ale nevěřím tomu, že se tak stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že iba pokiaľ by do finále neprešla Azarenka, keby bolo finále Azarenka - Radwanska, ktorákoľvek by vyhrala, svetovou jednotkou bude Azarenka.
Reagovat
Basa
Tak nejde srovnávat W 1990 a dnes...je to úplně jinej turnaj, ačkoliv ta tráva vypadá furt zeleně, ale co se týká vlastností je to někde jinde - úplně jinde. Proto se samozřejmě takové hráčky mohly dostat tak daleko, proto mohl Rafa ten turnaj vůbec vyhrát. Před 20ti lety by byly rády za kolo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že sa tu hádame zbytočne. Podľa anglickej wikipedie je víťazka WimBELdonu už teraz jasná :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Serena_Williams
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to dobře počítám, tak Aga by musela opravdu vyhrát celý Wimbledon. Pokud nevyhraje, jedničkou by měla být Vika.
Reagovat
smazaný uživatel
Basa: Jo přesně, všechny tyhle 4 GS vítězky tam podle mě patří.

Monty: Můžeš být zcela bez obav, pokud dnes Vika porazí Serenu, je Wimbledonskou vítězkou. A rozhodně to nebude omylem. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ale keby vyhrala Radwa, bola by to pre mňa väčšia rana ako keby sa stala svetovou jednotkou :D Takže radšej nech je jednotka, ale titul z Wimbledonu nech nechá na pokoji :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, bylo by to super. :) Ať už to druhé semifinále vyhraje kdokoliv, jeho vítězku budu ve finále favorizovat víc než Agu. Ale jak říkám: Ať je jedničkou kdokoliv, vždycky to budu respektovat. Aga měla už hodně dlouho stabilní výsledky a bylo jen otázkou času, kdy se jí povede i nějaký ten výraznější výsledek na GS.

No nic, jdu koukat na Viku. :)
Reagovat
Basa
Lajna: Ok - v tom se tedy nemůžeme shodnout:) Jedna bez pohybu, další zahraje 1x a podruhý ne, Serena a Vika ok...
Reagovat
smazaný uživatel
Tou bez pohybu je mi jasné koho myslíš :-) Tou co zahraje 1x a podruhé ne, to má být Sam? Semi na RG je přece velmi slušné. A zrovinka to její GS vítězství tak nějak považuji ze všech loňských za to největší a nejúžasnější a nejcennější a prostě nej.. Je jasné proč... A jestli něco podobného dnes dokáže Vika, tak smeknu až nevím kam.
Reagovat
Basa
Jj, myslím Sammy - prostě to je hráčka, jednou jo, jednou ne...neříkám, že je to špatné přeci SF, ale není konzistentní. Jinak zápas loni na US jsem zrovna komentoval a byl to jeden z nejlepších zápasů co jsem snad viděl. Famozní výkon, nedavno jsem si to doma zase pouštěl, od té doby jsem Sam tak hrát neviděl. Samozřejmě pohyb byla Petra - hráčka s nejhorším pohybem v TOP 10 pro mě nemůže být prototypem moderní tenistky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčka z nejhorším pohybem v TOP 10 ale rozseká nejšikovnější hráčku v TOP 10 kdykoli si vzpomene (Masters) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co říkáš na pohyb Sereny? Já vím, je to i typem postavy, ale taky mi nepřijde nějak extrémně pohyblivá, jenže má zas jiný zbraně..
Reagovat
Basa
Lajna: Počkej, počkej...kolik hráček z TOP 10 letos Petra porazila? Jsem na to číslo zvědav:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli to vemem podle aktuálního stavu v top 10, tak 2, jestli tam vemem holky, které se poté do TOP10 dostaly tak 4, ale s Agou o které byla řeč zatím letos nehrály. Bohužel ji Petra tady nedostala ve Wimbledonu. Máš to marný, budu Petru bránit donekonečna :-)
Reagovat
Basa
To můžeš, ale je to pouze dle Tvého fandovství, žádnej trumf v ruce nedržíš:)Btw. Letos hrála 5x s holkou z TOP 10 a 5x prohrála, k tomu porážka od McHale, Makarový, Hradecký, Venus a Kerber...ale v pohodě, já nikomu názory nebudu - fakt je ten, že oproti loňsku Petra stagnuje a žádnej progres v její hře a zejména pohybu po kurtu nepřišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže HC tam nepočítáš, já jo. Tvých 5:0 ale z toho je 3x Máša a 1x Serena, takže taková katastrofa, jak bys ji chtěl přisoudit to taky není.
Reagovat
tommr
jsem rád, že to podobně jako já vidí i odborník. Já když tady něco o Petře "hanlivýho" napíšu tak za to obvykle schytám pěknou čočku ... :)
Reagovat
Basa
Hopman Cup jak tu někdo psal, je turnaj, kterej nemá žádnou vypovídací hodnotu. Já nepíšu, že je to katastrofa - chraňpánbůh!!!Já vím, co tenis obnáší, pro mě je fantastickej hráč každej, kdo má body na WTA nebo ATP:)Jen říkám, že prostě nepatří mezi prototyp moderní tenistky, protože ke komplexnosti a k tomu, aby mohla hrát dá se říci konstantně jako Vika, Aga, Maria nemá pohyb a od toho se odvíjí samozřejmě to obrovský množství UE, horší přechod k síti a další.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ty zápasy na HC hodnotu měly. Jasně že Petra letos stagnuje, o tom žádná, já věřím, že to zase přijde. Holka na tom zamaká. Ale původní diskuze byla Aga, že jo, a té toho k modernímu tenisu z mého pohledu, chybí mnohem více, hlavně rychlá ruka a odvaha.
Reagovat
Basa
Pokud mají hodnotu zápasy HC, tak poté musíme počítat také zápasy extraligy, Bundesligy za Augsburg a kde já vím ještě holky hrajou...Aga má: skvělej pohyb, tenisové myšlení, dokonale čte hru, má skvěle nastudované soupeřky a naprosto fantastickou ruku. Díky tomu dokáže porážet i fyzicky lépe vybavené protihráčky. Samozřejmě má slabší údery, servis není na takové úrovni, jak u holek z TOP 10 - ale i tam dost zapracovala. Dneska servírovala konstantně 160km/h, což u holek už je slušný. Ruku nikdy mít nebude rychlou jak Petra, to nenatrénuješ. Ale kdybych měl hodnotit na škále komplexnosti hráček od 1-10, určitě jí ohodnotim lépe než Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, ale, tak v zápasech extraligy a pod. nehraješ 2 zápasy ze 4 proti hráčům top 10. Ok, nelíbí se Ti hra Petry, to musím respektovat, mě se zase nelíbí hra Agy, tak už to chodí..
Reagovat
Basa
U nás asi ne, v bundeslize jsou ty mančafty našlapaný neskutečně - myslim, že Stuttgart(možná jinej tým) má Lisicki, Kerber, Petkovič, Goerges, v Augs je Petra, v dalších mančaftech taky hráčky TOP 10-20...jinak já mám rád agresivní tenis, moc rád...když ted koukám na Serenu, to je paráda!Ale ty UE, ty UE pramenící z pohybu:((( To nemá nikdo v TOP 10 - chyby ne metr, ale 5m!
Reagovat
dadaft
no tak jestli bude Aga dělat tolik chyb, tak nemá šanci...
Reagovat
Basa
A už se otáčíme:)))
Reagovat
dadaft
moc pěkné. ))
Reagovat
gigin
Zdar !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set vyhrála Aga, upřímně z toho nejsem nadšená, doufám, že se ještě Angie vzchopí, nepřeju se finále Aga - Aza :-))
Reagovat
Basa
Gigin: Nazdar ďáble - vypadá to, že poprvé mi nevyjde na W tiket:)Mám Angeliqu, ale Aga fantazie!
Reagovat
gigin
Jsem ti jasně několikrát řekl, že do melounu a do bab nevidíš !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tě zdravím :-)) ty sázíš, to jsem nevěděla :-O
No, i kdyby Aga vyhrála, ve finále jí moc šancí nedávám, at už proti ní bude stát Serena, či Vika..no, hlavně tedy Vika, že :-)
Reagovat
Basa
Vsázim pouze, když nekomentuju - někde vydělávat musím:)))Normálně nevsázim, nejen, že na to nemám nervy, komentovat a mít to vsazeno - k tomu mi to přijde neprofesionální. Ale krásnej zápas, zatím si ho užívám a jsem popravdě rád, že tam neni Petra, protože to její winner x UE mě moc nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já vím, komu fandíš, tak musíš být zatím spokojený, ale jak píšu, ve finále Aga, no nevím..:-/
A co myslíš, vyhraje Rožééérek ? :-))) a pozor, je tady gigin :-)
Reagovat
Basa
Fandim Aze, ale vsazenou mám Angie...dneska to ale nevypadá, bez servisu a naopak Aga skvěle podává - moc mě překvapuje! Finále bude Andy x Nole, jinak budu mocmoc překvapenej
Reagovat
gigin
V klíííííííííííídečku :-))) Jsem neškodný, neboj :-))
Basa : No ještě, že ti trošku rozumu zbylo :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když máš vsazeno Angie, a vyhraje Aga, budeš spokojen tak i tak :-) ne, ne..finále musí být Roger- Andy :-)

Gigin - vždyt já vím :-)
Reagovat
Basa
Mně to je jedno, já si užívám super zápas!Nečekal jsem to, s Kirilenko mi přišla Aga mimo...a dneska teda čumim jak buk:)
Reagovat
smazaný uživatel
moc pěkný výkon, hezky se na to koukalo, jen tak dál:-))
Ani v semifinále na ně nebudou čekat nepřekonatelné soupeřky, že by si na Wimbledonu vynahradily RG?
Reagovat
tommr
jj taky doufám - aspon to finále by letos mohly udělat ... :)
Reagovat
tommr
dneska předvedly proti favorizovanejm Italkám perfektní výkon. Zářila hlavně Hradecká jejíž servis byl dneska skoro bezchybnej ... :)
Reagovat
Padme
Pecky jako od mužů:)
Reagovat
tommr
zatím hrajou velice dobře až na jedno malý zaváhání, který ale Andrea vzápětí napravila ... :)
Reagovat
dadaft
božsky krásné, ďábelsky tvrdé. ))
Reagovat
tommr
ty už prosím tě radši během zápasu nic nepiš - jen si to poslal tak Andrea přišla o servis ... :)
Reagovat
dadaft
))
ale nakonec to vyšlo.
holky byly naprosto skvělé na returnu, takže dvě zaváhání Andrey na servisu nic neznamenaly. souhra příkladná. bravo.
Reagovat
tommr
Andrea dneska ztratila servis dokonce třikrát. Obvykle hraje Andrea o něco líp než Lucka (aspon v těch zápasech co jsem viděl), ale dneska byla Hradecká nejlepší na dvorci a Italky doslova zničila ... :)
Reagovat
dadaft
pome holky.
Reagovat
tommr
H+H mají hodně těžký soupeřky, ale na trávě by je snad mohly spíš přehrát než na jinejch površích ... :)
Reagovat
dadaft
zatím hrajou skvěle...
Reagovat
dadaft
sem t zakřik.
Reagovat
tommr
nějak si to zakřik - tahle hra se Andree moc nepovedla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klid a profesionalita z této hráčky vyzařuje. Ale v jádru duše je to pouze žena.
Reagovat
smazaný uživatel
by to mohla celé vyhrát. Bylo by zajímavé srovnání s Petrou minulý rok, taky osmá na světě, nebyla kdovíjaká favoritka, finále v Eastbourne, vyhrané tituly...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určite radšej Kerber ako Radwanska s tým jej antitenisom :D A ešte aby okrem výhry Wimbledonu bola aj svetová 1. asi by ma trafilo :D Serene už tituly stačili a Azarenka mi je nesympatická tými krikmi (jak Sharapova), avšak tenis hrá dobrý... Takže najviac prajem Kerber, keď nie tak už radšej Azarenka alebo Williams. Radwanskej stačí semi, aj to je veľa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli očekávají zase déšť, tak by měli tu střechu zatáhnout rovnou. Nevím, na co vždy čekají....To jejich výroky vždycky: "Když to půjde, odehrát co nejvíce zápasu pod otevřeným nebem" - tradice?
Přerušované zápasy jsou nepříjemné a ani nejsou úplně férové. Když mají tu možnost pojistit se proti dešti, měli by to využívat. Střecha by se měla využívat, když už stála takové peníze....
Reagovat
tommr
to má dneska zase pršet? Zatím se hraje tak doufám, že to vydrží aspon než H+H odehrajou svýho debla ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není favorit, ale Serenu může porazit a věřím že se tak stane dnes. Dále přeji finále trochu více Angelique, ale Agu mám taky docela rád, takže zde to bude bez nervů a ať prostě postoupí ta, co si to více zaslouží :)
Reagovat
dadaft
já budu fandit Agnieszce. ale každé hráčce přeju aspoň set, takže doufám ve dva tříseťáky... ))))
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ne Kerberová! hlavně ne Kerberová..
Reagovat
dadaft
Kerberová je trochu labilka. bylo to vidět třeba s Lisickou, kde to místy ve třetím setu pálila jako puberťák - bez přípravy, z jedné, na náhodu... - nakonec měla štěstí, ale...
Radwanská sice na antuce sešla trochu z očí, ovšem na začátku sezóny byla téměř neporazitelná...
tipnu Agu.
ve druhém zápase všichni vidí jako jasnou favoritku Serenu.
já tipuju Viku. protože mládí vpřed. ))
Reagovat
dadaft
pravda ovšem je, že nemám nejmenší tušení, kdo vyhraje...
Reagovat
Padme
Radwanské bych to finale přála, ale taky si myslím, že vyhraje Azarenka:/ Takže by to pak byl v sobotu krátký proces s Polkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Angelika "lehce" ve 2. setech jde dal :) Radwa uz mela co delat s MariKiri a vicemene ji zachranilo neustale prerusovani kvuli desti..., Kerber je momentalne ale jeste o stupen jinde.

A druhe semi to je na hod kostkou, pral bych Serene, i kdyz jsem ji nikdy nemel a porad nemam rad, ale to same plati o te houkaci nanynce s copankem, takze fandim mensimu zlu:)
Reagovat
dadaft
je fakt, že Kerberová hraje dobře. možná když ten zápas bude rychlý, tak to Angie Agu rozstřílí, jak píšeš.
pokud by se Aga dokázala udržet ve hře a utkání by se natahovalo, mohla by vyhrát Aga.
???
))
Reagovat
smazaný uživatel
natahovany a prerusovany zapas podle mne by hral do karet prave Radwanske..., i kdyz zalezi i na vyvoji zapasu.. a vyhrat muze urcite i normalne... v neprerusovanem.., ale proste ja si myslim, ze na soucasnou Kerberovou nema, nevim proc by ji Angelika nemela rozstrilet stejne jako to delava(la) Aza...
a pro uplnost, nedavam na to ani euro.. Az ve finale dam na Kerberovou, pokud se tam dostane a bude na ni bude sexy kurz:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě postoupí Serena ve dvou setech a ve druhém utkání zvítězí Kerber.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním semifinále více favorizuji Kerber, ale může tam hrát svou roli hlava, Sabine ji to semifinále vyloženě darovala. Myslím, že delší zápas by mohl hrát pro Agu, ale tam je to s tou hlavou podobné, hraje o první GS finále a teoretickou možnost být jedničkou. Čekám vyrovnaný boj, lehký průběh by mě překvapil.

V druhém semi to bude těžké. Azarenka se po antukové sezóně opět zvedla a zdá se, že našla svou herní pohodu. Bude záležet na Sereně, jak k zápasu přistoupí. Pokud by se připravila takticky a mentálně jako proti Petře, má šanci postoupit. Pokud ztratí koncentraci nebo zápas podcení, protože už Viku tolikrát porazila, nemusela by se už dostat do rytmu a vyhraje Azarenka. Čekám také boj, možná i tříseťák. Lehce ve mně klíčí obava, že Azarenka vyhraje, mírně ji favorizuji.
Jinak budu fandit Angelique a Sereně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist