11. den ve Wimbledonu: Kvitová proti Azarenkové o finále

30. 6. 2011, 09:18
Previews 53
Petra Kvitová dnes nastoupí k duelu o finále Wimbledonu proti čtvrté nasazené Bělorusce Viktorii Azarenkové. Česká tenistka postoupila do semifinále na londýnské trávě i loni, pak ale ztroskotala na pozdější vítězce Američance Sereně Williamsové. Nyní má nejen podle trenéra Davida Kotyzy na postup do finále větší šanci.
Petra Kvitová - Viktoria Azarenková

Petra Kvitová má s Viktorií Azarenkovou vyrovnanou zápasovou bilanci 2-2. Poslední dvě utkání - loni právě ve Wimbledonu a letos ve finále v Madridu - vyhrála česká tenistka.

"Takže vím, co na ni jakž takž platí. Ale bude to něco jiného, bude to semifinále, budou v tom hrát roli nervy. Ale můžu vyhrát," prohlásila Kvitová. "Určitě není minus, že s ní poslední dva zápasy vyhrála. Ale znají se výborně a jedna druhou asi nepřekvapí," myslí si její trenér David Kotyza. "Spíš půjde o aktuální naladění. Je to přece jen trochu speciální zápas tím, že je to semifinále Wimbledonu. Ale myslím, že je na ní nachystaná dobře."

Kvitovou v posledních dvou utkáních trápilo zranění pravého stehna, oba zápasy odehrála s léky proti bolesti. Středeční trénink ale absolvovala v pořádku a bez prášků. "Trénink proběhl úplně v pohodě. Prášky neměla. Nemá to takovou intenzitu, aby to potřebovala. Je v dobré náladě," řekl Kotyza.

Česko-běloruský souboj začne ve 14:00 hodin SELČ na Centrálním kurtu. Pravděpodobnost srážek je velmi nízká, hrát by se tedy mělo za normálních podmínek bez zatažené střechy. 

V druhém semifinále poté nastoupí vítězka Wimbledonu z roku 2004 Maria Šarapovová z Ruska proti nenasazené Němce Sabine Lisické, na kterou čeká stejně jako na Azarenkovou první grandslamové semifinále.

Obě letos na trávě ještě neprohrály, čtyřiadvacetiletá Šarapovová v Londýně neztratila ani set. O tři roky mladší Lisická si před slavným grandslamem zvedla sebevědomí triumfem v Birminghamu, z posledních 16 zápasů na trávě prohrála jediný.

Jediný vzájemný zápas vyhrála letos na rychlém povrchu v Miami suverénně ruská tenistka.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční program (30. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Azarenková (4-Běl.) - Kvitová (8-ČR)
Šarapovová (5-Rus.) - Lisická (Něm.)

Kompletní čtvrteční program ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak,Kvítek je tam!Ve druhém SF já osobně budu velmi,velmi fandit Sabině!V žádném případě nezpochybňuji tenisové umění Marie a Victorie,každopádně právě tyto dvě mi ženský tenis velmi zprotivily,myslím,že je nad slunce jasné,proč!No a v sobotu na centru naše hrdinka proti tenistce s krásnýma nohama-bral by to někdo? ? :-))
Reagovat
Jiri
Kloboucek pred touhle dámou! Tusil jsem, ze ji to nepujde cely zapas, ale i psychicky je na top urovni. Na konci roku by mohla byt v nejlepsi trojce.
Reagovat
petrulinka
Supééér!!! A kdepak je ten magor, co tady tvrdil, že Petra dnes určitě nevyhraje!?
Reagovat
smazaný uživatel
aj a já myslel že se tomu vyhneš-:) není magor jen blbě vsadil-:D
Reagovat
petrulinka
No tak to mi ho je líto.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak je to správně-:)
Reagovat
VlS
Super, super, super - 40 winners, 9 es - to je z říše snů. Tak Peťko, ještě jednou
Reagovat
smazaný uživatel
TO NENÍ MOŽNÉ ! ! ! !Teď už jen napodobit v sobotu Martinu a Janu! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
je to táááááááááááááám :-)
Reagovat
r176
je to doma!!!supeeeerrrrr!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
suprově a Marii nebo Lišickou ve finále by měla dát-aspon podle mě sem totiž tendle duel před Wimbledonem označil za finále a lepší soupeřka než Azarenka na dvorcích není(. . ikdyž Šarapka ta se někdy hodně dobře umí vyspat). . . . blahopřeju . . .no roste nám možná budoucí top 3-:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to budou ještě pořádný nervy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jí už má na lopatě! ! ! ! ! !
Reagovat
petrulinka
Já se z té Petry picnu. To se neumí sakra soustředit na to svoje podání?
Reagovat
smazaný uživatel
no to výš je to trochu v hlavě podaváš a říkáš si udržím ho ještě dvakrát a vyhraju. . .já měl stím při tenise vždycky problémi a u holek to je ještě vyraznější. . ale ona to zvládne-PS:tak snad syn vyhraval a neoškubala sis všechny vlasy-:)
Reagovat
petrulinka
No celkem se mu dařilo, ale nějaké vlasy jsem si občas škubala. Nicméně jsem ráda, že už squash provozuje jen pro zábavu a teď si do toho přidal i tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo dělá správně to má bejt jen pro radost-:) teda pokud není člověk soutěživý pak hold ty nejlepší chce porážet a pak to dotáhne tak že je někdo do něj fanaticky zamilován-:).ale znám to když hraje moje přítelkyně tak mi většinou nezbydou po utkání ani kousky nechtu(a to při nejlepším-:D)
Reagovat
petrulinka
Teda já se nervozitou klepu jak ratlík. Tak jsem byla naposled nervozní při squashových zápasech mého syna, když jsem s ním jezdila na squashové turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
to je šašek ten Barney-is-back co?-:D za 1.pochybuju že si někdo myslel že Roger postoupí ve třech setech-přece jen Tsonga a jeho podání to jako pardon kde se na něj hrabe Rodick v nejlepších letech-a přesto že ma Roger nejlepší returny na světě já ani nečekal že by mohl postoupit. .za 2.až pan Barney vyhraje tolik titulu co pan federer pak budem brát v potaz tito hloupé arogantní a zaslepené názory omezených primitivu-:) PS-pochybuju že Djokovič ustojí Tsongovo podání(teda pokud jej francouz nepodcení. .)a tudiž finále Nadal-Tsonga. . .ale k článku pojdme Květinko-:)zas to chce zmobilizovat síly to finále je kousek
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič letos prohrál pouze jednou, Tsonga několikrát, podobně jako Elegán, a tudíž ti musí být jasné, že vyhraje Srb.
Reagovat
petrulinka
Proboha, běžte si ten mužský tenis probírat někam jinam!!!
Reagovat
smazaný uživatel
mužu se zeptat tobě je 14? 15?nebo ještě mín?fanatismus je něco jiného. . .já nefandím ani Rafovi ani Rogerovi ani nikomu jinému(akurát českým tenistum)ale ani tam nejsem slepý)simpatak mi byl vždycky Rafter ale ani tomu sem nefandil-jsem absolutně nestranej proto tyhle ty tvé kecy mi přijdou naproste stupidní zvlášt teda ke mě napsat fanatismus-:D ale jo bavíš(jinak než usmát se nad tebou nejde).No jak říkám pokud se Tsonga neposere z toho že porazil Rogera vyhraje-ja vím Djoko prohral 1 zapas ale to byla antuka-já vím asi nevýš ten rozdíl v rychlosti podání a podobně- ale něco ti prozradím-asi obrovskou novinku-každý povrch má své specifické vlastnosti-:D proto na travě býval neporazitelný Bjorg na betonu Sampres na anutce je to Nadal-ale to je asi moc na tebe-:) pa a pomodlit a přichystat na večerníček-:D
Reagovat
smazaný uživatel
vrcholem tenisoveho kreetenismu je nazor, ze Švycar ma nejlepsi returny a zejmene ze lepsi nez Novak !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
-:D-:D promin-:D -:D co je vrcholem třeba tenisové imbecility? nebo třeba tenisového idio.tství?? nebo třeba tenisové neznalosti,hlupáctví zaslepenosti či slušného vyjadřování?? mě to zajimá já jen abych pak moj všechny ty ruzne komentatory a tenisové "odborníky"tím myslým někoho kdo to hrál hraje a vyzná se v tom-abych je mohl řadit do tvých skupin-:) tak já patřím do skupiny kreetismu tak šup zajimá mě do jaké bude patřit třeba M.Navratilová-:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fu, kamarát..S tým Bjorgom si nepekne prestrelil..Rovnako ako so Samprasom..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi jsi moc důkladně nesledoval jiné tenisty než Fedexa, protože Rožer nemá aqni vzdáleně nejlepší returny na okruhu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jo já je poplet-:D sory no aspon že jste všímavý-to je aspon dobře hned to zvedá kredit-nevím myslým že na tom se semnou shodne spousta lidí stejně jako spousta bude tvrdit že nej je má Novak nebo Nadal další řada v tisích bude tvrdiž že třeba Del Potro. . muj názor je že Roger ale spíš jde o to že čelit Tsongovému podání jestli bude podavat tak jak umí i proti Djokimu tak ten to taky neuhraje-to je muj názor na to si vsadím-když to nevyjde nevyjde ale je to názor-a psat nějaké krete.nismi a fanatismi a tyhle blbosti je zsestné proto sem reagoval-ale toho Samprase to sem dobře poplet-:D ale už sem si dal facku-:D
Reagovat
petrulinka
Jinak doufám, že se Petra vzpamatuje. A budu jí moc držet palečky.
Reagovat
smazaný uživatel
Brejk-paráda!Ale obecenstvo...připadá mi nějaké sterilní,jakoby nevědělo,komu fandit!Připomíná mi to jedno z finále mezi sestrami Williamsovými!
Reagovat
smazaný uživatel
Upadající důchodce ze Švýcarska opět prokázal, že je z nejlepší čtveřice očividně nejhorším tenistou. Tsonga byl pro mnohé elegánovce, egoistovy fanoušky, určitě tenistou, kterého ten jejich miláček dokáže ztlouct za necelou hodinu. :DDDD Jenže opak se stal pravdou. :DDDD
Reagovat
spaniel
Nechápu, proč si myslíš, že elegán je nadávka :) Víš vůbec co to slovo znamená?
Reagovat
petrulinka
Co sem pleteš mužský tenis? Jestli sis to nepřečetl, tak se tady diskutuje o zápase Petry Kvitové proti Azarenkové.
Reagovat
gocii
paráda, proč to píšeš sem? už si sakra založte nějakou federerovsko-nadalovskou stránku a chodte psat ty blafy tam
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, já jsem jsem si myslel, že ten váš švýcarský arogant je vládcem naší zeměkoule, o němž se může psát VŠUDE!! :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra,jako by Kvítko velmi zhoršilo pohyb...Snad se nevyhází,vždyť soupeřka těží pouze z jejich chyb! !
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Azarenková je tak nesympatická a uřvaná koza...
Reagovat
Frantz
Bych rad videl,co mas doma (krome dlane)...
Reagovat
smazaný uživatel
Rožírkova ženuška je také tak nesympatická. Když se na ni člověk dívá, neustále ukazuje ty svoje prsteny, jež by si v životě nemohla dovolit, kdyby se nepoznala s tím svým bouřlivákem, který snad i spí v tom oblečení RF. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Frantz : říkám svůj názor ty blbče, asi máš nějaký problém
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to je hustý tohle jsem čekal jako předčasné finále ale takhle drtit Azarenku to už je na Titul. . Maria rozhodně není tak dobrá jako Azi. . no dotáhnout se a pak odprostit od tlaku udalosti a má titul. .
Reagovat
smazaný uživatel
hraje neskutečně,to jsem dlouho neviděl 3 esa za sebou v ženským podání,ještě druhý set
Reagovat
r176
petra ji drti vuvuzelu odpornou!!jen tak dal!!6:1 a set je doma!!
Reagovat
Vojtaakk
Petra zatim fantastickej výkon, podává si jí jak oběživo... 3 esa za sebou hovoří za vše...
Reagovat
a.magerova
palce i pěsti ... prostě vše co bude potřeba !!! :-))
Osude chraň naše uši od finále Azarenka vs Sharapova :-((
Reagovat
Vojtaakk
Naprostý souhlas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Upravený blog, a celkem pěkné články. www.atennis.blog.cz
Reagovat
Jiri
Tyhle vyrovnane zapasy rozhodne psychika, zdr. stav atd. Kdyz to Peta bude trefovat jako doposud, tak porazi kazdou, ale neverim, ze to pujde cely zapas. Samozrejme doufam, ze to da a po roce se zase mrknem na finale s ceskym zastoupenim.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidim to s Péťou dneska dobře...:( Myslím že padne 0:2 a Mařena vyhraje taky 2:0...
Reagovat
smazaný uživatel
Maria souhlas,ale s Petrou se šeredně pleteš,ta vyhraje!!
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba.Petra ji rozseká jak malou!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře no, tak Péťa nedostane ve dvou setech :D
Zatim se moc rád mýlim....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kolik bodů je za postup do finále a případné vítězství?
Reagovat
LubosZabloudil
2000 titul, 1400 finále, 900 semifinále...

viz http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howitworks.pdf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist