10. den v Melbourne: Rozhodne se o posledních semifinalistech

22. 1. 2013, 22:00
Previews 70
Ve středu budou na světě již všechny semifinálové dvojice. V ženské dvouhře se k vzájemné bitvě mohou podle očekávání propracovat Victoria Azarenková a Serena Williamsová, mezi muži se schyluje k souboji Murrayho s Federerem.
Australian Open

V prvním utkání se střetne obhájkyně titulu Victoria Azarenková se Světlanou Kuzněcovovou. Ruska se po půlroční pauze, kterou si vyžádala operace kolena, vrací do dobré formy a proti světové jedničce si věří.

"Věřím, že mám hru na to, abych Azarenkové dělala problémy," řekla Kuzněcovová, aktuálně až 75. v žebříčku WTA, ale dvojnásobná grandslamová vítězka - z roku 2004 na US Open a z French Open 2009. S o čtyři roky mladší Běloruskou má bilanci 4 výher a 3 porážek, naposledy však soupeřku porazila před čtyřmi lety. 

V posledním čtvrtfinále ženské dvouhry se utkají dvě Američanky: favorizovaná Serena Williamsová s o 12 let mladší Sloane Stephensovou. Letos už na sebe narazily v Brisbane, kde Stephensová patnáctinásobnou grandslamovou šampionku potrápila. Jak ale ustojí první grandslamové čtvrtfinále?

Mezi muži se očekává semifinále Federera s Andym Murraym, každý má však před sebou ještě jednoho francouzského soupeře. Brit se utká s jediným nenasazeným čtvrtfinalistou Jerémym Chardym z Francie, který hraje životní turnaj. Už vyřadil Del Potra a nebojí se ani Murrayho. Loni ho porazil na turnaji Masters 1000 v Cincinnati.

"Jeremy hraje hodně agresivně, má silné podání a forhend, dokáže kdykoliv zahrát vítězný míč. Zajímavý bude hlavně začátek zápasu, protože kdyby se Jeremymu podařilo první set vyhrát, pak už se může stát cokoliv," tuší Murray.

Roger Federer bude čelit stejně jako v melbournském semifinále před třemi lety Jo-Wilfriedu Tsongovi. Tehdy Švýcar vyhrál hladce ve třech setech a v celkové bilanci vede 8-3. Během zimní pauzy si spolu zahrál dvakrát v exhibičním utkání. "Jo je skvělý tenista a člověk, moc se na ten zápas těším," řekl Federer.
"Jestli se mi podaří udržet vysokou úroveň hry, budu s tím samozřejmě spokojený a budu mít šanci dojít daleko. To je samozřejmě mým cílem," uvedl druhý tenista světa po osmifinálové výhře nad Raonicem..

- Program 10. dne na Australian Open -
(středa 23. ledna ... začátky od 01:00 SEČ)

Rod Laver Arena:
Azarenková (1-Běl.) - Kuzněcovová (Rus.)
S. Williamsová (3-USA) - Stephensová (USA)
Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.)
od 9:30 hodin
Federer (2-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.).


kompletní program 10. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
Fandina
Pěkný zápas od obou, pátý set Roger super ... gratulace
Reagovat
tommr
ale o jeho vítězství stejně nemohlo bejt pochyb ... :)
Na absolutní špici ATP se tak nic nemění - jen v ní Nadala vystřídal Ferrer. Pro Tomáše je to výhodný v tom, že se o svoje místo v elitní osmičce nemusí bát pokud doleze aspon do toho čtvrtfinále ... :)
Reagovat
Fandina
do čtvrtfinále u GS a dalších povinných. Kdyby dolézal do čtvrtfinále i na ostatních méně obsazených, tak ho může také někdo vzít. Ale je fakt, že ty nejsou tak bodované jako GS ... úsměv
Reagovat
Fandina
tommr ... to bylo k Tomášovi a žebři ... úsměv
Reagovat
tommr
já tím samozřejmě myslel GS a Masters kde se rozdělujou největší body. Pro Tomáše je výhodný, že tam má SF téměř pokaždý rezervovaná jen silná čtyřka (momentálně s Ferrerem místo Nadala) a nedá tak šanci získat větší bodovej příděl jeho konkurentům ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulace Rogerovi, ale příště jestli chce porazit Andyho musí podat mnohem lepší výkon....
Reagovat
Pe3k
Tak Roger to nakonec zvládl. Stačilo mu pouhých 5 matchbalů (:D). Pro Joa to je velká škoda. Hrál dobrý zápas, měl na to, ale v posledním setu začal dost špatně. Pěkný zápas, potěšil a nyní už se chystáme na Můru a tomasinha...
Reagovat
Pe3k
Mimochodem je to jeho 10 semifinále (a lepší) v řadě na AO!
Reagovat
rod_laver
Viděl jsem naštěstí jenom pátý set, ve kterém určoval tempo Roger. Ze 4 Tsongových podání jedno skončilo brejkem, ve 2 měl Roger 2 breakbally a první podání došlo do shody, na druhou stranu Tsongovi fungovalo parádně podání. Pátý set měl skončit 6:1, nicméně přijde mi, že byl Roger v těch důležitých momentech hodně nejistý.. Tsonga je velký sympaťák a na kraviny jej užije - viz reakce po Rogerově praseti.. Kdyby se víc soustředil na hru, mohlo to dopadnout jinak, páč mi připadá někdy hodně roztěkaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo :) Moc se mi líbí jak dnes hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem před turnajem říkal jaké má Roger stěstí že do QF nedostal Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se na to ani nemuzu koukat, me snad svihne....
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér už mele z posledního :-)
Reagovat
tommr
já si teda pod pojmem "mele z posledního" představuju něco úplně jinýho ...
Reagovat
Pe3k
Vtipný jako vždy :D
Reagovat
J.M.
Co Rogerovi věk ubírá na zmíněných parametrech, to mu přidává na zkušenostech. To je pořád jeho obrovská síla. Čím dál větší, právě v takovýchto zápasech. V obou tiebreacích bylo prakticky od začátku jasné, že si to vzít nenechá.
Reagovat
Pe3k
Ale ty 4 proje.ané breakboly, to byl pravý opak slova zkušenost...
Reagovat
J.M.
Tak to je jeho věčný problém, brejkboly neproměňuje ani když je ve formě. Ale to nejsou ty nejkritičtější momenty, kdy jde do tuhého.

Nicméně zase je v těch výměnách ve 4. setu vidět, že když ho Tsonga trochu rozběhá do strany, Roger už nestíhá. Ten jeden forhend, který teď stačil sotva doběhnout a vyškrábnout už jen kopcem, který Tsonga zabil, by v prvních kolech doběhl suverénně a vypálil z něj razantní forhend křížem.
Reagovat
Pe3k
Federer nedokáže z forehandu vůbec přitlačit. Ty jeho údery jsou krátké a slabé. Jeho druhý servis je katastrofa a první netrefuje pro jistotu vůbec. Vidím to pro Tsongu 3:2.
Reagovat
J.M.
No, já bych řekl, že by ho Roger v 5. setu dokázal těmi zkušenostmi udolat, ale pak bych se bál, že v pátek už bude ještě vyšťavenější a mdlejší než dnes. Bohužel pro něj už ten zápas nemůže skončit moc dobře, tedy dostatečně rychle.
Reagovat
Pe3k
To byl tie break. Tak akorát na infarkt. Ještě že deně užívám omega 3 mastné kyseliny :D Takže uvidíme 5 ti seťák.
Reagovat
smazaný uživatel
co dodat, jaký výkon, takový volej...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže tak. Navíc měl Roger úspěšnou challenge, což se jen tak nevidí :D
Reagovat
spaniel
Když hrál ty jihoamerické exhibice, střílel tam některé údery, jaké jsem u něj roky neviděl. To byli snad 160kmh forhendy. Těšil jsem se, že něco z toho ukáže na AO. Bohužel myslím, že na turnajích hraje příliš profesorsky a opatrně, jakoby se nemohl uvolnit a zkusit něco takového. Věřím, že by ho to nabudilo.
Reagovat
J.M.
Přesně na tohle myslím celé AO. Proč to tam nezkusí občas takhle napálit...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger dnes hraje úplnou tužku :-(
Reagovat
Pe3k
Tak Tsonga mu toho moc nedovolí. Hraje agresivně, je lepší na servisu a jeho nový trenér očividně maká na tom, aby Jo zlepšil backhand a zatím to vypadá, že to funguje.
Reagovat
Pe3k
Total point won 67 - 67
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč se nedostane ke své hře? Protože nemá dobrý 1. servis, nefunguje mu backhand a z forehandu zdaleka nepálí takové rány jako obvykle, obávám se o výsledek... :-(
Reagovat
spaniel
Přesně tak, Roger nemá den, vůbec mu nejde servis a od toho se odvíjí i tlak na výměny od základní čáry a nejistota na bekhendu. Je malý zázrak, že je to 1:1...
Reagovat
J.M.
Roger hraje úplně otřesně. Každým zápasem se zhoršuje. Na AO po dlouhé pauze začal jak utržený ze řetězu, svěží, bleskurychlý a neomylný, teď vypadá jak v závěru loňské sezóny. Zpomalený, nejisté údery se spoustou kiksů. Tsonga nehraje nic moc, Roger si všechno prohrává sám. V prvních kolech vypadal, že má suverénně nejlepší formu na turnaji, s tím, co předvádí teď, by nemohl pomýšlet ani na finále.
Reagovat
Pe3k
Tsonga nehraje nic moc? To asi koukáš na jiný zápas.
Reagovat
J.M.
Rozhodně nic, co by Rogerovi, kdyby hrál jak v prvních třech kolech, zabránilo v tom, aby už teď byl zápas hotový s výsledkem 3:0.
Reagovat
spaniel
S přibývajícím věkem se dají očekávat některé věci, jako pomalejší pohyb a reflex, pomalejší regenerace a stále častější výpadky formy. Snad nečekáte, že bude nonstop válet jako 2004-2007?

A Tsonga hraje na svoje poměry dobře, ale popravdě, hrát Federer svoji A hru, tak ani nepoznáme jak Tsonga hraje. Teď by ale bohatě stačil 1.servis...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně jak píše spaniel, kdyby Roger hrál třeba to, co proti Tomicovi tak si Tsonga ani neťukne. Na druhou stranu Tsonga hraje na obrovskou haluz, skoro každý jeho třetí úder dopadne přesně na lajnu, podle mě toto štístko jednou musí skončit a Francouz bude v háji. Doufám, že RF postoupí, nechcu aby se stal oblíbeným soupeřem hráčům druhé vlny...
Reagovat
J.M.
Na tom je ale smutné to, že to přichází během jednoho turnaje. U Rogera celé roky platilo, že se v průběhu turnaje zlepšoval a nejlíp hrál v závěrečných kolech. Teď je tomu naopak.

Přitom na začátku turnaje byl, troufám si říct, úplně stejně rychlý jako ve svých nejlepších letech. Po kurtu úplně lítal, a i ty nejtěžší míče nejen doběhl, ale ještě z nich vystřelil agresivní precizní úder. Bylo vidět, že na přelomu roku opravdu makal a byl nažhavený jako už léta ne. Teď už nedoběhne ani lehčí míče, nebo stěží doběhne, a nepřehodí přes síť. Bohužel na grandslamu musí být v nejlepší kondici na konci, a ta regenerace už je u něj asi opravdu čím dál těžší.
Reagovat
Pe3k
To už dávno je. Jistěže hráči typu Tsonga, Berdych, Del Potro mají větší šanci přejít přes Federera než přes Djokovice, který je na vrcholu sil...Roger už přeci jen bude mít 32 a nikdo nemůže očekávat, že bude stále vše vyhrávat...Už to co dokázal do teď je na hranici lidských možností...
Reagovat
spaniel
Já myslím, že by to mohl být jednorázový výpadek. Stává se to občas každému, že prostě nemá den a hraje pod svoje možnosti. V dalším zápase může hrát zase skvěle. Teď jen, aby to dnes zvládl. Jak se říká, není umění vyhrát, když ti to jde, ale když ti to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, jenom my namlsaní fanoušci si na to budeme zvykat těžko. BTW: Aggasi v 35 letech hrál finále US Open, tak doufám, že něco podobného předvede i Roger. :)
Reagovat
Pe3k
To asi ano. 1 grandslam či finále by měl každý rok ještě uhrát :) Dnes je ale tak brutální konkurence, že ve 35 by to byl malý zázrak...
Reagovat
Pe3k
Konečně pořádný zápas. Jo hraje velmi dobře a může zápas vyhrát. Roger zatím nic moc, ale v prvním setu to tak tak stačilo. Uvidíme co dál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi nejlepší Andyho zápas na turnaji, místy fakt vynikající údery, místy to pořád nebylo ono. Od 2. setu jsem spokojen, krom teda nedoservírování zápasu, což se stalo asi tak potřetí už na turnaji. Právě koncentrace mu občas schází, v top zápase by však neměla chybět. Zbytečně vrátil svými chybami Chardyho do prvního setu, který naštěstí tak tak uhájil.

V druhém začal výborně a všechno šlo podle představ, ale za stavu 4:1 nabídl Chardymu zase dva brejkboly a ten druhý zazdil neskutečně Francouz na síti, mohlo to být 2:4 a další drama. Tohle prostě v semifinále nesmí připustit, jinak s ním bude ámen. Třetí set krom toho doservírování v pohodě, rychlý zápas, pošetřil síly, neztratl set. Ideál. První servis celkem šel, druhý pořád bídný, tam žádné viditelné zlepšení zatím nenastalo oproti minulým letům.
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě toho druhého servisu, po kterém získal jenom 29% to byl dobrý zápas.

Win more than 70% of points when serving at 30-30 or Deuce.
Win more than 81% of points on first serve.
Winners 32, UE 20, na síti 85%, 73% úspěšnost využití brejkbolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, zase Andy nepochopitelně vrátil soupeře do hry. Tohle prostě nemůže dělat, v tom zaostává za prvníma dvěma o parník. V každém zápase ztratil alespoň jeden brejk. Vedl 4:0, Chardy někde v lese a no prohraným servisem čistou hrou, kdy udělal snad 3 UE vrátí do hry. Ještěže to dopodával.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, wow, wow!

Viděl jsem jenom 3. set, Serena hrála špatně, Sloane výborně.
Reagovat
pepin
Tak Serena si přesně vybrala den blbec, nešlo ji podání, pak se zranila a nakonec ji odešla hlava a prohrála jako každá druhá. V konci to bylo již vyloženě o hlavě. Sloana má krásné oči a když seděla o přestávce tak mi to připomínalo pohled vlka ze tmy. Navíc ten tlak dokázala ustát. Je to sympatačka a je vidět, že je ještě nezkažená.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané Pepin..Súhlasím..
Reagovat
smazaný uživatel
SLOANE!!! Serena měla zdravotní problémy, ale i tak skvělej úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ošetřovali ji? Zahlédl jsem jenom fragmenty z toho zápasu a všiml jsem si jen nepohybu Sereny...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ošetřovali jí na konci 2. setu, tam vůbec nemohla podávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena vypadla!...Neuveriteľné..Videl som tretí set a Stephensová bola veru lepšou hráčkou.
Reagovat
dadaft
SERENA KONČÍ.
Reagovat
smazaný uživatel
no-no-no!
Přeháníš. Na začátku 3. setu Serena podávala rychlostí 110 - 125 km/h. Neuvěřitelné spíš bylo, že Sloane ji tehdy vůbec nebyla schopna brejknout. Taková druhá podání několikrát flákla do sítě. V dalším průběhu už tolik problémy se zády na ní nebyly vidět, ale i tak musela být silně hendikepovaná.
Reagovat
brixner
Ahoj! Mohu požádat o nějaký odkaz na semifinále Sereny? Mám k dispozici pouze internet! Díky! Brix
Reagovat
brixner
ČTVRTFINÁLE!...pochopitelně:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.streamhunter.eu/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.frombar.tv/c-4.html
Reagovat
brixner
Díky ptáčku:-) Už koukám, vcelku i dobrý obraz!
Sloan se docela držela do stavu 3:3, ale ještě na Serenu zkrátka nemá. Vidím to tak na slabou hodinku a děvčata budou ve sprchách...Brix
Reagovat
dadaft
Sloane to vidí jinak Brixnere. ))
Reagovat
dadaft
no tvl, Serena se zranila....
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nechápu. Německý Eurosport vysílá přes 20 let nekódovaně zadarmo pro velkou část Evropy a někdo raději "sleduje" sport na obrázcích nevalného rozlišení na netu. U nás pro příjem satelitní pozice 19E bez problémů stačí i malá parabolka 45 cm od firmy Technisat, která se dá snadno připevnit na okenní rám.
Reagovat
brixner
No, drží se, holka-to ano! Ale teď se tam asi rýsuje jiný problém...
Reagovat
brixner
No, pravda, pravda! Co mě se týče-mám noční:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marfuša a Viktorka prý hekají. Taky patří k těm přiblblejm TV plácalům, kteří neznají význam slov? Jejich kvílení, vytí, jekot nebo řev je totéž co hekání např. Novaka nebo Nadala?
Reagovat
dadaft
no, jakmile Vika na AO narazí na schopnou hráčku, okamžitě má strašlivé problémy...
Reagovat
Mayo
Azarenková, Williamsová, Murray, Federer
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Tsonga možno 1 set zoberie ale ináč by som nevidel problém :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) .. je to takove DETINSKE, ale nemohla by se ta Kuzna trochu kousnout???!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla by. Loni siréna dostala ještě v den finále AO (!) od diktátora Lukašenka vyznamenání, letos by ji za nečekanou prohru ve čtvrtfinále mohl poslat do gulagu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist