10. den na Roland Garros: V Paříži startují čtvrtfinále

31. 5. 2011, 09:45
Previews 71
Na French Open se již začíná bojovat o postup do semifinále. Bez boje do něj postoupil Novak Djokovič, který už pouze čeká na to, proti komu si zahraje o post světové jedničky. Jeho příštím soupeřem bude vítěz duelu Rogera Federera s domácím Gaelem Monfilsem. Dva čtvrtfinálové zápasy jsou na programu také ve dvouhře žen.

Právě čtvrtfinále se loni Rogeru Federerovi stalo osudným. Letos předloňského šampiona, který ve čtyřech zápasech ještě neztratil ani set, čeká domácí Gael Monfils. Ten může na centrálním dvorci počítat s hlasitou podporou publika, Švýcara navíc v posledním souboji - loni v pařížské hale - ve třech tie-breacích zdolal.

Čtyřiadvacetiletý Francouz má v nohách úspěšný pětisetový souboj se světovou šestkou Davidem Ferrerem, jejichž zápas se protáhl do dvou dnů a Monfils tak bude hrát třetí den po sobě. Právě s Federerem na Roland Garros prohrál předloni v semifinále a o rok dříve ve čtvrtfinále.

Na vítěze utkání už v semifinále čeká Novak Djokovič, kterého mezi nejlepší čtyři hráče turnaje pustil zraněný Ital Fognini bez boje. A pokud srbský tenista postoupí do finále, bude novou světovou jedničkou. S Monfilsem vyhrál všech šest vzájemných duelů, Federera letos porazil už třikrát.

Ještě před mužským soubojem program na kurtu Philippa Chatriera zahájí obhájkyně titulu Italka Francesca Schiavoneová proti teprve devatenáctileté - o 11 let mladší - Anastasiji Pavljučenkovové. Právě Schiavoneová na loňském US Open ukončila ve 4. kole až dosud nejlepší grandslamový výsledek talentované Rusky.

V aréně Suzanne Lenglenové se bude snažit dokonat obrat z 0-2 na sety Andy Murray. Britský tenista v ještě osmifinálovém zápase vyrovnal duel s Victorem Troickým, než byl včera jejich souboj kvůli tmě přeložen na dnešek.

Třetím zápase v rozpise tohoto kurtu je také druhé čtvrtfinále žen mezi vítězkou Roland Garros z roku 2009 Světlanou Kuzněcovovou a domácí Marion Bartoliovou. Na antuce se utkají vůbec poprvé, dva ze tří vzájemných zápasů na rychlém povrchu vyhrála Ruska - ovšem v letech 2005 a 2006. Loni v Miami vyhrála drtivě Francouzka.

- FRENCH OPEN -
program úterních zápasů (31. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek ve 14:00 hodin):
Pavljučenkovová (14-Rus.) - Schiavoneová (5-It.)
Monfils (9-Fr.) - Federer (3-Švýc.)
Nestor/Mirnyj (2-Kan./Běl.) - Lindstedt/Tecau (Švéd./Rum.)

Kurt Suzanne Lenglenové (začátek ve 14:00 hodin):
Murray (4-Brit.) - Troicki (Srb.) 4-6 4-6 6-3 6-2 *dohrávka
Llodra/Zimonjič (Fr./Srb.) - Lipsky/R.Ram (USA)
Kuzněcovová (13-Rus.) - Bartoliová (11-Fr.)
Bryan/Bryan (1-USA) - Bopanna/Qureshi (Ind./Pak.)

Kompletní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

71
Přidat komentář
VlS
Tak Roger se v vpředzápasovým rozhovoru pochválil za nejlepší úderovou jistotu a ve třetím gamu jsem tedy nestačil zírat, jak se s absolutní jistotou vyházel.
Já proti němu skoro nic nemám a spíš bych si přál, aby vyhrál on než Monfils, protože by to s Novakem bylo možná zajímavější, ale ta jeho prohlášení, to mě prostě někdy hlava nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, nevím tedy, jestlli bylo součástí taktiky či co, ale mám dojem, že normálně Nasťa podává daleko razantněji. Dnes to tam spíš šolíchala (na její poměry). Co vy na to, kdo sledujete její zápasy?
Reagovat
VlS
Neviděl jsem první set, až druhý od stavu 3:1. Tam někde se asi Nasťa blokla a začala to mršit a Schia posadila na koně. Že asi zbytečně ukázal třetí set a škoda, že to nedotáhla do konce. Opravdu Schia nemusím, překonává ji snad jen poskakovací králíček Duracell Bartoli.
Reagovat
skott
Nasta zadna servismanka neni, takze tezko rict, co od ni cekas jineho nez kolem standartnich 17O/h.Mne prislo, ze podavala velice dobre, mozna to bylo tim, ze Schiavone toho po jejim servisu proste moc neuhrala prvni polovinu utkani.Ale jestli snad ubrala Nasta na rychlosti, tak to bylo kvuli vetru.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry Skotte, ale nejrychlejší první servis měla Nasťa 172 km/h a průměrná ryachlost prvního podání 154 Km/H:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day15/2502ms.html
Reagovat
skott
Kdyz mas po ruce statistiky, tak nejak nechapu, na co se vlastne ptas?
Reagovat
smazaný uživatel
Ptám se na to, zda normálně nepodává razantněji, tj. nejméně o 10 km/h rychleji.Tohle je statistika dnešního zápasu, nikoliv -- dejme tomu - všech jejích letošních zápasů.
Reagovat
skott
V tom pripade plati, co jsem psal.Bezny prumer je u ni kolem 170km/h.Dnes asi opravdu podminkama pridavala spin na ukor rychlosti, je to mozne.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, Skotte, že jsme se nakonec rozumně dohovořili. :-)

Jak vidíš 3. kolo juniorky -- Allison Van Uytvanck vs. Julia Putintseva? Já myslím, že ji Belgičanka dá.
Reagovat
skott
Ja budu verit Yulii, protoze vim, co umi.V pripade Van Uytvanck by to bylo vesteni z kristalove koule.Neznam ji, poprve jsem videl cast jejiho zapasu z Bruselu a ikdyz se mi libila, je to malo.

resp. budu doufat, ze tvuj tip vyjde s podobnou presnosti jako dnesni ctvrtfinale zen;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, do smrti nepochopím, jak můžeš fandit někomu,kdo se na krutu chová jako toální spratek (= Julie). Proti ní je i Rodionova absolutně zlatá.

Když prohrála finále juniroky na US Open, tak dokonce vzteky rozmlátila trofej za prohru ve finále.
Reagovat
skott
Ma zkusenost s Yulii Putintsevou neni tak negativni, jak se traduje.Naopak me mile prekvapila.Zajimalo by me spis, co ty o ni nebo Rodionove muzes vedet.
Zadnou trofej nerozmlatila, jen si ji nevzala a odmitala se ucastnit ceremonialu.V kazdem pripade i Daria rikala, ze ji chape, protoze je zkratka tak souteziva a na jejich pratelstvi jeji reakce nic nezmeni.
Reagovat
petrulinka
Nechť mi fandové této hráčky prominou, ale musím to říct. Opět vyhrála ta nechutně hnusná italka s koňským řevem. Opravdu ji nesnáším a ty její nechutné gesta na kurtu, k tomu se snad nedá nic říct. Doufám, že letos nevyhraje.
Reagovat
skott
Jak vypada vzhledove je jedno, nicmene Schiavone, Petkovic, Ivanovic, Djokovic, Stepanek, Monfils (dosadte si dalsi jmena)...nekdo tomu rika emoce a charisma, ja tomu rikam prvoplanova teatralnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Petruli, ještě jsou reálná dvě utkání snů pro audio masochisty.
Semifinále Šarapova - Azarenka (absolutní vrchol současného WTA hnusu). Dále pak případné finále Schiavone - Šarapova nebo Schiavone - Azarenka.
Vše kombinace extra zážitků, které si normální tenisový fanda rád odpustí vidět a slyšet.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace hýkalce. Pokud jde opravdu o hodně, na stará kolena umí parádně zabojovat.
Schiavone (4146 b.) v aktualizovaném žebříku právě přeskočila Kvitovou (4018 b.)
V loňském finále FO mě ovšem Schiavone velmi potěšila, v tajbrejku byla na ženské poměry excelentní. Žádný pinkání. Nebála se útočit a riskovat a každou vítěznou výměnu zakončila jinak. Nádhera!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale je třeba říct, že kdyby na Stosurovou narazila v semifinále a ne ve finále, prohrála by tenkrát nejspíš ve dvou celkem snadných setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to samozřejmě. Kolik zbytečných proher Schiavone za poslední rok předvedla! Někoho GS finále srazí už jenom kvůli vědomí naprosté jedinečnosti takového utkání, jiného může nakopnout do extáze. Otočení druhého setu bylo brilantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, doprčič, tak nakonec Pavlju přes veškeré úsilí prohrála. Tohle snad není ani pravda, Bože, jsi-li spravedlivý, nechť ji Kuzněcovová vyřadí v semifinále.

Schiavone měla prohrát už s Jelenou, kdyby J. nepohnojila konec zápasu. Pavlju taky měla vátězství ve svých rukou. No nic, útěchou jí budiž, že nestane-li se něco mimořádného (těžké zranění apod.), určitě bude mít úspěšnější kariéru než Schiavone.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak je nutno říci, že zejména posledních 30-40 minut šlo o velmi kvalitní a pěkný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí s mou velmi "oblíbenou" JJ neprohrála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já Jelena taky moc nemám v oblibě, ale na faktu, že ten zápas měla vyhrát, to nic nemění.
Reagovat
VlS
Tak sleduji Scia _ Pavľu a uvidíme, jak to dopadne nakonec, ale jedno si neodpustím hned. Nechystá se Nasťa přestoupit z tenisu na vzpírání?
Reagovat
smazaný uživatel
Bóže na nebi, Nasťa to ještě prohraje!
Reagovat
smazaný uživatel
No, už to tak vypadá, ve třetím setu 0:3. Od stavu 6:1, 4:1 dobrej obrat, ale z významné části si jej Pavlju zavinila sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle zápas mi připomíná horskou dráhu; Pavlju výbornou hrou srovná z 2:5 na 5:5, načež si opět prohraje podání -- 5:6, Schiavone bude pootřetí za sebou podávat na vítězství v zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježkovy voči, jak může být Francesca s tímhle hůrá tenisem ve ČF? Doufám, že jí Pavly ještě dá!
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že ji v nejhorším dá Kuzněcovová v semifinále. Škoda, že s ní nehrála Petra Kvitová ve 4. kole, myslím si, že by ji bez větších problémů porazila, a to i s výkonem, jaký předvedla proti Na Li.
Reagovat
skott
cely zapas jasne lepsi, Schiavone jeden nahodnej brejk a jdou do tretiho setu, to bych blil:/
Reagovat
skott
Nasta se muze pretrhnout, presto se vic nez vlaznyho potlesku nedocka, zatimco Schiavone zatne pest a da jeden kozi skok, vsichni se muzou zblaznit...taky fer tohle..
Reagovat
smazaný uživatel
No náhodnej ... si to Pavlju s prominutím pohnojila do značný míry sama, ten game začala dvěma nevynucenýma chybama a prohrávala 0:40 (třetí ztracený fiftýn si nepamatuji).
Reagovat
smazaný uživatel
A je to fakt neuvěřitelný, jaký má Schiavone štěstí, protože Zvonarevu by dneska určitě neporazila.
Reagovat
taffer
Tak Andy utekl Troiskému z "téměř matchballu" a vede 6:5 a jde podávat. Tak snad to dopadne ...
Reagovat
taffer
... samozřejmě TroiCki ...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy 7:5! MYslím, že si postup zasloužil, kdyby se to dohrálo včera, uhrál by to bez problémů. Dneska z počátku nevyužil 3 BB a Troicki ten svůj jediný využil. Za stavu *5:4 30:0 pro Troickeho se zdálo být hotovo, ale nervy jsou sviňa!
Reagovat
taffer
No tak to Andy urval, proměnil až 4. mečbol. Hlavně, že do 1/4finále nejde ten Srb, ještě by mohl dojít až do semi ...
Reagovat
smazaný uživatel
oprava .. za stavu *5:3 30:0...
Reagovat
skott
Mozna to trosku unika pozorosti, protoze Slava v lednu kvuli zranenemu kolenu zmeskala AO, ale ted je zpatky a dal spolecne s Vaniou protahuji neuveritelnou serii na grandslamech bez porazky.
Jejich vyhra nad Nastou Rodionovou a Nadou byla jiz 16. v rade!
Dneska to byla predevsim Slava, ktera zarila.Ve tretim setu, napr. pomohla Vanie nekolikrat zazracne udrzet servis, kdyz ta uz ho predtim jednou ztratila a za stavu 4-2 15/30 Slava vybrala behem dvou vymen asi ctyri smece souperek, aby potvrdily rozhodujici brejk.
Nadi je mi znova trosku lito, Jarce s Vaniou podlehla i pri jejich vitezstvich loni na W a US Open a nemuzu si pomoct, s Nastou po boku jsou jeji sance minimalni proti sehranym parum typu Shvedova/King.Doufam, ze se da pro Wimbledon dohromady konecne s nekym na jeji urovni, kdo ji vhodne doplni:(
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně bych byl rád, kdyby je Andrea s Luckou porazily.
Reagovat
skott
To by byl hodne trpky konec takove serie.
Reagovat
steve79
Dneska Fedex vyhraje 3:O na sety, ale bude to boj. Já se nejvíce těším na zítřejší zápas Nadala se Soderlingem, to bude asi nejzajímavější zápas čtrvfinále a v pátek potom zápas turnaje Federer-Djokovic to tipuji, že bude nejlepší zápas sezony.
Reagovat
a.magerova
Přeji Ti ať máš pravdu.
A sobě přeji ať TO v pátek dopadne podle mých představ!!! Přece nechce Novak padnou s někým málo známým na nějakém menším turnaji :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
fakt nikomu nepřipadá divný, že si 41 lidí pořád myslí, že Del Potro vyhraje French Open 2011, i když už před několika dny vypadl? Co to je za lidi, proboha? A pak že největší fanatici jsou fanoušci Federera a Nadala. Ještěže byla anketa už ukončena, kdoví kolik fanatických delpotrovců by tam ještě přibylo...
Reagovat
smazaný uživatel
Anketa byla ukončena už dávno, takže pro něj těžko mohl hlasovat poté, co prohrál s Djokovičem. Dvakrát měř, jednou řež. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si sám můžeš snadno najít, anketa byla ukončena 23.05.2011 v 11:00.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-). Čekal jsem, že se najde někdo chytrej, kdo mi to vysvětlí. Ale že to budeš právě ty... začínáš všechno brát nějak moc vážně ;-)
Reagovat
a.magerova
Co se divíte?! V Rusku před asi 4 lety udělali průzkum kdo vyhraje MS nebo ME ve fotbale a asi 10 procent řeklo, že Rusové (a to se ani Rusko nekvalifikovalo), tady alespoň DelPo hrál :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, není to napsáno moc vtipně, takže lze těžko rozpoznat, že mělo jít o žert.
Reagovat
smazaný uživatel
A vážně, nevážně ... raději se bavím o tenisu než o tom, zda je hezčí Feliciano nebo třeba Filippo. :-) Jak říká klasik VK, "něco takového je pod mou rozliušovací úroveň". :DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
njn, tady se subtilní humor moc nenosí, já vím. Mimochodem, pozor na to :DDD, zatraceně to připomíná toho, jehož jméno nesmí být vysloveno, aby se zase nezjevil v celé své hrůznosti...
Reagovat
Stan_Borowitz
Však on tě do té debaty mezi mnou a a.m. nikdo netahal, či snad ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně VK nepovažuju za až strašného. :-)

A já si nestěžuji, jen konstatuji. I když si tedy myslím, že podobnou "debatu" o švédských trojkách atd. byste mohli spíš řešit přes soukromé zprávy. :-)
Reagovat
a.magerova
Sranda nééé?!
Navíc jsme ty trojky tvořili pomocí tenistů (a manželky jednoho z nich) takže vyloženě k tématu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sranda možná jo, ale totálně jste tím zamezili tomu, aby se tam rozpoutala jakákoliv smysluplná debata o Nadalově aktuálních výkonech. Páč pak se k vám ještě přidala "devadesátdevítka" a to už byl ouplněej konec čehokoliv smysluplnýho. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
já jsem myslel Barneyho, ne Klause :-). No a nikomu jsme nebránili v tom "smysluplně" debatovat o Nadalových výkonech, nebo snad ano??
Reagovat
baggik
Dneska bych to viděl na postup Skiavóne, Rožéra a Kuzněcovový. Ten šašek Murray jestli přecejen postoupí je celkem putna, stejně vítěz toho zápasu končí v dalším kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Bláhově trvám na tom, že Pavljučenkovová - bude-li hrát dobře - Schiavone porazí.

A doufám, že Monfils sebere Federerovi aspoň jeden set a další minimálně budou velmi vyrovnaný. Kdyby ho porazil, nezlobil bych, ale po semifinálový souboj bych preferoval Djokovič vs. Federer a oba hrající své současné maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Monfils uhraje více než jeden set, dokonce si myslím, že dnes Roger padne. Kuznětsova je jasná záležitost, stejně tak jako Andy, který dokoná obrat. Mezi Schiavone a Pavlyuchenko půjde určitě o vyrovnaný zápas, ikdyž má možná malinko navrch Schiavone
Reagovat
smazaný uživatel
Focker Monfils, že porazí Fedexe? Dnes teda určitě ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen opravuji zpackanou větu v předchozím příspěvku: "A doufám, že Monfils sebere Federerovi aspoň jeden set a další minimálně DVA budou velmi vyrovnaný." -- čili tři vyrovnaný sety a jeden vítězný, to je minimum, které by měl Monfils odvést, abych bych "spokojen".

Ovšem nevěřím, že jej porazí, i když herně by na to možná i měl (obzvlášť kdyby se hrálo na dva vítězné sety).
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Federer zahraje tak, jak se tady zatím prezentuje, Monfils nemůže vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Monfils zahraje aspoň třikrát líp než Wawroš předevčírem, může taky klidně vyhrát. :-) A to tedy myslím, že tato laťka (= hrát třikrát líp než Wawroš) je pro Monfilse dodsažitelná. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils si může hrát, jak chce. Wawrinka určitě nehrál nějak moc špatně ale.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze Matejko, zase tieto tvoje fantazmagorie, je to vobec " even possible " ?

Ja si myslim, ze ked Federer zahra na urovni cosinus praveho uhla, nema sancu vyhrat, iba ak by Monfilsova hra splnala pravidlo o komutativnosti a prisposobila sa urovni Federerovej.

Chapes o co tu ide ?

Pokial bude hrat Monf lepsie ako Fed, mozni vyhra, ak nie tak nie, bodka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom jedna poznámka formálního rázu: považuje za neslušnost a prohřešek proti internetové etiketě záměrně komolit user name druhého (typu Tvé "Matejko"). Naznačuje to také nízkou úroveň a pokleslý vkus toho, kdo si takto počíná. Takže počítám s tím, že napříště se takových nekalých praktik důsledně zdržíš a budeš argumentovat věcně a ve vší slušnosti bez takových to ubohých "faulů". Ujednáno?
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka je podstatně horší hráč než Federer, o tom není pochyb. Ale s Federerem navíc obvykle hraje tak maximálně na 40-50 % svého potenciálu. Předevčírem měl třeba celý zápas problém z forhendu přepinknout servislajnu, což u něj normálně nevidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial je zdrobnenina nicku pre teba nieco nebodaj horsie ako nadavka, prosim, nebudem ta dalej tymto "hnusnym" sposobom znevazovat. Ale l veci, z mojho prispevku si vypichol jedine slovo, cela podstata ti zjavne usla, ale to moze byt znakom povedzme prehnanej citlivosti na svoje ego a svoju osobmost. Ide o to, ze tvoje teorie su take nedokazatelne, a nepresne ze ked ta na ne niekto upozorni nedokazes argumentovat a menis temu. To fakt je nick a oslovenie pozitivnou zdrobneninou take strasne, ach prebud sa ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zkrátka a dobře, drž se pravidel slušné diskuse.

Já jsem neřekl nic jiného, než že pokud Monfils zahraje aspoň třikrát líp než Wawrinka, má šanci vyhrát, pokud Federer bude hrát jako s Wawrinkou. Na tom není nic kontroverzního a je to poměrně umírněný výrok. Tys kontroval výrokem, který v podstatě znamená, že pokud Federer bude hrát super, nemá Mofils šanci, ať bude hrát jakkoliv. Fajn, ale tento protiargument, jak sám jistě uznáš, je poněkud "mimoběžný".
Reagovat
smazaný uživatel
A je prohřešek napsat Matěj místo Matej? Tvůj nick odpovídá skutečnému jméno a nevidím proto důvod, proč by Slovák nemohl použít velmi hezké oslovení Matejko.
Občas koukám na Superstar a ta divná moderátorka Tina (ona je míšenec?) tam Gabrielu běžně oslovuje jménem Gábika. Na Týně mě fascinujou ty její namaštěný nohy a boty na příšerných podpatkách. Divím se, že si v tomhle někdo dobrovolně ničí nohy.
Reagovat
smazaný uživatel
Brož: "Matejko" je v mých očích rovnocenné českému "Matýsku" (ale možná se mýlím) a tuto verzi svého jména opravdu nesnáším.
Reagovat
smazaný uživatel
"Právě s Federerem na Roland Garros prohrál předloni v semifinále a o rok dříve ve čtvrtfinále." -- Předloni (tj. 2009) s ním prohrál ve čtvrtfinále a v roce 2008 v semifinále. Tj. je to přesně opačně. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist