Pro Nadala by bylo myslet na wimbledonský titul domýšlivé

23. 6. 2012, 19:34
Aktuality 25
V sudých letech vyhrává v poslední době Španěl Rafael Nadal tenisový Wimbledon. Letos by tedy mohl na trávě v All England Clubu zvítězit potřetí v kariéře, ale král antukové Paříže na něco takového nemyslí.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Myslet na další vítězství ve Wimbledonu by bylo domýšlivé," řekl Nadal na setkání s médii v All England Clubu. Vítěz Wimbledonu z let 2008 a 2010 absolvoval tiskovou konferenci a následně kolečko pro televizní štáby z celého světa, tak jako před ním Švýcar Roger Federer, Ruska Maria Šarapovová nebo Serena Williamsová z USA.

Nadal triumfoval před čtrnácti dny posedmé na Roland Garros, v uplynulých pěti ročnících Wimbledonu, které hrál, došel vždy do finále. Přesto se jen lehce pousmál nad myšlenkou, že by vyhrál. "O něčem takovém nemůžu přemýšlet. Soustředím se na další trénink, abych byl dobře připraven na první kolo," pronesl Španěl.

Možná dělá Nadal dobře, že si nenastudoval letošní rozlosování. V prvním kole má za soupeře Brazilce Thomaze Bellucciho, ale ve třetím teoreticky vítěze z Halle Tommyho Haase nebo jiného Němce Philippa Kohlschreibera, s kterým prohrál před týdnem právě na turnaji na trávě v Německu. A pokud Nadal podle očekávání dojde do čtvrtfinále, postavil by se mu do cesty nejspíše Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

"Na tomhle povrchu není jednoduchý soupeř, proto není třeba studovat los," řekl šestadvacetiletý rodák z Mallorky. "Na antuce můžete mít hru ve svých rukou, pod kontrolou, ale na trávě je to trochu bláznivé. Například zahrajete dva špatné míče v nevhodný moment a v tu ránu přijdete o set," konstatoval Nadal.

Přestože je tráva nevyzpytatelná, má Nadal slavný turnaj na zeleném pažitu rád. "Hru si tady užívám od své první účasti," tvrdil Nadal, který hrál v All England Clubu poprvé před deseti lety soutěž juniorů. "Tohle místo jsem si oblíbil," dodal.

ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mayo
Rafa si veľký pán...dúfam, že uhráš pekný výsledok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo. Osobností nejnudnější světová jednička :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nielen osobnosťou ale aj hrou. Nie nadarmo volajú Nadala večná dvojka.
Reagovat
spaniel
Ted jsem docetl tu jeho knizku Rafa a jsem celkem zklamany. Nuda. Doufal jsem v nejake zajimave info ze zakulisi a samozrejme nic. A ty jeho rodinne vazby a fobie, vubec mne to neprijde roztomile. Jakoby nedospel a nebyl samostatny, hned jak muze, leti domu, protoze jenom tam se citi bezpecne. Sance, ze byste se s nim mohli seznamit je nulova, pokud nejste jeho rodina, nebo jste s nim nevyrostli.

A toto je jeho klasika, nikdy neni favorit, i kdyz byl 5 krat ve finale, 2 krat vyhral a je poslednim vitezem GS a je ve forme, tak samozrejme je tim nejmin pravdepodobnym vitezem. On je vlastne nejvetsi outsider a to i kdyby byl 10 let v kuse svetovou jednickou...
Reagovat
a.magerova
Seznámit se s ním přece máš šanci právě v těch linkových letadlech, kterými lítá hned domů :-))
Hele poznals duši člověka, na zákulisí je tu Open-Agassi.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak jak píšeš. On je třeba hodný, milý ( ale to i ostatní) ale až přehnaně. A ty jeho fobie, srovnávání flašek, nešlápnutí na čáru atd., atd. Prostě hrozný. A nemluvě o tom, když se fotí ( fotky pro armaniho nebo jak se fotil s tou modelkou, už nevím kdo to byl ). Fotky děs, podle mého to neumí, kouká tam jak puk, jak děcko co neví co má dělat. Prostě mě Rafa nesedí, ale neříkám že je špatný člověk a jako k tenistovi mám k němu respekt o tom žádná. Ale jinak nic.
Reagovat
spaniel
Tu jsem samozrejme cetl a i proto jsem se tesil na dalsi - Rafu. Ale jeho dusi jsem na tam nepoznal. Spis bych rekl, ze nema osobnost.
Reagovat
smazaný uživatel
:))..Samé drísty..Co ine cakat,ked sa tu stretne parta Federerovcov..Skuste vnimat aj okolity svet a nebudte takí zabednenci..Nadal nemá osobnost??..Co je pre vas osobnost??..Arogantny egoista zahladeny do seba sameho kriciaci Shut Up na divakov??..Nadal je jasnym prikladom tichej vody,ktora brehy myje..Stale pokorny a skromny chlapec,ktoreho na rozdiel od ostatnych nezmenili. Zarobene miliony..Mali by ste si prehodnotit rebricek vlastnych hodnot..
Reagovat
smazaný uživatel
No a na tohle by ti mohl zase kdokoli napsat - typický názor nadalovce!
Na každýho takhle ale nepůsobí sorry!
Reagovat
spaniel
Sorrac ale na hadky uz nemam chut. Ja budu dal fandit arogantnimu egoistovi a ty si dal fandi ritohrabovi bez osobnosti. Bych se nedivil, kdyby ho i na kurtu ovladal Toni spagatkama. Rafa zamrzl v 10 letech.
Reagovat
tito
Že se tady do těch debat, které jsou vedeny za jediným účelem pouštíš...Komentovat tady ty perly je ztráta času.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/06/Features/ATP-Rules-Out-Blue-Clay-For-2013.aspx Rafa se může uklidnit modrá za rok nebude..
Reagovat
a.magerova
Tak to hledím, jsem nečekala, že to takhle dopadne.
Takže taťka Šmoula je a bude jenom jeden :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
kvalita povrchu a komfort hracu, o bezpecnosti ani nemluvim - samozrejme a predevsim, podporuju, chapu, ale presto jsem fakt zklamana!!
Reagovat
Sonja
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3xbd8ThxQ1r2wzrto1_500.jpg
:-((:-D
Reagovat
ZerekSu
A navíc, co se mluví o losu? Bellucci není to co před rokem, je často rád, že vyhraje dva zápasy, třetí kolo je těžší, ale Rafa v Halle vypouštěl, jako každý rok a čtvrtfinále? Tam musí být těžký soupeř, na FO měl pro změnu lehkého, jako má nyní Roger...
Reagovat
carolyn
At nemyslí, ale já si myslím - podle mě Rafo vyhraješ!!!! :-P
Reagovat
Roger_Federer
Dost dobry nick...nejsi ty nahodou otec Fouras z pevnosti Boyard?
Reagovat
ZerekSu
Jak TP dokáže z Rogera udělat namyšlence, i když Roger říkal, že se musí připravovat postupně od Ramose a dávat si pozor na to, že má v části dost leváků a z Rafy nejlepšího hráče, který svojí skromností je nejlepší! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť je to pravda.
Reagovat
ZerekSu
Ta největší na světě :-). Chudák Rafa je vlastně ukřivděny muž :-)
Reagovat
a.magerova
Jj přesně toto mě napadlo ve chvíli kdy se tu ten článek objevil :-((
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist